• Johnny Mečoch a jeho tanečná škola Life is Perfect

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Johnny Mečoch a jeho tanečná škola Life is Perfect.


            Dňa 15.02.2023 privítal do priestorov našej školy Johnny Mečoch so svojou tanečnou školou Life is Perfect. Žiaci mali možnosť v rámci workshopu vyskúšať si tanečný štýl hip-hop, ktorý predvádzali členovia jeho tímu. Johnny Mečoch sa snaží svojou školou priviesť deti k pravidelnému pohybu. Účelom workshopu bol nábor detí do tanečnej školy, ktorá bude prebiehať v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Galante. V prípade záujmu prihláste deti na www.lifeisperfect.sk

          • Karneval ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval ŠKD.


            Dňa 15. februára 2023 sa v priestoroch veľkej telocvične uskutočnil karneval ŠKD. K veselej nálade prispel aj DJ Patrik s nádielkou plnou tanečných rytmov. Vyparádené deti v maskách od výmyslu sveta privítala pani vychovávateľka Flaškárová a po niekoľkých úvodných vetách prišlo aj na promenádu masiek. Medzi jednotlivými tanečnými kolami prebiehalo súťaženie pod taktovkou pani vychovávateliek. Dúfame, že sa aj o rok takto dobre zabavíme.

        • Oznam školskej jedálne: Zmena výšky poplatkov za obedy
          • Oznam školskej jedálne: Zmena výšky poplatkov za obedy

          • / VZN č. 01/2023 v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Galanta /

                           /VZN č. 01/2023 + 0,20 € réžia na jedno jedlo /

            III. finančné pásmo A na nákup potravín

            na jedno jedlo podľa vekových kategórií

            od 1. marca 2023

            potraviny  +    réžia 

            1.-4. ročník  1,70 € +  0,20€  =  1,90 €

            5.-9.ročník   1,90 € +  0,20€   =  2,10 €

            Športové triedy III. finančné pásmo B na nákup potravín

            na jedno jedlo od 1. marca 2023

            5.-9.ročník    2,20 € + 0,20€  =  2,40 €/

             

          • Stop bullying! Zastav šikanu!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stop bullying! Zastav šikanu!.


            V rámci medzipredmetových vzťahov sa žiaci na hodinách anglického jazyka venovali mimoriadne dôležitej téme, a to šikane v školskom prostredí. Vyučujúce pani učiteľky využili pre túto aktivitu priestory Montessori učebne, ktorá žiakom poskytla príjemné a bezpečné prostredie na vyjadrenie svojich názorov a pocitov. Žiaci počas troch vyučovacích hodín anglického jazyka pracovali s autentickým príbehom “Vajcová hlava”, v ktorom autor opísal svoju vlastnú skúsenosť so šikanou zo strany spolužiakov. Následne žiaci v rámci projektovej tvorby pracovali na plagátoch, prostredníctvom ktorých chcú vyvolať záujem všetkých žiakov na škole o danú tému a prispieť tak svojou kreativitou k prevencii šikany na našej škole.

            Aktivity so žiakmi pripravili pani učiteľky Mgr. D. Keppert a Mgr. K. Uhríková.

          • Macbeth – symboly a silné motívy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Macbeth – symboly a silné motívy.


            Macbeth – symboly a silné motívy V stredu 8. februára 2023 sme sa so žiakmi deviatych ročníkov vydali na cestu do Bratislavy, aby sme si v Činohre SND pozreli predstavenie Macbeth. Hra prináša víziu zla, ktoré drieme v hlavnom hrdinovi, z ktorého sa stane tyran. V súčasnom naštudovaní tragédie Shakespeara je mnoho silných motívov, výnimočných hereckých výkonov a symbolov. Boli sme zvedaví, ako tvorcovia predstavenia Macbeth dokážu diváka vtiahnuť do dávneho príbehu. Manželov Macbethovcov stvárnili Petra Vajdová a Alexander Bárta. Sú krutí, pomstychtiví a zmietaní svojimi vášňami, čo dokazujú vo veršoch, ktoré sú miestami obrazné. Tak sa žiaci museli orientovať v symboloch a náznakoch. V predstavení na scéne dominovala svorka hyen a atmosféru podfarbovala šedá hmla. Na javisku bol po celý čas prítomný bubeník so súpravou bicích a jeho hra výrazne ovplyvňovala chod hry. Možno našich deviatakov Macbeth aj trocha unavil, ale pocit účasti na niečom neobyčajnom, čo prežilo stáročia, má niečo do seba. Macbeth patrí k hrám, ktoré neexistujú len samé o sebe, je potrebné ich vnímať v kontexte histórie. Z divadla sme sa vrátili plní nezabudnuteľných zážitkov. Naši deviataci boli úžasní a zaslúžili si pochvalu. Radi by sme si podobný kultúrny zážitok zopakovali.

            Mgr. D. Tiefenbach, Mgr. M. Michalcová, Mgr. I. Petrovičová

          • Spoznávame naše mesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame naše mesto.


            Mesto Galanta ponúka veľa krásnych priestorov, ktoré stoja za to, aby sme ich videli. Jedno z takýchto miest je Vlastivedné Múzeum, ktoré ponúka návštevníkom nádherné stále expozície, ale aj tie, ktoré sú dočasné, pretože putujú Slovenskom. Jednou z takýchto expozícií je aj výstava o koňoch a jazdectve. Lektorka nás previedla históriou jazdectva, porozprávala nám, kedy sa prvýkrát kone objavili v Európe, akým prínosom boli práve tieto zvieratá nielen počas vojny, ale aj skrášlením panstiev, ktoré patrili známemu šľachtickému rodu Esterházy. Žiaci mali neopísateľný zážitok, pretože všetky exponáty boli autentické. Zaujímavosťou bol aj trezor, ktorý je pôvodný a slúžil v období, kedy v budove súčasného múzea bola sporiteľňa a banka. Medzi stále expozície patrí stará lekáreň a ľudová kultúra z nášho regiónu.

            Mgr. Danica Keppert

          • Šaliansky Maťko – školské kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko – školské kolo.

             

            Dňa 26.01.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko. Do súťaže boli zapojení žiaci 1. aj 2. stupňa. Porota, ktorú tvorili pani učiteľky Mgr. T. Gogolová, Mgr. S. Michelszová a PaedDr. S. Pokorná si vypočuli prednes slovenských povestí.

            Žiaci súťažili v 3. kategóriách. V 1. kategórii sa umiestnila na 1. mieste Olívia Jablončíková z 3.A. V 2. kategórii sa umiestnil na 3. mieste Erik Drozd zo 4.A, 2. miesto obsadila Mia Meszárošová z 5.A a na 1. mieste sa umiestnila Teresa Bystrická z 5.A. V 3. kategórii sa umiestnila na 2. mieste Laura Adamčíková a 1. miesto obsadila Nela Adamčíková.

            Poďakovanie patrí aj pani učiteľkám Mgr. L. Líškovej, Mgr. M. Hanzelovej a Mgr. S. Michelszovej, ktoré žiakov pripravovali na súťaž.

            Srdečne všetkým gratulujeme.