• Beh Gejzu Dusíka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh Gejzu Dusíka.


            Dňa 15. 6. sa žiaci 1. stupňa zúčastnili bežeckej súťaže s názvom Beh Gejzu Dusíka. Vrátili sme sa s peknými medailovými umiestneniami.

          • „...dejiny mi povedz so štetcom...“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „...dejiny mi povedz so štetcom...“ .


            Výtvarná výchova nás robí ľuďmi, empatickými, tolerantnými, vedomými si vlastnej hodnoty. Deťom pomáha dospieť do vyrovnaných osobností, ochotných sa učiť stále niečo nové, napredovať, vyvíjať sa nie len pre svoj vlastný prospech, ale aj pre prospech celej spoločnosti. Dieťa sa od malička potrebuje učiť, že svoju kreativitu prebudí len cez systém pokus – omyl. Aj tým sa buduje jeho vlastná hodnota a sebavedomie. Naučí sa totiž využiť svoje talenty nie na úkor iných, ale s ich spoluprácou, a preto zle namaľované dielo neexistuje. V školskom roku 2021/2022 na 2.stupni sa nám darilo rozvíjať vlastnú originalitu a prepojili sme hodiny dejepisu a výtvarnej výchovy formou skupinových projektov. Žiakom bola ponechaná sloboda pri výbere členov v skupine a témy mali vyberať z „čo hovoria obrázky v učebnici“.

            Mgr. Krúteková

        • Organizácia-skrátené vyučovanie 27.-29.6.2022
          • Organizácia-skrátené vyučovanie 27.-29.6.2022

            • Od 27.6.2022 do 29.6.2022 - z organizačných dôvodov skrátené vyučovanie nasledovne: 

              • 1. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (ŠKD v prevádzke v riadnom čase)
              • 2. stupeň - 4 vyučovacie hodiny 
              • poobednajšie vyučovanie - zrušené. 

              Dňa 30.6.2022 - vydávanie vysvedčení do 8:45 hod.,

              ŠKD - v prevádzke do 11:00 hod. (v prípade potreby dlhšie),

              ŠJ - v prevádzke - odhlásenie z obedov individuálne do 24.6.2022.

          • Projekt MyMachine

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt MyMachine.


            Žiaci 4.A a 4.C triedy sa pod vedením pani učiteliek Z. Vizváriovej a J. Hagonyovej zapojili do celoeurópskeho projektu MyMachine Slovakia, cieľom ktorého je podporiť kreatívne myslenie a tvorivosť na základných, stredných a vysokých školách. Celý projekt sa realizuje v troch krokoch – od nápadu cez koncept po prototyp. Je založený na spoluvytváraní, spolupráci medzi deťmi a študentmi stredných a vysokých škôl, ktorí spolupracujú ako rovnocenní partneri pri výrobe vysnívaných vynálezov počas jedného školského roka.

               Naši štvrtáci preukázali 05.11.2021 mimoriadnu fantáziu a radosť pri kreslení svojho vysnívaného vynálezu. Spomedzi všetkých predstavených vynálezov si žiaci zvolili tri návrhy, ktoré študenti vysokých technických škôl a produktového dizajnu spracovali do plánov, schém a modelov. V ďalšej fáze projektu študenti vysokých škôl odovzdali technické výkresy a rozpracované riešenia študentom stredných odborných škôl technického a umeleckého zamerania. Títo následne vytvorili funkčné prototypy vynálezov v spolupráci s deťmi, ktoré ich vymysleli a s vysokoškolákmi, ktorí navrhli dizajn.

               Z troch návrhov nakoniec vyhral Samuel Zuberec zo 4.C. Rád hrá tenis a vysníval si tenisovú sadu, ktorá by mu pomohla zlepšiť jeho výkony: zrýchľujúce tenisové topánky, raketu so silným odpalom a ešte aj prenosné WC, aby nestrácal čas odbiehaním z kurtu. Dizajnérky z vysokoškolského tímu navrhli konštrukciu, ktorá by sa skladala z troch častí: 1. pevná časť, 2. jeden vkladací box, ktorý by slúžil ako odkladací priestor na topánky a raketu a 3. druhý vkladací box, ktorý by slúžil ako suché WC. K topánkam navrhli podrážky s listovou pružinou a na tenisovú raketu navrhli namiesto klasického úpletu použiť materiál z trampolíny. Výsledný prototyp vyrobili študenti z 2. a 3. ročníka na Strednej odbornej škole v Hlohovci. 

               Dňa 16.06. 2022 nastal deň „D“. Na vyhodnotení celého projektu v Piešťanoch, žiaci odhalili funkčný prototyp svojho vynálezu  pod názvom „Tenisová výhra,“ na ktorom spolupracovali počas celého školského roka. Zároveň si mohli pozrieť a vyskúšať  aj ďalšie tri vynálezy, ktoré deti a študenti vytvorili zo západného Slovenska.

             Veríme, že prototyp sa páči nielen Samkovi, ale aj jeho spolužiakom.

        • Oznam-organizácia vyučovania
          • Oznam-organizácia vyučovania

          • Od 22.6.2022 do 29.6.2022 - z organizačných dôvodov skrátené vyučovanie nasledovne: 

            • 1. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (ŠKD v prevádzke v riadnom čase)
            • 2. stupeň - 5 vyučovacích hodín 
            • poobednajšie vyučovanie - zrušené. 

            Dňa 30.6.2022 - vydávanie vysvedčení do 8:45 hod.,

            ŠKD - v prevádzke do 11:00 hod. (v prípade potreby dlhšie),

            ŠJ - v prevádzke - odhlásenie z obedov individuálne do 24.6.2022.