• Hodina prvouky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina prvouky.

             

            Hodiny v 2.A pod vedením pani učiteľky Mgr. Z. Vizváriovej boli vedené hravou a zážitkovou formou. Žiaci tvorili projekty na tému spoločenstvo včiel a mravcov🐝🐜. Pri ich výrobe využívali kritické myslenie, medzipredmetové vzťahy a určite sa aj dobre zabavili. U žiakov aj takýmto spôsobom posilňujeme vzťah k prírode🌱🌿.

          • PHX dance studio

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PHX dance studio.

             

            Tanečná skupina PHX dance studio z Pezinka, dňa 8.4.2024 na našej škole začala s projektom workshopov na školách. A bola úspešná tak ako u žiakov tak aj u učiteľov. Workshop bol zameraný aj pre úplných začiatočníkov a aj pokročilých. Prezentovali sa žiakom a žiačkam počas prvej hodiny zo 6.-7. ročníka a počas druhej hodiny zo 8.-9. ročníka. Porozprávali o vzniku tanečnej skupiny a tanečníčky predviedli ich choreografiu a samozrejme zapojili aj našich žiakov a žiačky do tancovania a naučili ich základy z ich choreografie. 

            Veríme, že si naši žiaci a žiačky workshop s tancovaním užili a načerpali pozitívnu energiu do ďalších školských povinností.

          • Máme majsterky okresu vo florbale!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Máme majsterky okresu vo florbale !.

             

            Dňa 5.4.2024 sa za účasti štyroch škôl konali majstrovstva okresu vo florbale dievčat. Družstvo tvorili žiačky piateho až deviateho ročníka. V konkurencii ZŠ Gejzu Dusíka Galanta, ZŠ Juraja Fándlyho Sereď a ZŠ J.A. Komenského Sereď obstáli naše dievčatá na jednotku a už po dvoch výhrach si zabezpečili prvenstvo a tým aj postup na majstrovsvá Trnavského kraja. Tie sa uskutočnia v Mestskej hale v Dunajskej Strede tento týždeň v piatok 12.4.2024.Tešme sa s dievčatami a držme im palce v ďalších zápasoch.

            Mgr. Jaroslav Poboček, pedagogický dozor na súťaži.

          • Propagačné video

          • Prinášame Vám propagačné video našej školy. Môžete si pozrieť, ako to u nás vyzerá. 

            Ďakujeme pánovi učiteľovi Mgr. Matejovi Hačkovi, ktorý venoval mnoho času jeho tvorbe.

          • Žime zdravšie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žime zdravšie.

             

            Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci so Skutočne zdravou školou, o. z. vyhlásil aj tento rok celoslovenskú výtvarnú súťaž pre základné školy k Svetovému dňu obezity.

            V rámci výtvarnej výchovy sme sa so žiakmi porozprávali aké je dôležité dbať o svoje zdravie. Pri tvorbe plagátu sme spoločne zhodnotili, že pre zdravší život je potrebné sa zamerať na lepšie stravovanie (konzumovať viacej ovocia a zeleniny),piť veľa čistej vody, športovať, uprednostňovať pohyb v prírode, naučiť sa oddychovať a včas chodievať spávať. Najmä šport a spánok umocňujú celkový výsledok našej snahy sa zodpovednejšie o seba starať.

            Kreativita a všestrannosť našich žiakov sa opäť ukázala v tom najlepšom svetle.

             

            Trieda 5. B získala

            1. miesto v regionálnom kole

            celoslovenskej výtvarnej súťaže pri príležitosti Svetového dňa obezity 2024

             

            Víťaznej triede srdečne gratulujeme.

             

            Mgr. Kamila Hubináková

             

          • Veľkonočná súťaž 🐰

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná súťaž 🐰.

             

            Dňa 4.4.2024 sa v priestoroch školskej jedálne uskutočnila Veľkonočná súťaž 🐰pre žiakov prvého stupňa našej školy. Žiaci ročníkov jeden až štyri prechádzali rôznymi stanovišťami, na ktorých riešili úlohy a bojovali o pečiatky, ktoré si mohli vymeniť za sladké odmeny. So stanovišťami nám pomáhali žiaci zo žiackeho parlamentu , za pomoc im veľmi pekne ďakujeme. Všetci sme si to mimoriadne užili😊

            Mgr. Navrátilová a Mgr. Polocíková

          • Zdravý život

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravý život.

             

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Galante, pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a v spolupráci so Základnou školou Sídl. SNP v Galante, dnes pripravili akciu s názvom Zdravý život. Zamestnanci školy a okolitá verejnosť mali príležitosť nechať si zdravotníckym personálom bezplatne odmerať hladinu cukru, cholesterolu, zmerať si tlak, zmerať si telesnú váhu a  vďaka výsledkom zistiť  riziko ochorenia srdca. V rámci vyšetrenia sme sa dozvedeli, aké máme hodnoty BMI, koľko máme podkožného tuku, viscelárneho tuku. Najdôležitejšie však boli hodnoty cholesterolu, cukru a krvného tlaku. Prevencia, akou bolo aj dnešné vyšetrenie, mnohým ľuďom môže ukázať, kde sa v našom tele vyskytuje problém. Vždy je na mieste začať problém riešiť v zárodku, vtedy vieme dosiahnuť úspech- zastaviť ochorenie alebo nájsť správnu liečbu. Varovné signály netreba podceňovať. Veľmi nás tešil záujem zo strany našich zamestnancov a okolitej verejnosti. Vyšetrenia sa zúčastnilo viac ako 50 ľudí, ktorým záleží na svojom zdraví. Nezabúdajme, že stres je najväčším spúšťačom mnohých ochorení a práve preto spomaľme a vážme si zdravie!

            Mgr. Danica Keppert

          • Exkurzia v TALENTCENTRE TTSK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v TALENTCENTRE TTSK.

             

            Keďže naši ôsmaci sa budú onedlho rozhodovať o výbere strednej školy, svojho budúceho povolania, rozhodli sme sa pre veľký záujem za predchádzajúce obdobie opäť zorganizovať exkurziu v TALENTCENTRE TTSK už po druhýkrát v tomto školskom roku dňa 3. apríla 2024. TALENTCENTRUM žiakom pomáha rozvíjať schopnosti a vedomosti a podporuje ich sebapoznanie. Lektor počas 4-hodinovej prezentácie preberie so žiakmi témy ako talent, povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. Súčasťou programu je aj zisťovanie záujmov a vedomostí žiakov prostredníctvom dotazníkov. Žiaci odchádzali z exkurzie nielen nadšení, ale s výsledkami, ktoré im pomôžu zamyslieť sa nad svojím budúcim pôsobením v profesijnej oblasti.
             

            Mgr. L. Líšková

          • OBLASTNÉ MAJSTROVSTVÁ DIEVČAT A CHLAPCOV VO FLORBALE

          • Dňa 27.3.2024 sa na SOŠ obchodu a služieb v Galante odohrali oblastné majstrovstvá dievčat a chlapcov vo florbale. Dievčatá mali v skupine ZŠ Štefánikova a ZŠ Gejzu Dusíka. V tejto konkurencii sa dievčatám po kvalitných výkonoch podarilo postúpiť z druhého miesta. Turnaj chlapcov tvorilo päť škôl. Okrem nás sa turnaja zúčastnila ZŠ Štefánikova, ZŠ Gejzu Dusíka, Gymnázium Janka Matúšku a ZŠ Sládkovičovo. Chlapci podobne ako dievčatá, zaznamenali postup z druhého miesta. Teší nás, že obe družstvá postúpili na okresné majstrovstvá vo florbale. Dievčatá odohrajú okresné majstrovstvá dňa 5.4.2024 na SOŠ obchodu a služieb v Galante a chlapci dňa 10.4.2024 na Obchodnej akadémii v Seredi. Ďakujeme všetkým žiakom za vzornú reprezentáciu školy, za slušné správanie a za kvalitné športové výkony, ktoré predvádzali počas celého turnaja.

            Družstvo dievčat tvorili žiačky:

            Emma G., Sarah B., Nela H., Dominika K., Vivien M., Karolína M., Diana P., Veronika R., Daniela S., Tia Sz.

            Výsledky dievčat:

            ZŠ Sídl. SNP – ZŠ Štefánikova         1:1 (1:2 po nájazdoch)

            Gól: Diana P.

            ZŠ Sídl. SNP – ZŠ G. Dusíka            1:1 (2:1 po nájazdoch)

            Gól: Diana P.

             

            Družstvo chlapcov tvorili žiaci:

            Sebastian L., Alex M., Filip V., Matúš R., Matúš P., Filip P., Denis B., Benjamín T., Timotej Ch., Marko M., Sebastián M., Nicolas A., Michal A., Ivo B.

            Výsledky chlapcov:

            ZŠ Sídl. SNP – ZŠ Sládkovičovo      2:1

            Góly: Matúš R., Marko M.

            ZŠ Sídl. SNP – ZŠ Štefánikova         3:0

            Góly: Marko M., Matúš R., Sebastián M.

            ZŠ Sídl. SNP – Gym. J. Matúšku      0:1

            ZŠ Sídl. SNP – ZŠ G. Dusíka            2:0

            Góly: Filip P. 2x

             

            Mgr. Rastislav Baša

          • Marec – mesiac knihy na hodinách anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec – mesiac knihy na hodinách anglického jazyka .

             

            Počas marca – mesiaca knihy sme aj na hodinách anglického jazyka pracovali na našom čítaní s porozumením v triedach tretieho a štvrtého ročníka. Žiaci si zlepšili čítanie, pohrali sa s informáciami z textu, popracovali na svojej výslovnosti, užili si to. Podobné aktivity sa preto stanú stálou súčasťou našich hodín, pretože sú prospešné pre rozvoj čitateľskej gramotnosti.

            Tím angličtinárov 1.stupeň

          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD.

             

            Veľká noc patrí v najkrajším sviatkom jarného obdobia a tak pani vychovávateľky zo školského klubu detí zorganizovali dňa 27.3.2024 tvorivé dielne pre svoje šikovné deti. 
            Boli pozvaní aj rodičia, ktorí sa spolu s deťmi naladili na sviatočnú atmosféru a vyrábali rôzne symboly jari- kuriatka, sliepočky, zajačikov a zdobené kraslice. Deti mali radosť z tvorby, rozvíjali svoju fantáziu a svoje výrobky si s nadšením odnášali domov.   

          • Zumba pre mamičky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zumba pre mamičky.

             

            Pohyb je dôležitou súčasťou života. Hudba nám prináša radosť. Tanec nám vyčarí úsmev na tvári. Rozhodli sme sa spojiť tieto tri veci dokopy. Pozvali sme mamičky našej školy na hodinu skvelej zumby pod vedením p. uč. Mgr. K. Klempovej. Tancovali sme do rytmu latinskoamerickej hudby, ktorá sa ozývala celou telocvičňou.  Pani učiteľky spoločne s mamičkami si túto hodinu naplno užili. Najkrajší bol úsmev a radosť z pohybu. Všetci sme odchádzali s pozitívnou náladou a plní energie.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Deň otvorených dverí na škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí na škole.

             

            Brány našej školy sme otvorili nielen pre predškolákov, ale aj pre ich rodičov, ktorí sa mohli prísť pozrieť, ako na škole prebieha vyučovanie. V prvom ročníku mali možnosť vidieť ukážku hodiny slovenského jazyka pod vedením pani učiteľky Mgr. A Gajdošovej. Žiaci ukázali predškolákom a ich rodičom, ako krásne vedia čítať a pracovať na interaktívnej tabuli, ktorú si mohli vyskúšať aj predškoláci. Druhá otvorená hodina bola v 2.B triede pod vedením pani učiteľky PaedDr. A. Hirkovej, s ktorou žiaci a predškoláci kreslili, spievali a tancovali. Za pomoci starších žiakov pracovali na zadaných úlohách. Na tretej hodine v triede 3.A pod vedením pani učiteľky Mgr. E. Dankovej si vyskúšali rôzne aktivity zamerané aj na matematiku, písanie či pohyb. Predškoláci dostali milé a praktické darčeky, ktoré určite využijú pri nástupe do školy.

            A ako to už býva, na konci hodiny zazvonil zvonček, ktorý oznámil koniec i našich spoločných hodín. No veríme, že iba na krátky čas, pretože na jeseň si predškoláci zasadnú do školských lavíc opäť, tentokrát už ako prváčikovia.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Interaktívny workshop s ilustrátorom Miroslavom Regitkom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Interaktívny workshop s ilustrátorom Miroslavom Regitkom.

             

            Dňa 27.03. 2024 sa žiaci 2.A triedy zúčastnili interaktívneho workshopu s ilustrátorom a výtvarníkom Miroslavom Regitkom. Toto stretnutie bolo nesmierne zaujímavé a tvorivé.

            V spolupráci s Galantskou knižnicou navrhol maľovanku „Vymaľuj si Galantu“. Predstavil nám obrázky, ktoré v maľovanke použil, zaujímavým spôsobom rozprával o svojich zážitkoch, maľoval pred očami detí obrázok a deti inšpiroval k maľovaniu.

            V závere si deti mohli vyfarbiť obrázky a boli odmenené úplne novou maľovankou. Veľmi sa im v knižnici páčilo.

            Mgr. Z. Vizváriová

          • KRAJSKÉ KOLO OLYMPIJSKÉHO ODZNAKU VŠESTRANNOSTI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KRAJSKÉ KOLO OLYMPIJSKÉHO ODZNAKU VŠESTRANNOSTI.

             

            Najlepší žiaci z trnavského kraja bojovali dňa 26.3.2024 v Trnave na krajskom kole projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) o postup na celoslovenské finále!

            Podporiť ich prišli aj strelkyne @vanesahockova a @hockovamirka

            🤔Čo je OLOV? Olympijský odznak všestrannosti je projekt určený pre žiakov II. stupňa základných škôl a príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií. Okrem dôležitého sledovania športového vývoja detí má za cieľ rozvíjať všestranné pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie a tiež motivovať deti k športu vďaka prirodzenej súťaživosti. https://www.olympic.sk/olov

            Pri olympijskej vlajke a pochodni olympijského ohňa, krajskú súťaž OLOV otvoril aj náš žiak Filip V. zo 6.B. A to prečítaním sľubu fair play za všetkých zúčastnených športovcov.

            Za našu ZŠ SNP sa zúčastnilo 1 osemčlenné družstvo (4 dievčatá + 4 chlapci) v zložení: 6.ročník žiak Xavier K. (6.B) + žiačka Diana P. (6.A), 7.ročník žiak David B. (7.C) + žiačka Nela A. (7.A) 8.ročník žiak Filip V. (8.B) + žiačka Laura A.(8.B) 9.ročník žiak Filip P. (9.A) + žiačka Melánia K. (9.A).

            Súťaže sa zúčastnilo 28 družstiev z kraja, súťažili v prekážkovej dráhe a naše družstvo po postupe medzi 16 najlepších družstiev absolvovali štyri disciplíny: skok do diaľky z miesta, člnkový beh 10x5m, sed-ľah za 30s a preskoky na švihadle za 1min. Po vyhodnotení všetkých výsledkov sa umiestnili na 13.mieste v krajskom kole olympijského odznaku všestrannosti.

            Všetkým našim žiačkam a žiakom ďakujeme za predvedené výkony, bojovnosť a za vzornú reprezentáciu našej školy.

            Na fotkách sú aj výsledky jednotlivých disciplin.

            Mgr. Miroslava Pálová

            Mgr. Nina Novikova

          • Matematický klokan

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan.

             

            26.marca 2024 sa 77 žiakov 1. stupňa zišlo, aby za 45 minút vyriešili 18 zaujímavých matematických úloh. Zapojili sa tým do súťaže Matematický klokan. Je to medzinárodná matematická súťaž pre žiakov ZŠ a SŠ. Jej vyhlasovateľom je asociácia Kangourou Sans Frontiéres – Klokan bez hraníc. Organizátorom súťaže v SR je Talentída, n.o.Najviac súťažiacich, až 29, bolo z druhého ročníka. Teší nás, že sa zapojilo aj 19 žiakov z prvého ročníka. Tradičná bola účasť tretiakov a štvrtákov. Výsledky sa súťažiaci dozvedia 17.apríla 2024. Všetci zúčastnení dostanú od organizátorov účastnícky diplom a malý darček. 20% najúspešnejších získa aj diplom úspešného riešiteľa a peknú cenu.

            Mgr. E.Danková

          • Návšteva predškolákov z materských škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov z materských škôl.

             

            Čoskoro tu máme zápis do 1. ročníka, ktorý býva pre predškolákov veľká udalosť. Preto sme sa rozhodli predškolákom z materských škôl v Galante otvoriť naše brány, aby sme im ukázali ako prebieha naozajstné vyučovanie, ktorého budú čoskoro súčasťou. Predškoláci mali možnosť posadiť sa do školských lavíc, kde si pre nich naše pani učiteľky pripravili rôzne aktivity. Pomáhali im aj žiaci našej školy. Vyskúšali si prácu na interaktívnej tabuli, spievali, tancovali, riešili jednoduché matematické úlohy a dokonca si skúsili napísať aj svoje meno.

            Predškoláci neodišli s prázdnymi rukami. Za ich šikovnosť a usilovnosť boli obdarení balíčkom školských potrieb.

            Veríme, že po tejto milej návšteve sa predškoláci budú o to viac tešiť do 1. ročníka.

            Mgr. Sabína Michelszová

        • Zmena poplatku v ŠKD
          • Zmena poplatku v ŠKD

          • Vážení rodičia,

            s účinnosťou od 1.4.2024 vstupuje do platnosti nové VZN mesta Galanta č. 20/2024

            o výške mesačných príspevkov na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a nákladov v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

            Mesto Galanta ako zriaďovateľ školského klubu detí určuje mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí vo výške 20,- € za jedného žiaka.

            Pre držiteľov platnej Galakarty je výška mesačného poplatku 18 ,- € za jedného žiaka.

            V prípade, ak žiadate o zníženie poplatku, je potrebné, aby sa jeden zákonný zástupca dieťaťa preukázal platnou Galakartou pani vychovávateľke, ktorej je dieťa pridelené.

            Týmto žiadame rodičov, ktorí už majú platnú Galakartu, aby sa v dňoch 25.-27.03.2024 preukázali pani vychovávateľkám, aby im znížený poplatok bol uznaný už v mesiaci apríl.

            Rodič, ktorý si Galakartu aktivuje a bude žiadať o zníženie poplatku, je povinný túto skutočnosť nahlásiť pani vychovávateľke. Zníženie poplatku bude účinné od nasledujúceho mesiaca.

            VIAC INFORMÁCIÍ V SMERNICI ŠKD