• Žiacky ples

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiacky ples.


            Výborná hudba, príjemná nálada a skvelá atmosféra – v tomto duchu sa niesol náš prvý žiacky ples organizovaný žiackym parlamentom ZŠ Sídl. SNP Galanta. Prišli si naň zatancovať žiaci 2. stupňa. Všetci učitelia a žiaci sa dali do gala – prišli v čiernobielom oblečení, čím splnili „dress code“ nášho prvého žiackeho plesu. Ples trval 2 hodiny, počas ktorých sa žiaci zabavili a tancovali. Hudbu, ktorá rozhýbala naozaj každého, mal pod palcom Mgr. Matej Hačko. O tom, že atmosféra bola neuveriteľne dobrá, sme sa mohli presvedčiť na tanečnom parkete, ktorý bol neustále plný tancujúcich žiakov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa prišli zabaviť, taktiež všetkým pedagógom, ktorí sa k nám v tento skvelý večer pridali a pomohli nám s organizáciou plesu. Keďže prvý žiacky ples zožal veľký úspech, čoskoro plánujeme zorganizovať ďalší, na ktorý sa veľmi tešíme.

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Vydávanie výpisov klasifikácie a polročných vysvedčení (9.ročník)

            Vydávanie výpisov klasifikácie a polročných vysvedčení (9. ročník) sa uskutoční dňa 31.01.2024 (streda) počas 4. vyučovacej hodiny pre všetkých žiakov 1. aj 2. stupňa. Žiaci si výpisy/vysvedčenia prevezmú od triednych učiteľov vo svojich triedach.

            31.01.2024 – skrátené vyučovanie - žiaci 1. – 9. ročníka končia 4. vyuč. hod. o 11:35 hod.

            Vydávanie obedov:

            Po skončení  4. vyučovacej hodiny sa budú vydávať obedy najprv pre žiakov 2. stupňa a žiakov 1. stupňa, ktorí nenavštevujú ŠKD, následne pre žiakov navštevujúcich ŠKD.

            ŠKD je v prevádzke do 15:30 hod.

            Vyučovanie riadne pokračuje dňa 01.02.2024 – polročné prázdniny sú zrušené!

          • Šaliansky Maťko – školské kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko – školské kolo.


            26.1.2014 sa v 2.B uskutočnilo školské kolo postupovej súťaže ŠALIANSKY MAŤKO. V príjemnej atmosfére súťažiaci predniesli  ukážky povestí. Pripravili si výber tém, ktorý porotu a ostatných prítomných očaril a zaujal. Svojimi výkonmi dokázali, že aj takáto náročná súťaž môže byť pre tých, ktorí prepadnú jej čaru prínosnou. Veríme, že víťazky budú našu školu v okresnom kole tejto súťaže skvelo reprezentovať.

          • Prespávačka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prespávačka.


            Dňa 19.1.2024 mali žiaci opäť možnosť stráviť noc v škole. Prespávačky sa zúčastnili žiaci vyšších ročníkov (8.B, 9.B a 9.C).

            Báli sa pri horore, smiali sa a zabávali pri hraní spoločenských hier. Zacvičili si v telocvični pri loptových hrách a vyčerpaní si objednali obľúbenú pizzu, na ktorú sa všetci tešili.

            Večer sa uložili na spánok a spokojne zaspali.

            Žiakom sa noc v škole páčila a určite si ju radi zopakujú.

            Mgr. M. Michalcová

          • Halové Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva

          • Dňa 21.1.2024 v hale Elán Bratislava sa konala atletická súťaž – halové Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva. Pretekári TJ Olympia Galanta pri ZŠ sídl. SNP získali 4 medaile:

             

            Najmladšie žiactvo:

            Daniel R. - 1. miesto beh na 600m, 4. miesto - skok do diaľky z m. odrazu, 7. miesto - v behu na 60m.

            Matej Š. - 1. miesto beh na 60m prekážky, 6. miesto - beh na 60m, 5. miesto - beh na  600m.

            Lucia M. - 3. miesto vo vrhu guľou a 7. miesto na 60m prekážky.

             

            Mladšie žiactvo:

            Richard Š. - 1. miesto vo vrhu guľou  

             

            Ďalej našu školu reprezentovali v najmladšom žiactve:

            Tamara S.- 5. miesto vo vrhu guľou, Matúš V., Alica Š., Boris Š., Mia T., Hana E.

             

            Mladšie žiactvo reprezentovali:

            Simona G. - 5. miesto v skoku do výšky, Laura M., Emma G., Natalia L., Marketa J.,

            Andrej K., Matias P., Filip P.

            Sofia Cs. - 4. miesto v behu na 60m prekážky, 5. miesto v behu na 60m a 9. miesto v behu na 150m; Sofia dosiahla v týchto disciplínach osobne rekordy. Teresa B. - 7. miesto vo vrhu guľou s osobným rekordom, Mia M. - 12. miesto vo vrhu guľou s osobným rekordom. Diana P.,  Karolina M., Veronika R., Manay De R., Lejla B. - 10. miesto v skoku do výšky, Patrik M., Ivo B., Patrik P..

                 

            Link na podrobné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/75962/0/2

             

            Všetkým zúčastneným pretekárom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu nášho atletického klubu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta.  Za sprevádzanie a podporu na súťaži ďakujeme trénerkám Mgr. M. Pálovej, Mgr. A. Gajdošovej a Mgr. N.Novikovej.

            Ďakujeme vedeniu školy ZŠ SNP Galanta a Mestu Galanta za vytváranie vhodných podmienok na športovú prípravu.

             

            Dňa 23.1.2024                                                                                                    Mgr. Nina Novikova

          • Mladí spisovatelia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladí spisovatelia.


            Milovníci tvorivého písania si prišli na svoje vo výzve od literárneho časopisu detí galantského okresu Pod lupou. Naši žiaci ukázali, že stať sa malým básnikom či rozprávačom pútavého príbehu nie je také náročné. Stačí zobrať pero, papier a nechať sa unášať fantáziou. Druhé vydanie časopisu Pod lupou nás veľmi potešilo, pretože bolo uverejnených až 15 tvorivých prác našich žiakov:

            Soňa Dz., Alexndra B., Laura A., Nela A., Anastasiia F., Timotej V., Noemi O., Lucia M., Nikol K., Matej Š., žiači 8. C, Natália L., Markéta J., Michaela T.

            Mladým autorom gratulujeme a tešíme sa na nové umelecké príspevky. V najbližšej dobe bude aj oficiálne slávnostné vyhodnotenie druhého čísla za rok 2023.

            Mgr. Kamila Hubináková

            Foto: Literárny časopis Pod lupou

          • Atletický tréning v hale ELÁN Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Atletický tréning v hale ELÁN Bratislava.


            Dňa 11.1.2024 sa žiaci našej školy z krúžku detskej atletiky (žiaci prvého stupňa) a športovych tried 5.A , 6.A, 7.A a 8.A zúčastnili atletického tréningu v hale Elán v Bratislave. 2 hodiny tréningu v jednej hale s reprezentantmi Slovenka (Patrik Dömötör, Ján Volko, Monika Weigertová, Filip Federič) dali našim žiakom pozitívne emócie, veľa nových skúsenosti a motiváciu na dosiahnutie svojich športových cieľov. Tento tréning bol zameraný prípravou na súťaž, ktorá sa bude konať 21.1.2024 - Halové Majstrovstvá ZSAZ mladšieho a najmladšieho žiactva a 10.2.2024 - Halové Majstrovstvá ZSAZ staršieho žiactva. Ďakujem učiteľkám a trénerkám Mgr. A. Gajdošovej, Mgr. M. Pálovej a Mgr. N. Novikovej za sprevádzanie a tréning.

            Ďakujeme vedeniu školy ZŠ Sídl. SNP za podporu v tejto akcii.

            Mgr. Nina Novikova

          • Čaro Vianoc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná výzdoba, Čaro Vianoc.


            Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je typická vianočná výzdoba, ktorá dotvára čaro najkrajších sviatkov roka. Spoločne s deťmi, pani učiteľkami a vychovávateľkami sme sa pokúsili preniesť túto vianočnú atmosféru aj do priestorov školy. Osvetlenie, vianočné ozdoby, dekorácie a žiacke práce vytvorili krásne dielko, ktoré spríjemní a skrášli školské prostredie a navodí radostnú vianočnú atmosféru.

          • Vianočné mestečko s JOJkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné mestečko s JOJkou.


            Dnešné vystúpenie žiakov našej školy na vianočných trhoch v meste Galanta sa nieslo v znamení hudby, tanca a dobrej nálady. Vystúpenie otvorila žiačka Sofia Č. z 9. ročníka, ktorá svojím spevom učarovala publiku; ďalej nasledovali žiaci 3.A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. E. Dankovej a pani vychovávateľky Mgr. E. Halupkovej, ktorí si pripravili piesne, básne a krátke scénky so zimnou tematikou. Cele vystúpenie ukončil žiak 8.C triedy Tomáš K. svojím excelentným klavírnym vystúpením. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli podporiť našich žiakov. Poďakovanie patrí aj Mgr. E. Dankovej a Mgr. E. Halupkovej za ich čas venovaný príprave vystúpenia a pani vychovávateľke G. Flaškárovej za prípravu kostýmov.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Večierok žiackeho parlamentu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Večierok žiackeho parlamentu.


            Za každú usilovnú prácu príde časom zaslúžená odmena. Týmto heslom sa riadil žiacky parlament, ktorého členovia si počas predvianočného obdobia usporiadali večierok.

            Zástupcovia prvého stupňa a všetkých ročníkov druhého stupňa sa spolu zišli na príjemnom programe, ktorý pozostával z ozdobovania medovníčkov, počúvania vianočnej hudby, horúcej čokolády a „tajného Santu.“ Každý z členov parlamentu si vyžreboval meno niekoho, koho by mal obdarovať drobným milým darčekom. Keďže sa niektorí žiaci dôverne nepoznali, vybrať darček bolo miestami veľmi náročné. Napriek tomu sa každému podarilo vyčariť úsmev na tvári toho druhého a vniesť mu do očí radosť a šťastie. Žiaci, ale aj učitelia, sa svojim darčekom veľmi potešili. Išlo o veľmi príjemné prekvapenie, ktoré by sme veľmi radi premenili na tradíciu nášho parlamentu.

            Mgr. Matej Hačko

          • Vianočná pošta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pošta.


            Vianočná pošta je každoročnou tradíciou na našej škole. Tento rok sme ju, samozrejme, nemohli vynechať. Žiaci posielali svoje pozdravy svojim spolužiakom, kamarátom alebo učiteľom, ktorým chceli popriať šťastné a veselé sviatky. Často boli spojené s peknou kresbou či milým darčekom.

            Svoje zabalené priania vložené do obálky žiaci vhadzovali do nádoby na vianočnú poštu počas celého minulého týždňa. Musíme konštatovať, že pozdravov bolo naozaj veľa. Počas jej triedenia mali členovia žiackeho parlamentu čo robiť, pretože tohtoročná nádielka pošty bola skutočne veľká. Ďalej bolo na rade rozdávanie pošty po triedach.

            Žiaci všetkých ročníkov boli veľmi šťastní, keď dostali listy od svojich kamarátov. Veríme, že každý jeden list ich potešil. Pre prváčikov bola vianočná pošta niečo nové, takýmto spôsobom sa však stali súčasťou našej dlhoročnej tradície. Nezabudlo sa ani na pani učiteľky a pánov učiteľov, pani sekretárku, pani vedúcu školskej jedálne a panie kuchárky, panie upratovačky a ostatných zamestnancov školy.

            Počas vianočného obdobia ide o veľmi peknú akciu, počas ktorej vieme takýmto milým pozdravom spríjemniť deň ostatným, na ktorých nám veľmi záleží.

            Mgr. Matej Hačko

          • Úspešní v projekte

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspešný v projekte.

            Modernizujeme sa. Naša škola sa zapojila do projektu NP-ediT – digitálne vybavenie pre SŠ a ZŠ 2.st. a v rámci toho sme získali pre každého vyučujúceho notebook a pre žiakov 38 ks tabletov.

          • Krabičky lásky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krabičky lásky.


            Obdobie adventu prináša v školách okrem iného aj príležitosť pozdraviť seniorov, ktorí trávia jeseň svojho života v domovoch dôchodcov. Naša škola tak robí už viacero rokov prostredníctvom balíčkov v rámci akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Tento rok bol výnimočný tým, že zbierka našej školy mala presného adresáta – Domov dôchodcov PATRIA v Galante. Z drobností, ktoré deti priniesli do školy, žiaci v žiackom parlamente pripravili vyše 140 krabíc. 19. decembra darčeky putovali do PATRIE spolu s perníčkami, ktoré nezištne upiekla naša p. kuchárka zo školskej jedálne Alžbeta Vargová a s anjelikmi, ktoré pre seniorov pripravili pani vychovávateľky. Milé posedenie spestrilo kultúrnym programom 21 žiakov 3.A triedy, ku ktorým sa pridali žiačky Monika K. z 9.B triedy a Sofia Č. z 9.C triedy. Záverečná pieseň Lístoček z brezy v podaní Sofii Č. rozospievala aj seniorov v hľadisku. Príjemnú atmosféru umocnilo rozdávanie „krabičiek lásky“. Tejto úlohy sa zhostili veľmi dobre tretiaci, ktorí tak mali príležitosť nadviazať krátky kontakt s obyvateľmi domova. Vydarenej akcie sa ako hostia zúčastnili aj p. M. Bajrami a p. M. Lénárt Juhoš– z RC Bambuľkovo, za vedenie školy p. riaditeľka Mgr. R. Vrabcová a p. zástupkyňa Mgr. S. Michelszová. Kultúrny program zastrešovali Mgr. E. Danková a Mgr. E. Halupková.

          • PRIATEĽSKÝ VIANOČNÝ VOLEJBAL

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PRIATEĽSKÝ VIANOČNÝ VOLEJBAL.


            Dňa 19.12.2023 sa konal priateľský vianočný volejbalový zápas ZŠ Sídl. SNP - Gymnázium Z. Kodálya s VMJ. Družstvo sa skladalo z: Alex M., Sebastián M., Sebastián L., Filip P., Timotej Ch., Alexandra R., Nela P., Ada A., Melania K., Sofia B. Naši žiaci z 9.A triedy výborné zahrali, aj napriek tesnej prehre (2:1). Zápas prebehol v prijemnej atmosfére. Každý z účastníkov dostal diplom a sladkosť.

            Ďakujeme vedeniu školy za podporu tejto krásnej akcie.

            Mgr. N. Novikova

          • Detský vianočný míting – Detská atletika

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský vianočný míting – Detská atletika.


            Dňa 17.12.2023 sa žiaci z našej školy z krúžku detskej atletiky, športovej triedy 5.A a 6.A zúčastnili atletickej súťaže Detský vianočný míting v hale Elán v Bratislave. Spolu za našu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta súťažilo 40 detí v dvoch disciplínach zo štyroch, a to: skok do diaľky z miesta, hod plnou loptou 1kg, beh na 30m s obrátkou a beh na 40m cez prekážky. Každý účastník dostal diplom a medailu. Súťaže sa zúčastnilo vyše 500 detí. Ďakujeme našim žiakom za vzornú reprezentáciu nášho klubu, základnej školy a mesta Galanta. Deti sa zabavili s maskotom detskej atletiky a medzi sebou, niektorí aj ponachádzali darčeky, skryté pod kužeľmi a prekážkami. Ďakujem učiteľkám a trénerkám Mgr. A. Gajdošovej, Mgr. N. Novikovej s Mgr. M. Pálovej za prípravu a sprevádzanie na súťaži.

            Ďakujeme vedeniu školy ZŠ Sídl. SNP za podporu a vytváranie vhodných podmienok na športovú prípravu.

            V Galante, dňa 19.12.2023                                                             Mgr. Miroslava Pálová

        • Dôležitý oznam- pozor zmena!
          • Dôležitý oznam- pozor zmena!

          • Riaditeľské voľno

            Riaditeľstvo Základnej školy Sídl. SNP 1415/49 v Galante oznamuje, že na základe zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5, dňa 22.12.2023 v piatok udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. – 9. ročníka z prevádzkových dôvodov. V prevádzke nebude ŠKD ani ŠJ.

             

            Skrátené vyučovanie – 21.12.2023 štvrtok

            Dňa 21.12.2023 bude skrátené vyučovanie nasledovne:

            • 1. stupeň – 4. vyučovacie hodiny
            • 2. stupeň – 4. vyučovacie hodiny
            • poobedňajšie vyučovanie zrušené
            • ŠKD v prevádzke do 13:00

            Žiadame rodičov, aby v prípade, že sa dieťa vo štvrtok nebude stravovať v školskej jedálni, aby svoje dieťa odhlásili najneskôr v stredu  20.12.2023.

          • DOD na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante.


            Dňa 19.12. 2023 sa záujemcovia o štúdium na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante zúčastnili spolu s výchovnou poradkyňou, Mgr. Luciou Líškovou, DOD.Okrem možnosti nahliadnuť do priestorov školy, si mohli záujemcovia vypočuť výhody štúdia na tejto škole, benefity, ktoré škola poskytuje a byť súčasťou otvorených hodín. Keďže samotná škola pôsobí rodinným dojmom, žiaci odchádzali nadšení a pripravení zabojovať o to, aby boli v budúcom školskom roku jej súčasťou.

            Mgr. Lucia Líšková

          • Vianočný večierok 5.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný večierok 5.C.


            Atmosféru blížiacich sa  vianočných sviatkov sme si umocnili na vianočnom večierku v piatok 15.12. 2023 v triede 5.C. Hlavným bodom programu bolo odovzdávanie darčekov. Žiaci si asi týždeň pred večierkom vylosovali meno spolužiaka, pre ktorého pripravili malý darček. Bolo milé zistiť, od koho darček dostali, lebo to bolo dovtedy tajomstvom.

            Deti si priniesli rôzne dobroty, ktoré im pripravili rodičia. Nechýbala diskotéka a stoličkový  tanec. Zopár dievčat si pripravilo pre spolužiakov zaujímavý kvíz. Všetci mali dobrú náladu a dobre sa zabávali.

            Verím, že takéto spoločné chvíle utužia vzťahy a priateľstvá v triede , a taktiež, že na tieto momenty budú raz v dobrom spomínať.

            Mgr. Slavka Adamčíková