• ARBORÉTUM MLYŇANY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ARBORÉTUM MLYŇANY.

             

            Dňa 25.5.2023 sa konala exkurzia do areálu- ARBORÉTUM MLYŇANY. Išlo o výučbový program pre žiakov 5. ročníka. Žiaci si vyskúšali svoje vedomosti z biológie na interaktívnych úlohách pri počítačoch, potom sa presunuli do dielne, kde mali k dispozícii prírodný materiál, z ktorého mohli podľa fantázie vytvoriť rôzne kreácie a napokon sa prešli v areáli, kde pomocou výkladu pani sprievodkyne spoznávali cudzokrajné, aj naše dreviny a byliny. K dobrej nálade prispelo krásne počasie. Exkurziu sme zakončili nákupom rôznych okrasných rastlín, ktoré potom cestovali s nami domov a do záhrad, kde budú rásť pre potešenie a peknú spomienku.

            Mgr. E. Kerďová

          • Beh Gejzu Dusíka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh Gejzu Dusíka.


            Dňa 26.5. 2023 sa zúčastnili žiaci 1. stupňa bežeckej súťaže na ZŠ G. Dusíka v Galante. Súťažili 3 dievčatá  a 3 chlapci z každého ročníka. 

            Medailové umiestnenia: 

            1. ročník - 2. miesto Ema L. 

                             2. miesto David D.

            2. ročník - 3. miesto Nina Zs.

                             3. miesto Tobias V.

                             2. miesto Matúš D.

                             1. miesto Boris M

            3. ročník - 2. miesto Leo T.

            4. ročník - 3. miesto Markéta J.

                             1. miesto Andrej Radoslav K.

             

            Pochvala a poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom, nielen medailistom, ktorí príkladne reprezentovali našu školu. Dúfame, že ich to bude motivovať k ďalším výborným športovým výkonom. 

             

            Mgr. A. Gajdošová, Mgr. V. Švitelová

             

          • TALENTCENTRUM

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TALENTCENTRUM.


            Dňa 25.5.2023 sa vybraní žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie v TALENTCENRE TTSK. TALENTCENTRUM žiakom pomáha pri rozhodovaní o výbere strednej školy, budúceho povolania a podporuje ich sebapoznanie a rozvíjanie schopnosti a vedomosti. Lektor počas 4-hodinovej prezentácie prebral so žiakmi témy ako talent, povolania, informačné zdroje o trhu práce, vzdelávací systém na Slovensku a možnosť výberu strednej školy. Súčasťou programu bolo aj zisťovanie záujmov a vedomosti žiakov prostredníctvom dotazníkov. Na základe výsledkov dotazníku záujmov žiaci uvideli k akému kariérnemu typu patria. Po vyplnení základných a špecifických schopnosti žiaci zistili svoje silne a slabé stránky a oblasti, na ktorých môžu zapracovať. Skúmanými oblasťami boli napríklad slovenský jazyk, anglický jazyk, koncentrácia, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačne schopnosti a ďalšie. Žiaci odchádzali z exkurzie nadšení a pevne veríme, že im čas strávený v TALENTCENTRE ukázal správny smer pri rozhodovaní sa, výbere strednej školy a budúceho povolania.

            Mgr. L. Líšková

          • Exkurzia v Moravskom krase

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Moravskom krase.


            Jedinečne krásnou sintrovou výzdobou a bohatou pravekou históriou očarila jaskyňa Balcarka v Moravskom krase žiakov 8. a 9.ročníka dňa 23.5.2023. Mohli si zopakovať vedomosti o stalaktitoch, stalagmitoch, stalagnátoch, brčkách, dómoch i komínoch a zároveň mohli vidieť naživo tieto podpovrchové krasové formy. Po prehliadke sa pešou turistikou presunuli k priepasti Macocha, o ktorej sa traduje hrôzostrašná legenda a na dne ktorej preteká rieka Punkva. Prostredníctvom lanovky sa dopravili k rovnomennej jaskyni. Návšteva tejto jaskyne bola zložená z dvoch častí : suchozemskej a vodnej. Jaskyňa prekvapila svojimi úctihodnými rozmermi a zaujala žiakov hlavne v druhej polovici, kde ich čakala dobrodružná plavba loďou. Sprievodcovia zábavnou formou žiakom poskytli odborný výklad ako i zaujímavosti v oboch jaskyniach. Žiaci si v tento deň vyskúšali rôzne typy dopravných prostriedkov, zlepšili si kondíciu, spojili si teóriu s praxou. Verím, že sa im táto exkurzia páčila a ja musím všetkých zúčastnených žiakov pochváliť za ich vzorné a slušné správanie, ktorým reprezentovali svoju krajinu v Českej republike. Mgr. Nedeczká

          • Vyhodnotenie súťaže: Majstrovstvá ZsAZ vo viacboji staršieho žiactva.

          • Žiačka športovej triedy 9.A našej školy, Katka Mičániová sa zúčastnila Majstrovstiev ZsAZ vo viacboji staršieho žiactva v Trnave v dňoch 20. a 21.5.2023.

            Katka  vybojovala 2297 bodov a získala 1.miesto a stala sa Majsterkou ZsAZ vo viacboji. Súťažila v 7-ich disciplínach, 20.5.2023 súťažila v 4  disciplínach a v každej zvíťazila:

            • 100m p 76,2-8,2
            • Výška
            • guľa 3 kg
            • 150 m

            21.5.2023 súťažila v 3 disciplínach v:

            • Skok do diaľky
            • Oštep 500g
            • 800m beh

             

            Katke gratulujeme! Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej ZŠ SNP Galanta, atletického klubu TJ Olympia Galanta ako aj mesta Galanta.

             

            Dňa 24.5.2023                                                                                  Mgr. Miroslava Pálová

             

             

          • Čarovná pastelka a Orbis pictus

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čarovná pastelka.


            17. mája 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili kultúrneho podujatia, ktoré zorganizovala Umelecká agentúra EMMA production s.r.o. v spolupráci so známym výrobcom výtvarných a školských potrieb KOH-I-NOOR. Žiaci 1. stupňa videli výchovnovzdelávací multimediálny koncert Čarovná pastelka. Tá sa stala sprievodcom detí na poznávacej ceste okolo sveta. Prostredníctvom multimediálneho prevedenia, živého koncertu, animácií a svetelnej show získali deti základné informácie o našej Zemi, jej svetadieloch, flóre, faune a živote ľudí.

            Žiaci 2. stupňa si pozreli koncert Orbis pictus. Ideou projektu bola výzva ku komunikácii, k harmónii človeka s prírodou a vesmírom. Kľúčovým vyjadrovacím prostriedkom bola aj tu hudba, ktorú rovnocenne dopĺňal svetelný dizajn a počítačové animácie. Podľa atmosféry na koncerte a ohlasov žiakov poprockové piesne v podaní Jara Gaža (spevák skupiny Arzén a muzikálový predstaviteľ Jánošíka v žilinskom divadle) a Boba Kantora (klávesista skupiny TEAM 1986-1999, skladateľ a producent) zaujali a boli vítaným spestrením vyučovania.

          • Majstrovstvá kraja v atletike družstiev žiakov ZŠ 2023

          • Dňa 16.5.2023 sa konala atletická súťaž majstrovstvá Trnavského kraja v atletike družstiev ZŠ na atletickom štadióne v Trnave.

            Družstvo žiakov našej ZŠ bolo v zložení: Nóel R., Kristián P., Kristóf C., Juraj B., Alex R., Filip P. a Patrik B. Súťažili v disciplínach: beh na 60m, 800m a štafeta 4x60m, vrh guľou, hod kriketkou, skok do diaľky a skok do výšky. Žiaci, ako družstvo vybojovali 4.miesto zo 7-ich, získali 515 bodov, a zaostali len 10 bodov za 3.miestom.

            Individuálne boli vyhodnotení: Kristián P. – za 2. miesto v skoku do výšky (160cm), Alex R. – 3. miesto v behu na 60 m (7.84s) a Filip P. – 3.miesto v behu na 800m (2:23,23min.).

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu našej ZŠ SNP Galanta a mesta Galanta.

             

              Dňa 18.5.2023 Mgr. Nina Novikova 

             

          • Vyhodnotenie súťaže 3. kolo družstiev ZsAZ ml. žiactva a najml. žiactva v Trnave, dňa 20.5.2023

          • Družstvo najmladších žiačok  skončilo v disciplínach 3-boja (60 m, 600 m, kriketka)  na 10. mieste z 18-tich družstiev, v zložení:

            C. Sofia 325 bodov - najlepšie bodujúca pretekárka 3. kola najml. žiactva zo 118-tich pretekárok. B. Karin Mia 218 bodov, B. Tereza 139 bodov, A. Naďa 114 bodov, M. Mia 129 bodov a štafeta 4x60m sa umiestnila na 6. Mieste a získala 44 bodov.

             

            Celkovo po 3. kolách sú najmladšie žiačky na 9.mieste z 22 družstiev ZsAZ.

             

            Družstvo najmladších žiakov   skončilo v disciplínach 3-boja (60 m, 600 m, hod plnou loptou) na 6. mieste zo 15-tich družstiev, v zložení:

            M. Patrik Andrej 165 bodov,  K. Andrej Radoslav 118 bodov, P. Filip 118 bodov a D. Erik 53 bodov a v štafeta 4x60m sa umiestnila na 4. Mieste a získala 12 bodov.

             

            Celkovo po 3. kolách sú najmladší žiaci na 10.mieste z 21 družstiev ZsAZ.

             

            Družstvo mladších žiakov  skončilo na 2. mieste zo 17-tich družstiev, v zložení:

            T. Tobias 21 bodov (3. miesto-60m beh, 3. miesto-vrh guľou 3kg a 6. miesto-skok do diaľky),  J. Michal 17 bodov ( 4. miesto-60m cez prekážky, 4.miesto -skok do výšky a 6. miesto-skok do diaľky), I.  Natan 12 bodov ( 2. miesto-vrh guľou 3kg, 8.miesto-kriketka), M. Lukáš 9 bodov (2.miesto-2000m chôdza), G. Lukáš 8 bodov (6. miesto-60m beh, V. Tomáš 7 bodov (4.miesto-2000m chôdza), N. Samuel  6 bodov ( 8. miesto-60m beh a 9.miesto-kriketka) , G. Jakub 5 bodov (6.miesto-1500m beh), N. Matúš 4 bodov (7. miesto-vrh guľou 3kg ,  B. Ivo 1 bod (10.miesto-kriketka), družstvo ďalej tvorili D. Marco, C. Tomáš a P. Patrik.

            Štafeta 4x60m sa umiestnila na 2.mieste a získala 9 bodov.

             

            Družstvo mladších žiačok skončilo na 15. mieste z 19-tich družstiev, v zložení: D. Soňa 7 bodov (4.miesto – skok do výšky 130cm), G. Nina 1,5 boda (9.miesto-skok do výšky 115cm), družstvo ďalej tvorili B. Szabina, P. Eliška, P. Juliana a R. Veronika.

             

            link na podrobné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65365/0/2

             

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu našej ZŠ SNP Galanta, atletického klubu TJ Olympia Galanta ako aj mesta Galanta.

             

             

            Dňa 22.5.2023                                                                                  Mgr. Miroslava Pálová

             

             

             

             

             

          • Les ukrytý v knihe

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Les ukrytý v knihe .

             

            V rámci celoslovenskej kampane Les ukrytý v knihe sa 15. mája 2023 žiaci 2.A triedy zúčastnili podujatia Tajomstvá lesa. Kampaň vyhlásilo Národné lesnícke centrum Zvolen. Pre deti z Galanty akciu zorganizovala Galantská knižnica v spolupráci s Odštepným závodom Lesov SR Podunajsko z Levíc. Do parku pri neogotickom kaštieli prišli medzi žiakov lesní pedagógovia. Pripravili si stanovištia, prostredníctvom ktorých upriamili pozornosť detí na význam lesa a lesníctva. Predstavili les ako ekosystém s prírodnými zákonitosťami a vzťahmi. Žiaci poznávali rozmanitosť fauny a flóry lesa, aj prácu lesníkov - hospodárov a ochrancov prírody. Bonusom bola prechádzka po parku kaštieľa a poznávanie jeho drevín.

          • Exkurzia Modra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Modra.


            Dňa 12.5.2023 sme so žiakmi ôsmeho ročníka absolvovali exkurziu v Modre a navštívili Múzeum Ľudovíta Štúra. Vypočuli sme si odborný výklad lektorky a žiaci si osviežili vedomosti z literatúry a dejepisu. Následne sme si prezreli stálu expozíciu Ľudovít Štúr a moderné Slovensko a obnovenú Pamätnú izbu Ľudovíta Štúra. V pamätnej izbe sme mali možnosť vidieť zariadenie, dobové oblečenie, predmety a fotografie. Pripomenuli sme si trvalý prínos Ľudovíta Štúra pre slovenskú spoločnosť, priblížili atmosféru a prostredie, v ktorom sa Ľ. Štúr pohyboval. Návštevu Modry sme ukončili prechádzkou na cintorín k pamätníku a hrobu Ľudovíta Štúra, kde sme mu vzdali úctu. Žiak 8.C triedy Michal Babb predniesol úryvok z básne Rozlúčenie od Ľ. Štúra. Napriek daždivému počasiu sme odchádzali bohatší o skúsenosti a zážitky, exkurzia sa nám vydarila.

            Mgr. M. Michalcová, Mgr. T. Gogolová

          • Včelárska Paseka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Včelárska Paseka.


            🐝🐝Sú drobné a usilovné ako naši žiaci.🐝🐝 Mnoho zaujímavosti zo života včiel sa dozvedeli naši šiestaci pri návšteve včelárskeho múzea v Kráľovnej pri Senci vďaka pánovi sprievodcovi, ktorý im poskytol nový pohľad na význam včiel. Okrem všeobecných učebnicových vedomostí im porozprával obdivuhodnosti o stavbe tela včiel, o spôsobe života a hierarchii vo včelstve, o práci včiel, o histórii včelárstva na území Slovenska a o starostlivosti a chove včiel. Žiaci si prehliadli areál Včelárskej Paseky, kde videli rôzne úle, či včelárske náradie. Záver prehliadky bol spestrený ochutnávkou troch druhov medu a možnosťou nákupu tejto zdravej sladkej maškrty.

            Mgr. Nedeczká

        • OZNAM – Video vrátnik – 1. stupeň
          • OZNAM – Video vrátnik – 1. stupeň

          • Vážení rodičia,
            pripravili sme pre Vás zjednodušený spôsob vyzdvihovania Vašich detí zo školského klubu
            detí pomocou video vrátnika:
            - zazvoňte na tlačidlo príslušného oddelenia,
            - pred kamerou si zreteľne vypýtajte svoje dieťa,
            - následne Vám pani vychovávateľka dieťa pošle – čakajte ho pri vchode.
            (Škola nezodpovedá za vyzdvihovanie žiakov formou telefonátu zákonného zástupcu z auta.)
            V popoludňajších hodinách, kedy sú žiaci na školskom dvore, máte voľný prístup do
            školského areálu cez bránku a dieťa si vyzdvihnete osobne.

          • Majstrovstvá okresu v atletike žiackych družstiev ZŠ 2023

          • Dňa 10.5.2023 sa konala atletická súťaž majstrovstvá okresu Galanta v atletike družstiev ZŠ na štadióne v Galante.

            Družstvo žiakov našej ZŠ bolo v zložení: Patrik B., Nóel R., Kristóf C., Juraj B., Alex R., Filip P. Súťažili v disciplínach: beh na 60m, 800m a štafeta 4x60m, vrh guľou, hod kriketkou, skok do diaľky a skok do výšky. Žiaci vybojovali 1.miesto, dostali ocenenie (víťazný pohár) a postúpili na krajské kolo.

            Družstvo žiačok v zložení: Lenka M., Katarína M., Vivien M., Laura B., Ada A., Nina G. v tých istých disciplínach vybojovali 3. miesto.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu našej ZŠ SNP Galanta a mesta Galanta. Prajem žiakom vyhrať krajské kolo a postúpiť na majstrovstva Slovenska družstiev ZŠ.

          • Vyhodnotenie súťaže 2. kolo družstiev ZsAZ st. žiactva a najml. žiactva v Piešťanoch, dňa 13.5.2023

          • Družstvo najmladších žiačok v Piešťanoch skončilo v disciplínach 3-boja (60 m, 600 m, hod plnou
            loptou) na 8. mieste z 19-tich družstiev, v zložení:
            C. Sofia 392 bodov, P. Diana 292 bodov, A. Naďa 208 bodov, M. Mia 203 bodov a štafeta 4x60m
            získala 68 bodov.


            Družstvo najmladších žiakov v Piešťanoch skončilo v disciplínach 3-boja (150 m, diaľka z miesta
            odrazu, chôdza 500 m) na 4. mieste zo 17-tich družstiev, v zložení:
            M. Patrik Andrej 140 bodov, K. Andrej Radoslav 108, K. Kristian 79 bodov, P. Filip 78 bodov a G.
            Oliver 59 bodov.


            Družstvo starších žiakov v Piešťanoch skončilo na 8. mieste z 19-tich družstiev, v zložení:
            R. Alex 14 bodov (3. miesto- beh 60m a 5.miesto -beh 150m), P. Kristián 13 bodov (2.miesto- skok do
            výšky 160 cm a 7.miesto – skok do diaľky), N. Matej 12 bodov (4.miesto – skok do výšky a 6.miesto –
            beh na 300m cez prekážky) a B. Juraj 6 bodov (7.miesto -beh na 150m a 9.miesto – beh 60m).


            Za staršie žiačky súťažila len jedna naša žiačka a to A. Ada v behu na 60m a 150m.


            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu
            našej ZŠ SNP Galanta, atletického klubu TJ Olympia Galanta ako aj mesta Galanta.

            Dňa 14.5.2023 Mgr. Miroslava Pálová

          • Slávnostné kladenie vencov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné kladenie vencov .


            Mesto Galanta a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov v Galante usporiadali akciu slávnostného kladenia vencov pri príležitosti 78.výročia ukončenia II. svetovej vojny dňa 9.5.2023. Naši žiaci z 5.A, 5.B a 6.A hrdo a vzorne reprezentovali našu školu a s veľkou pokorou sa poklonili padlým vojakom pri pamätníku. Pán primátor Mgr. Peter Kolek poďakoval našim žiakom, že sa zaujímajú o históriu a prišli si uctiť pamiatku tých, ktorí bojovali za našu slobodu. Pani riaditeľka Mgr. Radka Vrabcová vedie našich žiakov k hodnotám, ktoré sú pre našu mládež dôležité. Na záver sme boli všetci pozvaní na malé osvieženie od pána primátora a takýmto prejavom vďaky dal našim deťom pocit dôležitosti.

            Mgr. Danica Keppert 

          • Viac ako Ni(c)k

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Viac ako Ni(c)k.


            V dňoch 9.a 10.mája 2023 sa mali žiaci našej školy možnosť zoznámiť s touto novinkou. Žiaci 4. až 9. ročníka boli oboznámení s týmto celoslovenským projektom a zároveň s aplikáciou, ktorú môžu deti využiť v prípade, že sa cítia ohrození. Prednáška bola zameraná na deti v ohrození, v rôznych situáciách ako napríklad strach zo zlých známok. Túto prednášku žiakom sprostredkoval Mgr. Marián Šimko, zamestnanec Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Galante, za čo mu veľmi pekne ďakujeme!

            Mgr. Danica Keppert

          • Beseda - kyberšikana a trestnoprávna zodpovednosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda - kyberšikana a trestnoprávna zodpovednosť.


            Operačný program Efektívna verejná správa pod záštitou Ministerstva vnútra Slovenskej republiky pripravila pod vedením Bc. Ľuboša Vávru z prevencie kriminalistiky v Trnave sériu prednášok pre piaty a šiesty ročník žiakov našej školy s názvom Zlepšenie prístupu obetí trestných činov a vytvorenie kontaktných bodov pre obete v problematike šikany a kyberšikany. Prednášky prebiehali 3.a 5.mája 2023 v triedach. Veríme, že všetky informácie boli pre žiakov užitočné a reálne príbehy, ktoré im boli odprezentované, boli veľmi poučné. Mgr.Danica Keppert

          • PROJEKT „Digitálny príspevok pre žiakov SR“

          • Vážení rodičia,
            na základe doručenej výzvy z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu
            Slovenskej republiky, pri realizácii národného projektu „Digitálny príspevok pre
            žiakov SR“ oznamujeme, že v prípade záujmu z Vašej strany môžete získať príspevok
            vo výške 350 € na nákup notebooku alebo tabletu pre svoje dieťa, ak patríte do jednej
            z nasledujúcich skupín:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima);
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie (CPaP) o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí;
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti – napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe).

            Všetky informácie o projekte sú k dispozícii aj na stránke www.digitalnyziak.sk.
            V prípade, že Vaše dieťa patrí do jednej z uvedených skupín, vyplňte a odošlite registračný formulár, ktorý nájdete na internetovej stránke: https://register.digitalnyziak.sk.
            Ak potrebujete poradiť s vyplnením formulára alebo máte iné otázky, kontaktujte Call centrum na tel. čísle: +421 232 284 466 počas pracovných dni v čase od 9:00 do 17:00 hod..

          • Štartuje 8. ročník grantového programu Nadácie SOŠV "Ukáž sa!"

          • Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru opäť otvára dvere pre talentovaných mladých športovcov!  Máš talent? Využi moment a Ukáž sa!
            V 8. ročníku programu bude rozdelených 35 000 eur medzi budúce športové hviezdy vo veku od 10 do 18 rokov.  Prihlásiť sa môžu jednotlivci aj mládežnícke kolektívy. 
            Viac informácií o programe a prihlasovací formulár nájdete na: www.olympic.sk/ukazsa 

          • CyberJump

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album CyberJump.


            Žiaci 8.A nezapreli v sebe športového ducha a 5.mája 2023 si po vyučovaní vybili nadbytočnú energiu v trampolínovom parku CyberJump v Bratislave. Na výber mali z veľkého počtu atrakcií. Porovnávali svoje sily v BATTLE BEAMe, zdolávali lezeckú stenu, spoločnú zábavu zažili pri WIPE OUT trampolíne, strach z výšok zdolali vďaka trapéze a AIR BAGu, svoje reflexy a rýchlosť skúšali na interaktívnej stene, fyzickú kondíciu a zručnosti si otestovali na NINJA WARRIOR dráhe. Okrem veľkého množstva trampolín si vyskúšali skákať flipy, saltá, predmety a rôzne parkourové a akrobatické triky aj do PENOVEJ JAMY. Návšteva parku nielen stmelila kolektív, ale priniesla žiakom aktívny oddych a nezabudnuteľné zážitky. Mgr. Nedeczká