• AKTÍVNA ŠKOLA

          • K dnešnému dňu sa už 238 zo 476 zapojených škôl do pilotného projektu ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu môže označovať značkou AKTÍVNA ŠKOLA. Túto značku si môžeme stiahnuť po vyplnení aplikácie na výpočet SKÓRE AKTÍVNEJ ŠKOLY a umiestniť ho na svoj web, soc.siete. Musíme sa pochváliť po výpočte skoré sa naša škola môže pýšiť značkou Aktívna Škola. Patríme medzi 238 aktívnych škôl na Slovensku. Aktívna škola pre nás neznamená len skóre, nálepka, či prestíž. V prvom rade je to výzva, zodpovednosť zmeniť pasívne prestávky na aktívne činnosti spolu s učiteľmi, čím posilníme medziľudské vzťahy, vytvoríme pozitívnu klímu v škole a žiakom ponúkneme pohyb aj mimo telesnej výchovy v rámci vyučovacieho procesu. Urobíme všetko preto, aby sa naše skoré čo najviac priblížilo k vysokému skóre a veríme, že to spolu dokážeme!

             

        • Oznam- skrátené vyučovanie dňa 3.11.2023
          • Oznam- skrátené vyučovanie dňa 3.11.2023

          • Dňa 03.11.2023 bude z dôvodu konania akcie s názvom Cesta odvahy skrátené vyučovanie. Žiaci končia 5. vyučovacou hodinou (s výnimkou tried, ktoré majú v tento deň 4. vyučovacie hodiny).

          • EXKURZIA: Košariská - Mohyla Bradlo - Múzeum SNR Myjava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA: Košariská - Mohyla Bradlo - Múzeum SNR Myjava.


            V rámci moderného vzdelávania naša škola pravidelne zaraďuje exkurzie do vyučovacieho procesu ako aktívnu formu učenia. Žiaci 9. ročníka sa spolu s Mgr. Krútekovou a Mgr. Nedeczkou vybrali na miesta, kde vznikal boj za našu historickú štátnosť. Navštívili sme rodný dom Milana Rastislava Štefánika. Na tomto mieste nám p. lektorka veľmi pútavo prerozprávala príbeh malého Milana, ktorý vedený prístupom svojich rodičov, si osvojoval vzťah k slovenskej národnej identite. Tu sledoval aj rozhovory otca s Hodžom, Štúrom... Autentické miesto rodného domu vystavuje veľké množstvo pôvodného nábytku, ale aj neskorších darov, diel, kresieb mladého Milana R.Štefánika, ktorý podnikal úspešné kroky za vznik Československa v zahraničí. Nepriaznivé počasie nám nedovolilo vystúpiť na Bradlo, ale zato nám to neubralo na dobrej nálade a aj príroda poskytla dosť podnetov na to, aby p. učiteľka Nedeczká položila kontrolné otázky z biológie.Cestu sme zavŕšili v dome Anny Kolényovej, kde je v súčasnosti múzeum SNR. Opäť miesto, ktoré dýcha pôvodnou históriou a kde sa formoval v r. 1848 odboj proti útlaku a organizovali sa dobrovoľnícke výpravy z Myjavy. Kým mieste ženy šili uniformy slovenským dobrovoľníkom, zatiaľ muži tvorili plán postupu odboja. Stretali sa tu Šulek, Holuby, Štúr a iné zvučné mená odboja. Múzeum bolo založené v r.1968, aby zachovalo dokumenty slovenských národných rád. Žiakov to veľmi zaujalo, hlavne tie modernejšie dejiny od r.1989. Na oboch miestach lektori veľmi ochotne odpovedali na zvedavé otázky žiakov a o tie nebola núdza.

            Mgr. Krúteková

          • Divadelné predstavenie Čarodejník z krajiny Oz

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Čarodejník z krajiny Oz.

             

            S deťmi piateho ročníka sme sa dňa 27.10.2023 vnorili do tajomného sveta hudobnej rozprávky Čarodejník z krajiny Oz v nádherne zrekonšturovanom  Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Toto bábkové divadlo nás očarilo svojou atmosférou.

            Prežili sme dojemný príbeh boja dobra a zla v hudobnej rozprávke podľa legendárnej knižnej predlohy amerického spisovateľa L. Franka Bauma o zázračnej krajine Oz, o putovaní malej Dorotky, jej verného psíka Tota, strašiaka Hastroša, plechového drevorubača Plecháča a zbabelého leva Bojka, ktorí svojou odvahou, rozumom a srdcom porazia zlú čarodejnicu Elfabu a odhalia, že niekedy aj moc tých najväčších kúziel a čarov môže byť len ilúzia a že každý môže dosiahnuť všetko po čom túži, ak bude naozaj veľmi chcieť.

            „Stačí zavrieť oči, spraviť tri kroky a silno a úprimne si priať svoje želanie… Jeden, dva tri.“

            Herci podali úžasné výkony, deti boli vtiahnuté do deja, tlieskali, smiali sa, s napätím čakali, ako sa príbeh skončí. Verím, že sme toto divadlo nenavštívili poslednýkrát.

            Mgr. Slavka Adamčíková, Mgr.Kamila Hubináková

          • JESENNÝ VOLEJBALOVÝ TURNAJ ZMIEŠANÝCH DRUŽSTIEV ZŠ MESTA GALANTA

          • Dňa 26.10.2023 sa konal volejbalový turnaj zmiešaných družstiev na základnej škole Štefánikova.
            Družstvo žiakov našej ZŠ bolo v zložení: Alex M., Filip P., Sebastián, M., Benjamín T., Sebastían L., Nela P., Alexandra R., Melánia K., Ada A., Vivien O. Naše družstvo vybojovalo krásne 2.miesto a získalo ocenenie.
            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu našej ZŠ SNP Galanta.
            Ďakujem aj organizátorom tejto akcie -ZŠ Štefánikova.

            Mgr. Nina Novikova

          • Malí umelci

          • Na hodinách výtvarnej výchovy sa snažíme deti viesť k oddychu a tvorivosti. Dnes sme sa v 5. A ponorili do tajov modelovania z plastelíny a modelíny. Žiaci prejavili nesmiernu fantáziu, precíznosť a odhodlanie zamerať sa na tie najmenšie detaily svojich prác. Téma bola ľubovoľná, pretože ako správni umelci – v procese tvorivosti nemáme v láske hranice. Aj napriek tejto náročnej úlohe sa žiakom podarili krásne výtvory. Hodinu si užili v príjemnej atmosfére plnej smiechu a dobrých vzájomných rád ako prežiť blížiace sa jesenné prázdniny.

             

            Mgr. Kamila Hubináková

          • Deň otvorených dverí SOŠ technickej v Galante

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí SOŠ technickej v Galante.


            Dňa 26.10. organizovala Deň otvorených dverí SOŠ technická v Galante. Možnosť zúčastniť sa tejto akcie využili aj záujemcovia o štúdium z rady našich žiakov deviatych ročníkov v sprievode výchovnej poradkyne školy. Žiaci nazreli do priestorov areálu, učební, ako aj do novovybudovaných priestorov s moderným vybavením, ktorými sa škola môže pýšiť. Ukážky s hydraulikou, simulátormi zvárania a pod. nás oboznamovali odborní majstri a praktickú časť ukázali aj samotní študenti školy. Za sprevádzanie v jednotlivých priestoroch ďakujeme Ing. Ladislavovi Kostolánimu a vedeniu školy za príjemne strávené dopoludnie. Žiaci našej školy odchádzali milo prekvapení nielen z vybavenosti školy, ale aj z priateľskej atmosféry, ktorá je na škole medzi pedagógmi, majstrami a študentmi.
            Mgr. Líšková

          • Workshop EkoSepar na MsÚ Galanta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop EkoSepar na MsÚ Galanta.


            Dňa 25.10.2023 sme sa s deviatakmi našej školy zúčastnili na MsÚ Galantaworkshopu, ktorý bol zameraný na aktuálne témy orientované na lepšiu informovanosť a poskytovanie poradenstva a osvety v oblasti zlepšovania kvality životného prostredia na Slovensku.Cieľom projektu je snaha prispieť k zvýšeniu enviromentálneho povedomia v oblasti triedeného zberu.

            Dozvedeli sme sa, že:

            -separovaním znížime množstvo odpadov uložených na skládkach až o 31 %

            - z nápojových kartónov sa dajú vyrobiť darčekové tašky

            - z oceľových plechoviek sa môžu vyrobiť kľúče

            - 1 tona zberového papiera zachráni 17 stromov

            - 150 vyzbieraných plastových fliaš stačí na výrobu jedného koberca

            - z dvoch 1l nápojových kartónov sa stane 1m² kuchynských utierok

            - z recyklovaného papiera sa vyrába napríklad puzzle

            Žiakov najviac zaujímal čas rozpadu niektorých materiálov /papier, plast, kov, sklo.../ v prírode. Žiaci živo diskutovali a na otázky im boli poskytnuté odborné odpovede lektormi workshopu.Viacero našich žiakov vyjadrili svoj názor aj na otázky TV KREA.

            Mgr. Janka Krúteková

          • Farebný týždeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň.


            Svet bez farieb by bol veľmi smutný a pochmúrny. Ani náš život nie je čierno – biely, a preto sme sa spolu so žiackym parlamentom rozhodli spestriť všedné dni na našej škole. Každý deň sme sa obliekli do inej farby. Cieľom bolo nielen spestriť týždeň na škole, ale aj podporiť a rozvíjať celoškolský kolektív. My dospelí máme ísť príkladom, a preto sa snažíme deťom ukázať, ako funguje skvelá spolupráca, a že spoločnými silami je výsledok vždy efektívnejší, ako výsledok jednotlivca. Triedy súťažili medzi sebou. Veľkým pozitívnym prekvapením bola spontánna iniciatíva mnohých učiteľov zdieľať farebný týždeň spolu so žiakmi. Víťaznou triedou sa stala 3.B, ktorá vyhrala voľné vstupenky do Galandie, ktoré rozdala predsedníčka žiackeho parlamentu. Víťaznej triede srdečne gratulujeme. Tí, ktorí nevyhrali nemusia byť smutní, nakoľko čoskoro nás čakajú ďalšie akcie žiackeho parlamentu.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Zelenina u nás v triede

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zelenina u nás v triede.


            Poznávať svoje okolie, úspešných ľudí z nášho regiónu, je súčasťou osnov v rámci predmetu OBN. A tak som pozvala na malú besedu pani Gabiku Lauro Ozstényi, ktorá má nádherné Záhradníctvo Gabika v Kajali, aby nám prišla porozprávať, kedy a ako vzniklo, kto mal nápad začať podnikať v tejto sfére a hlavne prečo sa rozhodla zo svojej záľuby urobiť svoje „zamestnanie“. Pani Gabika svojou láskou k prírode vytvorila rodinnú firmu, priestor pre všetkých nás, ktorí máme radi dobrú zeleninku bez chémie, kde môžeme prísť a nazbierať si jahody, či vybrať si, akej farby si zoberieme domov karfiol na vyprážanie. Áno, dobre čítate, pani Gabika priniesla aj názornú ukážku – fialový, zelený a biely karfiol. Samozrejme takáto rarita upútala pozornosť všetkých žiakov. Atmosféra na besede bola veľmi príjemná a ani sme sa nenazdali a už zvonilo. Deťom sa beseda veľmi páčila, zistili, že takáto práca je náročná, ale krásna. Pani Gabike touto cestou ďakujem za jej čas a ochotu prísť k nám!

            Mgr. Danica Keppert

          • Pomáhame štvornohým priateľom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pomáhame štvornohým priateľom.


            Dobrý nápad, podpora zo strany pani riaditeľky Mgr. R. Vrabcovej, spolupráca s rodičmi a skvelí žiaci, je rovnica, kde výsledkom je veľká pomoc a otvorené srdcia našej školy. Začiatkom októbra sme sa obrátili na Vás - rodičov, našich žiakov, s malou prosbou, či vieme pomôcť psíkom a mačičkám. Odozva bola fantastická! Každý jeden deň ste prinášali konzervy, granulky, dezinfekčné prostriedky, podstielky, deky, hračky.... Ani sme sa nenazdali a počas dvoch týždňov sme zabezpečili materiálnu pomoc pre Zatúlané Psíky Šaľa a Labka záchrany v Galante. Každé dieťa, ktoré prispelo v rámci tejto pomoci, bolo zaradené do žrebovania. Vyžrebovaní žiaci mali jedinečnú príležitosť odovzdať všetko, čo sme nazbierali, osobne do útulkov. Tentokrát sme vyžrebovali Hanku K. z 1.A triedy, Mišku B. Zo 4.A, Dianku P. zo 6.A a Vikinku T. zo 6.B. Hneď ráno o 9 hodine trieda 6.B pomáhala naložiť všetko potrebné do auta. Pán Adrián Forro, Tomáš Horváth a JUDr. Peter Zelinka zabezpečili odvoz, dovoz, nielen materiálnej pomoci, ale aj nás- Mgr. D. Keppert, Mgr. S. Michelszovú a vyžrebovaných žiačok. Celú cestu boli deti plné očakávania, a priznám sa, že aj my! V oboch útulkoch sa z našej návštevy veľmi tešili a boli úprimne vďační za pomoc, ktorú sme im priniesli. Boli to momenty radosti a smútku zároveň. Vidieť 50 psíkov a 60 mačičiek, ktoré čakajú na svoj domov, nevinných tvorov, ktoré zažili veľa zlého.... Bolo ťažké udržať slzy! Deti mali priestor vyskúšať si malú prechádzku s krásnymi šteniatkami, pohrať sa s mačičkami a vidieť náročnú, no veľmi záslužnú prácu dobrovoľníkov a pracovníkov v útulku. Dovoľte mi na záver poďakovať všetkým zúčastneným, všetkým, ktorí pomáhajú a majú srdiečko na správnom mieste!

            Mgr. Danica Keppert

          • Súboj šikovných – Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 18. októbra 2023 sa na Základnej škole Sídl. SNP uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Tí najodvážnejší sa rozhodli zdolať nástrahy rodného jazyka. Tento rok to bol už 16. ročník súťaže, do ktorej sa prihlásilo 8 žiakov 8. a 9. ročníka. Súťažiaci sa postavili k trom výzvam hrdinsky. Najprv úspešne napísali online test, ktorý pozostával z 25 otázok. Po krátkej prestávke a načerpaní síl boli súťažiaci pripravení na tvorivú časť – transformáciu textu (správu) a následne obhájili svoje názory v rečníckom prejave na tému „Prečo je potrebné zachovávať v prírode ticho a pokoj v čase migrácie vtákov.“

             

            Po náročnej ceste našich hrdinov/hrdiniek čakalo vytúžené zhodnotenie tvrdej práce:

             

            1. miesto Elianne J. 9. C

            2. miesto Tamara M. 9. B

            3. miesto Nina Leona T. 8. C

             

            Víťazke blahoželáme a budeme jej držať palce pri reprezentácii našej školy v okresnom kole.

             

            Veľké ďakujeme patrí každému jednému odvážlivcovi, ktorý sa rozhodol prijať túto neľahkú výzvu a zapojiť sa do súťaže. Naši žiaci nám predovšetkým ukázali, že aj napriek rozdielnym názorom v dnešnej dobe je najdôležitejšia práve ľudskoť a pokoračo dokáže nasmerovať ľudí k lepšiemu vnímaniu okolitého sveta.

            Mgr. Kamila Hubináková

             

          • Beseda s dobrovoľníkmi z útulku Zatúlané psíky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s dobrovoľníkmi z útulku Zatúlané psíky.


            Na Slovensku žije 805 druhov voľne žijúcich zvierat a každý jeden druh má svoj veľký význam. Napriek tomu je štvrtina týchto druhov kriticky ohrozená a hrozí im vyhynutie ako napr. kamzíkovi vrchovskému, orlovi skalnému a kráľovskému, svišťovi vrchovskému, sokolovi rárohovi, netopierovi sťahovavému, zubrovi, bobrovi, dropu fúzatému a mnohým ďalším.

            Niektoré zo zoznamu sa už definitívne vytratili ako napríklad plch záhradný a norok európsky.

            Vyhynutie akéhokoľvek druhu je veľmi vážna a nezvratná vec a úbytok rôznych druhov zvierat v konečnom dôsledku ohrozuje existenciu ľudstva. Jediná možnosť, ako tomu zabrániť, je tieto živočíchy chrániť, preto sa dňa 19.10.2023 žiaci 5. a 6. ročníka stretli s pánom Ľubošom Frantomdobrovoľníčkou Dominikou z útulku Zatúlané psíky Šaľa. Zavítali k nám z niekoľkých dôvodov,

            aby pripomenuli žiakom, že 4.október je vyše 90 rokov Svetovým dňom ochrany zvierat; aby ukázali žiakom možnosti záchrany a pomoci pre zvieratá v núdzi; aby ozrejmili význam spolunažívania človeka so spoločenskými zvieratami (hlavne so psami a mačkami) a potrebu ich ochrany; aby oboznámili žiakov s činnosťou záchranných staníc ako i činnosťou útulkov: Zatúlané psíky v Šali a Labka záchrany v Galante. Beseda s dobrovoľníkmi bola nielen pútavá, ale i prínosná, nakoľko žiaci dostali odpovede na otázky súvisiace s postupom pri nájdení strateného, či zraneného zvieraťa.

             

            Na záver už len výrok líšky z Malého princa od Antoine de Saint-Exupéryho :„Stáváš sa navždy zodpovedným za to, čo si si k sebe pripútal.“

             

            Mgr. Adriana Nedeczká

          • Žijú medzi nami

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žijú medzi nami.


            Galantská knižnica v rámci cyklu „Žijú medzi nami“ približuje  svojim čitateľom život ľudí, ktorí žijú plnohodnotný život napriek tomu, že sa musia popasovať s nejakou formou hendikepu.

            10. októbra sa žiaci 3.A mali možnosť stretnúť s nevidiacim knihovníkom PhDr. Júliusom Bartekom. Deti sa dozvedeli, aké to je, poznávať svet pomocou hmatu a sluchu. Videli, ako sa používajú rôzne pomôcky pre nevidomých. Pán knihovník im porozprával aj o svojej zaujímavej práci  – ako sa pripravujú knihy a audioknihy pre slabozrakých a nevidomých, ako sa dostávajú k svojim čitateľom a aký je ich záujem o čítanie. Deti zaujímal aj každodenný život pána Barteka – ako sa orientuje v priestore, ako cestuje, nakupuje, ako používa rôzne predmety v domácnosti, napr. v kuchyni.

            Samotnej besede predchádzala príprava detí na hodinách čítania. Žiaci si prečítali životný príbeh  Louisa Brailla. Prostredníctvom článkov a videa na internete sa dozvedeli, s kým budú besedovať. Nakoniec každý žiak pripravil záložku do knihy, na ktorej vyložil svoje krstné meno Braillovým písmom.                             

            Práve záložky boli darčekom, ktorým tretiaci poďakovali za peknú besedu.

            Na záver prišlo najväčšie prekvapenie, keď pán Bartek zo záložiek prečítal mená detí.                                    Bodky na záložkách tak pripomenuli  všetkým aj Deň bielej palice, v rámci ktorého sme chceli prispieť k rozvoju empatie a porozumenia u detí.

            Mgr.  E.Danková

          • Interaktívne hodiny anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Interaktívne hodiny anglického jazyka.


            Hodiny anglického jazyka sa počas celého roka snažíme našim žiakom oživiť a spestriť. Minulý týždeň si žiaci šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka mohli vyskúšať prácu s portálom curipod.com . Na hodinách angličtiny pracovali s učebnicou, interaktívnou tabuľou a predovšetkým s tabletmi. Žiaci tak boli počas hodín priamo zapojení do výučby – tvorili slovné oblaky (word clouds), kreslili novú slovnú zásobu, vyberali najkrajší obrázok nakreslený spolužiakmi a odpovedali na kontrolné otázky z učiva. Pracovali samostatne a vo dvojiciach. Takého hodiny majú výhodu v tom, že zapojili každého žiaka, a nie iba toho, ktorého učiteľ práve vyvolal. Všetci žiaci dávali pozor, aby vedeli odpovedať na otázky zamerané na porozumenie. Taktiež písali odpovede na otvorené otázky, kde mali možnosť vyjadriť svoj názor a zdôvodniť ho. Spätná väzba žiakov bola ďalej predmetom diskusie v triede. Na konci hodiny mal každý zo žiakov priestor na ohodnotenie hodiny. Všetkým sa veľmi páčili, čo nás nesmierne teší. Pevne veríme, že ich radosť z hodín anglického jazyka bude pretrvávať aj naďalej.

            Mgr. Matej Hačko

          • Testovanie pohybových predpokladov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Testovanie pohybových predpokladov.


            Šport a aktívny pohyb je v dnešnej dobe nesmierne dôležitý. Veľmi pozitívne ovplyvňuje nielen naše fyzické zdravie, ale aj psychiku. Ako však dieťaťu vybrať ten správny šport v ktorom by mohlo napredovať? Odpoveď na túto otázku nám môže dať aj každoročné testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka, ktoré sme nevynechali ani na našej škole. Žiaci sa popasovali s 10timi rôznymi disciplínami, ktoré mali preskúmať ich pohybové schopnosti. Cieľom tohto projektu, ktorý zastrešuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa. Výsledkom je osvedčenie, ktoré hovorí o odporúčaných druhoch športu. Aj keď mnohé disciplíny boli náročné, naši žiaci ich zvládli na výbornú.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Palacinkové slávnosti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Palacinkové slávnosti.


            Sobota je dňom oddychu a náš palacinkový team sa rozhodol, že opäť pomôžeme tam, kde je treba. Prijali sme výzvu organizátorov, zúčastniť sa pečenia jesenných palaciniek. Neváhali sme ani chvíľu! Mali sme aj nových členov a tak sa náš pôvodný team v zložení : Mgr. R. Vrabcová, Mgr. D. Keppert, Mgr. S. Michelszová, K. Orelová rozrástol o ďalšie posily: Mgr. H. Borsányiová, s mamičkou, Mgr. M. Hačko a Bc. Ľ. Haršány. Ako inak, išli sme pomôcť a podporiť našich seniorov. Piekli sme klasické palacinky, škoricové s rôznymi marmeládami, bezlepkové s figovým džemom a čerstvými figami, no nemohli chýbať ani slané palacinky, ktoré boli zo špenátového cesta, morčacím parízerom, strúhaným syrom a bylinkami. Nálada bola výborná, počasie krásne. Takže sa nám pieklo jedna radosť. Naše palacinky prišli ochutnať žiaci, rodičia a naše kolegyne a kolegovia. Ďakujeme, že ste nás prišli podporiť :Mgr. A. Nedeczká, Mgr. A. Polocíková, Mgr. L. Líšková, Mgr. Z. Frivaldská, Mgr. Š. Dikan, Mgr. R. Zigó, naše panie upratovačky M. Pálová a V. Némethová. Tentokrát sme vyzbierali ako team najviac eur, a to 415!!! A to bolo naše víťazstvo. Fantastický pocit z pomoci nás ako ľudí posúva ďalej a chceme byť inšpiráciou aj pre našich žiakov. V porote sedela aj víťazka druhej série Pečie celé Slovensko Lucia Gyenesová a to už bol pre nás veľký záväzok, vyzbierať čo najviac eur za naše skvelé palacinky. Ďakujeme žiačkam E. Jónás, S. Červeňanskej, N. Polákovej a M. Kajtárovej za veľkú pomoc. Osobne nás síce nemohli prísť podporiť naše kolegyne Mgr. I. Petrovičová a Mgr. M. Pálová, ale poslali nám krásne a povzbudzujúce správy plné pozitívnej energie. Ďakujeme! A čo bolo cieľom palacinkovej slávnosti? Október je mesiacom úcty k starším a práve preto, vyzbierané peniažky putovali do Domova dôchodcov Pátria v Galante. Spolu sa vyzbieralo 2200 eur! Za tieto peniažky sa zakúpia dve polohovateľné kreslá pre seniorov. Povedzte priatelia, môže byť krajšia sobota? Určite nie! Pomohli sme a niet nad ten vzácny pocit!

            Mgr. Danica Keppert

          • Nábor zástupcov stredných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nábor zástupcov SŠ.


            13. október bol pre našu školu výnimočný, pretože prijali pozvanie zástupcovia SŠ, ktorí prišli odprezentovať školu, na ktorej pôsobia a motivovať tak k žiakov 8. a 9. ročníkov k správnemu výberu ich budúcej školy. Žiakov 8. ročníka zasvätili do tajov bilingválneho štúdia študenti 4. a 5. ročníka zo Súkromného bilingválneho gymnázia v Galante. V 9. ročníkoch dostali slovo zástupcovia z Gymnázia Janka Matúšku, zo Zdravotníckej školy v DS, z SOŠ technickej v GA. Pevne veríme, že tento deň bol pre našich žiakov inšpiratívny a zmenil ich postoj k výberu ich školy.

            Mgr. L. Líšková