• Hovorme o jedle

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle.


            Dňa 4.10. sa vybraní žiaci 9.ročníkov zúčastnili podujatia pod názvom “Hovorme o jedle”, ktorú organizovala SOŠ obchodu a služieb v Galante. Žiaci mohli nahliadnuť do priestorov školy, zúčastnili sa prednášky o zdravých potravinách. Presunuli sa do odborných učební, kde pripravovali pokrmy, na ktorých si všetci spoločne pochutili, a tak strávili príjemné dopoludnie.

            Mgr. L. Líšková

          • Poďakovanie

          • Zbierka na pomoc mačičkám a psíkom sa nám pomaly rozrastá. Sme veľmi šťastní, že sa zapájajú naše deti, ale aj rodičia. Je pekné sledovať, ako rodičia vedú svoje deti láske k zvieratkám a pomáhajú spolu s nami. Dnes nás oslovil pán Martin Hanes, ktorý sa ponúkol, že vie okamžite zakúpiť väčšie množstvo potrebného krmiva a čistiacich prostriedkov do Labky záchrany v Galante. S hrdosťou sme odovzdali tento úžasný sponzorský dar útulku. No pri pohľade na tie krásne stvorenia sa mi tlačili slzy do očí. Verím, že dnešným dňom sme odštartovali začiatok našej cesty.

            Veľké ĎAKUJEME patrí MARTINOVI HANESOVI za promptnú pomoc a ochotu takto podporiť našu zbierku!

            Mgr. Danica Keppert 

          • Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva

          • Dňa 1.10.2023 na štadióne v Piešťanoch sa konala atletická súťaž – Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva. Žiaci našej školy získali 7 medailí:

            Kristian K. - 1.miesto v chôdzi na 1km (člen detskej atletiky)

            Teresa B. – 1.miesto vo vrhu guľou (žiačka športovej triedy 6.A)

            Nátan I. -2.miesto v skoku do výšky (žiak športovej triedy 7.A)

            Patrik Andrej M. – 2.miesto v behu na 600m (žiak športovej triedy 6.A)

            Mia M. – 3.miesto vo vrhu guľou (žiačka športovej triedy 6.A)

            Sofia Cs. – 3.miesto v behu na 60 m (žiačka športovej triedy 6.A)

            Štafeta 4x60 – 3. miesto v zložení: Jakub G., Matúš N., Richard Š., Lukáš G. (žiaci športovej triedy 7. a 8. A)

            4. miesto získali: Nátan I. v hode kriketkou a vrhu guľou, Sofi Cs. V behu na 60m.pr.,Filip P. v hode kriketkou (člen detskej atletiky).

            Ďalej našu školu reprezentovali:  Vivien O.,   Diana P.,   Naďa A.,   Matúš V.,   Veronika R.  (žiaci športových tried).   

             

            link na podrobné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65378/0/2

             

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu nášho atletického klubu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta. Ďakujeme za sprevádzanie a podporu na súťaži trénerom Mgr. J. Gál, Mgr. L. Tóth a za celoročnú prípravu Mgr. N. Novikova, Mgr. M. Pálová.  Vedeniu školy a mestu Galanta ďakujeme za vytváranie vhodných podmienok na prípravu.

              

            Mgr. Nina Novikova

             

             

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov .


            Každého z nás motivuje k učeniu sa cudzieho jazyka niečo iné – práca, škola, cestovanie alebo láska k danej krajine či jej kultúre. Cudzie jazyky sú veľmi dôležité pre náš sociálny aj intelektuálny rozvoj, ponúkajú nám nové možnosti a rozširujú naše obzory. Práve preto sme si počas minulého týždňa pripomenuli na našej škole Európsky deň jazykov v rámci angličtiny, nemčiny a ruštiny.

            Na hodinách nemeckého jazyka prebiehalo vyučovanie formou stanovíšť, kde žiaci riešili rôzne zaujímavé rébusy a vypracovávali kvízy zamerané na poznávanie európskych jazykov, krajín a ich symbolov. Navyše, pracovali aj na interaktívnej tabuli.

            Hodiny ruského jazyka boli počas dňa jazykov obohatené o zaujímavé aktivity. Spoločne po vypočutí zvukovej nahrávky hádali, o aké jazyky išlo. Následne pracovali s fotografiami ulíc a budov, kde na základe nápisov zisťovali, v akej krajine by sa mohli nachádzať. Ďalšou aktivitou bolo spájanie ruských názvov krajín s ich vlajkami na interaktívnej tabuli.

            V rámci výučby anglického jazyka sa žiaci prvého aj druhého stupňa zoznámili s cudzími krajinami a ich jazykmi. Žiaci vymenovali krajiny, ktoré poznajú a jazyky, ktorými sa v nich hovorí. Učitelia im predstavili rôzne zaujímavosti a slovné hračky typické pre dané jazyky a žiaci mali možnosť zahrať si rôzne hry s vlajkami štátov. V niektorých triedach sa žiaci počas prezentácie dozvedeli nové informácie o španielskej kultúre, jazyku a o tradičnej španielskej kuchyni.

            Žiaci si počas Európskeho dňa jazykov uvedomili, že aj napriek tomu, že sa v celej Európe vieme dohovoriť anglicky, nemecky či rusky, je veľmi dôležité a zaujímavé spoznávať iné kultúry, krajiny a jazyky.

            Vyučovacie hodiny a aktivity sa žiakom veľmi páčili. Už teraz sa mnohí z nich tešia na nasledujúci Európsky deň jazykov.

          • Medzinárodný deň stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň stromov .


            Medzinárodný deň stromov /20.10./, sme trochu v predstihu dňa 28.9.2023 oslávili exkurziou zameranou práve na túto tematiku.

            Žiaci 5. ročníka navštívili Lesnú školu v Leviciach, kde na báze hmatovej a vizuálnej ukážky rôznych povrchov alebo vzoriek prvkov mohli spoznávať les, zver, jej autentické životné prostredie. Navštívili kresliareňtvorivú dielňu umožňujúcu prácu s prírodným materiálom, zameranej na rozvoj estetického vnímania, či využívania dreva. Okrem lesnej školy sa žiaci oboznámili aj s dejinami v Tekovskom múzeu, prezreli si unikátne skalné obydlia v Brhlovciach, ktoré dokumentujú zvláštnu formu ľudového staviteľstva a bývania od konca 19. storočia po 50. roky 20. storočia. Exkurziu po celý deň sprevádzalo krásne počasie a dobrá nálada, ktorá trvala až do návratu.   

            Za ochotu a pomoc chcem poďakovať svojim kolegyniam: Mgr. Nedeczkej a Mgr. Adamčíkovej  

                                                                                                                                                  

            Mgr. Kerďová                    

          • Už štyri roky sme na 1. stupni „BE ACTIVE“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Už štyri roky sme na 1. stupni „BE ACTIVE“.


            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa!

            Vo štvrtok 28.9.2023 sa všetky deti na 1. stupni rozhýbali na športovom dopoludní s názvom HÝB SA, kde si mohli preveriť svoju pohybovú zručnosť a športovú zdatnosť. Žiaci si vyskúšali rôzne atletické ale aj iné zábavné pohybové aktivity. Najdôležitejšia bola zábava a pohyb. Na záver si každá trieda odbehla jeden okruh na našej atletickej dráhe. Najrýchlejší chlapec a dievča z každej triedy získali drobnú odmenu. Posledný beh dňa patril pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, ktorí sa tiež zapojili a svojim behom podporili deti k pohybu. Pevne veríme, že si deti tento deň užili a, že sme ich motivovali k pohybu a športu.

            Poďakovanie patrí nielen všetkým pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, ale aj pani vedúcej školskej jedálne a dodávateľovi, ktorý pre všetky deti na 1. stupni zabezpečil jablká a džús.

            Mgr. Andrea Gajdošová

          • Časopis Pod lupou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Časopis Pod lupou.


            Dňa 27.septembra 2023 sa uskutočnilo slávnostné uvedenie nového čísla časopisu Pod lupou, ktorý vychádza pod krídlami Galantskej knižnice. Už 15.ročník je spojením literárneho a výtvarného umenia. Obsahuje šestnásť básní a sedem próz žiakov základných škôl galantského okresu, ktoré sú doplnené ilustráciami žiakov výtvarného odboru Základnej umeleckej školy v Galante.

            Ako každoročne, tak aj tento rok sa v časopise nachádzajú príspevky našich šikovných žiakov, ktorí položili svoje myšlienky na papier – Jakub Jozef Vrabec (8.B), Karin Mia Bíliková ( 6.A), Alexandra Belková ( 8.B), Rebeka Kabátová ( 5.C), Dorotka Chovancová (5.A), Paula Šuľanová ( 7.B), Mia Zsuzskovičová (7.B).

            Počas slávnostného uvedenia p. riaditeľka zhodnotila časopis, jeho históriu a súčasné číslo.  Prítomná bola aj Petra Lukovicsová, ilustrátorka viacerých detských časopisov, ktorá sa postarala o grafickú úpravu časopisu.  Atmosféra programu bola umocnená prednesom niektorých príspevkov Nelky Adamčíkovej v slovenskom jazyku a v maďarskom jazyku Lancz Dorka a Gál Natali

            Ďakujeme našim žiakom za to, že rozvíjajú svoj talent v literárnej tvorbe a zároveň za peknú reprezentáciu našej školy.

                                                                                                 Mgr. Slavka Adamčíková

          • Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike

          • V dňoch 20.9.-24.9.2923 sa v Chorvátskom meste Novalja konali Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike. Žiačky našej školy reprezentovali Slovensko a dosiahli krásne výsledky.   

             

            Žiačka 5.A triedy Naďa A. získala 1.miesto - Majsterka Sveta v kategórii Fit kids.

                   https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3A6Cp492UoBCELrOzCLjiIukt0l88oD2aIBCsYm5CPBrs6Nv6BLbr6ydyWrcfJisY4             https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AcHuY40roVJM3Ak0ri%2BI%2B9KiHZ7JCV4u7pJppINmwoKqqeVGKepASC6Aw20TdlD9g

             

            Žiačka 5.A triedy Rebeka H. - 3. miesto v kategórii Fit Kids B sólo.

            https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AehA34bFX1NJd5N8jslBf8d1iwBxzZPgRmezebkJnCsFbaYJYUwQOfSFfiIOoglCS            https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AGFmGwT0S9jVBI7lU7hwQcSRp6tOaEwUZEHRtN%2BrmlztWWs%2F3snLARxT4J0IpGnyr

             

            Žiačka 9.A triedy Melánia K. – 1. miesto, Majsterka Sveta v modernej gymnastike vo svojej kategórii.

                                

             

            Žiačka 7.A triedy Nela A.- 4.miesto.

                   Dievčatám gratulujeme a ďakujem za reprezentáciu Slovenska.

        • Školské ovocie
          • Školské ovocie

          • Naša škola sa tento rok úspešne zapojila do Školského programu: „školské ovocie a zelenina“ pre školský rok 2023/2024.

            Na programe spolupracujeme s poľnohospodárskym družstvom Hrušov.

            Školský program „školské ovocie a zelenina“ má za úlohu pravidelné zabezpečovanie čerstvého ovocia a zeleniny do škôl. Bol vytvorený Európskou úniou s cieľom zvýšiť informovanosť o zdravej výžive a zmeniť stravovacie návyky detí.

            Program pomáha predchádzať nadváhe a obezite a vedie deti k zdravému stravovaniu. Vďaka tomuto programu deti môžu konzumovať čerstvé ovocie a zeleninu vypestované v našich podmienkach.

            Ovocie a zelenina obsahujú dôležité látky, ktoré zlepšujú našu kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú zdrojom prírodnej energie.

            Ďakujeme Európskej únií a poľnohospodárskemu družstvu Hrušov za spoluprácu.

          • Po stopách národných osobností - 160 rokov Matice slovenskej

          •      V spolupráci s MOMS Galanta sa žiaci 8.ročníkov ZŠ SNP dňa 22.9.2023 zúčastnili vzdelávacej exkurzie spolu s Mgr. Jankou Krútekovou, ktorej  cieľom bolo priblížiť formovanie slovenskej identity.

                 Naša cesta sa začala vo Veselom, kde sa nachádza rodný dom prvého slovenského biskupa Štefana Moyzesa. Tam sa žiaci dozvedeli, že práve on ešte ako študent, neskôr profesor filozofie, pomohol presvedčiť J.Kollára, aby upustil od myšlienky spoločného štátu Slovanov v rámci monarchie a predniesol návrh vytvoriť samostatný štát Čechov a Slovákov. Túto myšlienku podporil aj Štúr  spolu s Moyzesom, Hodžom, Hattalom a spoločnými silami sformulovali Memorandum národa Slovenského.

                Pokračovali sme na miesto, kde sú pochovaní slovenský dobrovoľníci, ktorí sa zorganizovali na Myjave a bojovali v revolúcii 1848.

                 Ďalším bodom v našom programe bola návšteva Mohyly v Brezovej pod Bradlom, kde je pochovaný M. Rastislav Šefánik. Okrem pietneho aktu pri Mohyle sa žiaci vo vzdelávacej miestnosti bližšie zoznámili i s jeho životom a dlhou cestou k naplneniu svojich snov. Vďaka interaktívnej forme prednášky žiaci začali vášnivo diskutovať o svojich veľkých životných snoch.

            Záverečná časť našej exkurzie smerovala do  Múzea SNR na Myjave, kde nám pani lektorka zaujímavo a pútavo prerozprávala o dobrovoľníckych výpravách. Bolo to presne v dome p. Anny Kolényovej, ktorý je súčasťou múzejnej expozície.

            Na všetkých štyroch miestach sme vzdali poctu položením pietnych vencov. Exkurzia žiakom dala autentické poznanie, ktoré im pomôže lepšie pochopiť učebnú látku z občianskej náuky alebo dejepisu.

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nedaj sa, hovor o tom!.

             

            Strach dokáže ovládnuť dospelákov, ale aj deti. My dospelí si vieme poradiť, alebo aspoň vieme, kde hľadať pomoc. Ale čo deti? Zo všetkých strán samé reklamy, oznamy,...samé informácie plné strachu. Sociálne siete sú plné násilia, verbálnych útokov, klamstiev. Ako sa v tom všetkom vedia zorientovať práve naše deti? Ťažko! Škola ma byť priestor na vzdelávanie, no musí to byť aj priestor plný bezpečia. A presne o to sa snažíme. Práve preto sme dnes pokračovali v projekte Nedaj sa, hovor o tom!, ktorý v predchádzajúcom školskom roku naštartoval povedomie našich žiakov v problematike šikanovania. Tento rok sa projekt zameral na kyberšikanu pre 2. stupeň našej školy a šikanu pre 1. stupeň. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa nielen so slovíčkami šikana a kybešikana, ale dostali možnosť účinkovať aj reálnych scénkach, ktoré boli súčasťou interaktívneho predstavenia. Projekt mal veľký úspech, žiaci 3. a 4. ročníka zažili toto predstavenie prvýkrát a naši žiaci z 2. stupňa prežívali scénky s hercami naplno. Aj tento rok sme získali certifikát, ktorý nás pasuje na školu s odhodlaním bojovať proti šikane.

            Projekt je realizovaný pod záštitou Ministerstva školstva, športu a výskumu.

            Ďakujeme všetkým žiakom, ale aj pedagógom za spoluprácu!

            Mgr. Danica Keppert

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY.


            Žiakov našej školy sa snažíme viesť k ochrane životného prostredia, a práve preto sme prijali pozvanie od mesta Galanta zúčastniť sa dňa 20.09.2023 kampane EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY, ktorá má podporiť myšlienku ekologickejšej dopravy. A tak naši žiaci vytiahli bicykle a kolobežky, s ktorými predviedli svoje jazdecké umenie na Mierovom námestí v Galante. Akcia mala výchovno- športový charakter. Pre žiakov bol pripravený športový program v slalome kolobežiek a bicyklov. Naša škola prišla s najpočetnejšou skupinou súťažiacich, čo sa naplno prejavilo v počte získaných medailí. V príjemnom počasí a dobrej atmosfére podujatie splnilo účel. Aby sme podujatie trošku spestrili, súťaže sa zúčastnili aj naši pedagógovia, pani učiteľka Mgr. Andrea Gajdošová a pán učiteľ Mgr. Tomáš Švitel, ktorí si dali priateľské preteky v slalome na kolobežke. Poďakovanie patrí všetkým žiakom za reprezentáciu školy a taktiež pedagogickému dozoru, Mgr. S. Michelszovej, Mgr. A. Gajdošovej, Mgr. V. Švitelovej, Mgr. E Halupkovej, Mgr. T. Hujovej, Mgr. T. Švitelovi, ktorí sa aktívne zúčastnili Európskeho týždňa mobility. V neposlednom rade ďakujeme mestu Galanta za pozvanie na akciu a pevne veríme, že sa na takýchto akciách budeme stretávať pravidelne. Gratulujeme všetkým víťazom.

            Mgr. Tomáš Švitel

          • Beseda so spisovateľkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou.


            Rozvoj čitateľskej gramotnosti je jedným zo základných poslaní školy. Preto sa snažíme pre žiakov našej školy pravidelne pripravovať besedy so spisovateľmi. Tentokrát k nám, do vynovených priestorov našej školskej knižnici, zavítala spisovateľka a ilustrátorka Danica Pauličková. Besedu otvorila riaditeľka galantskej knižnice Mgr. Lívia Koleková, ktorá privítala pani spisovateľku ako aj žiakov 2. a 4. oddelenia ŠKD a všetkých prítomných. Pani spisovateľka rozprávala žiakom o svojom bohatom spisovateľskom živote. Deťom opísala proces tvorby vlastných literárnych diel. Porozprávala, čo ju inšpiruje a motivuje k tejto nádhernej, hodnotnej a zmysluplnej práci. Na záver odpovedala žiakom na otázky, ktoré si pre ňu pripravili.

            Poďakovanie patrí pani spisovateľke za príjemnú besedu, ktorú viedla, pani riaditeľke galantskej knižnice a jej zamestnancom a v neposlednom rade všetkým zúčastneným.

            Veľmi sa tešíme, že pani spisovateľka prijala naše pozvanie. Pevne veríme, že nás rada opäť navštívi.

          • Beseda s pánom doktorom MUDr. Jozefom Fatrsíkom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s pánom doktorom MUDr. Jozefom Fatrsíkom.


            V živote každého človeka môžu nastať situácie, kedy je nútený poskytnúť pomoc druhému. Mnohí z nás si kladieme otázku, ako by sme mali reagovať pri takýchto situáciách? Kedy je potrebné volať prvú pomoc? Kedy vieme poskytnúť prvú pomoc my? Aj tieto otázky nás motivovali k tomu, aby sme zorganizovali besedu a pozvali do 4.A triedy uznávaného pána doktora MUDr. Jozefa Fatrsíka. Pán doktor nám priblížil veľmi náročnú prácu lekára, porozprával, kedy a ako je potrebné volať záchranku, kedy vieme zranenému pomôcť aj my. Veľmi pútavé boli aj názorné ukážky, kde ukazoval stabilizovanú polohu priamo na deťoch. Pán doktor trpezlivo odpovedal aj na nekonečne veľa otázok zvedavých žiakov. Keďže času bolo málo a tém veľa, pán doktor nám prisľúbil pokračovanie nabudúce.

            Veľmi si vážime ochotu pána doktora prísť a priblížiť deťom jeho prácu. Keďže pán doktor je zároveň aj rodič detí, ktoré navštevujú našu školu, nesmierne sa tešíme, že funguje aj takáto spolupráca.

            Ďakujeme pánovi doktorovi Fatrsíkovi za veľmi zaujímavú a prínosnú besedu a tešíme sa na tie ďalšie.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

             

          • 5. kolo družstiev ZsAZ ml. žiactva

          •  

             

             

            Dňa 17.9.2023 na štadióne v Skalici sa konala atletická súťaž - 5. kolo družstiev ZsAZ mladšieho žiactva.

             

            Družstvo mladších žiakov   po piatich kolách súťaže skončilo na 2. mieste a sa stali vicemajstrami ZsAZ.

            V 5. kole sa zúčastnili:

            I.  Nátan 29 bodov ( 2. miesto - vrh guľou 3kg, 1.miesto - skok do výšky -158cm PB, 2. miesto - kriketka – 43.09m  PB), G. Lukáš 15 bodov (3. miesto – 60m – 8.64s PB, 4. miesto - vrh guľou 3kg, 4.miesto - 4x6Om štafeta), G. Jakub 11 bodov (4. miesto - 1500m, 7. miesto - skok do diaľky – 423cm PB, 4. miesto -štafeta 4x60m), J. Michal 11 bodov (7. miesto-60m cez prekážky, 4.miesto -skok do výšky -133cm PB, 4. miesto - 4x60m štafeta), K. Konrád 8 bodov (7. miesto - kriketka, 7. miesto - skok do výšky), V. Tomáš 7 bodov (4. miesto-2000m chôdza,  4. miesto - 4x60m štafeta). Družstvo ďalej tvorili C. Tomáš (60m cez prek., 60m) a M. Lukáš (2000m chôdza, kriketka).

              

            Družstvo mladších žiačok   skončilo na 15. mieste v   zložení: G. Nina 4 bodov (7.miesto-skok do výšky), D.Soňa 3 body (8. miesto - skok do výšky, skok do diaľky). Družstvo ďalej tvorili B. Szabina (150m, 60m cez prek., kriketka), R. Veronika (60m, 600m, 150m) a   O. Vivien (60m, 150m, skok do diaľky), K. Dominika (150m, skok do diaľky, kriketka), , A. Nela (60m, 150m, skok do diaľky).

              

            link na podrobné výsledky:   https://statistika.atletika.sk/vysledky/65377/0/2

              

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu nášho atletického klubu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta a  vedeniu školy a aj mestu Galanta za vytváranie vhodných podmienok na prípravu.

              

            Dňa 17.9.2023                  

          • TRÉNERI V ŠKOLE

          • Projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, do ktorého sa od 18. septembra 2023 zapoja na našej škole všetky štyri prvácke triedy.

            Program Tréneri v škole je založený na prepojení športov, ktoré sa v pravidelnej rotácií na štandardných hodinách Telesnej a športovej výchovy (1. stupeň ZŠ) vykonávajú s deťmi pestrou pohybovou činnosťou. Program tým vytvára vzťah k pohybovej aktivite a žiak získava základné pohybové návyky v jednotlivých športoch.  Na hodinách Telesnej a športovej výchovy bude cieľom rozhýbať všetky deti hravou formou pod vedením zaškolených a skúsených trénerov a za aktívnej  spolupráce s  učiteľmi a učiteľkami. 

          • Majstrovstvá Slovenskej republiky staršieho žiactva v dňoch 9.-10.9.2023, Dubnica n/Váhom

          • Majstrovstvá Slovenskej republiky v Dubnici n/Váhom boli vyvrcholením individuálnej súťaže staršieho ziactva v sezóne 2023, a to v dňoch 9.- 10.9.2023 .

            Náš klub TJ Olympia Galanta pri ZŠ Sídl. SNP Galanta reprezentovala naša bývala žiačka Katarína M. (r. 2008). Katka v behu na 300m prekážok získala 🥈2. miesto s osobným výkonom 46,76 s (zlepšenie zo 47,35 z roku 2022).  

            Katke gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a klubu. Tento rok skončila ročník 9. A  športovej triedy našej školy, s vynikajúcimi študijnými výsledkami a ďalej pokračuje v štúdiu na strednej športovej škole (gymnázium) v Banskej Bystrici. Katke prajeme úspešné štúdium a aby vždy verila v svoje sny, tak ako dnes, keď získala titul vicemajsterky Slovenskej republiky. Nemala to vždy ľahké, do cesty prišli aj nezdary a „pády“ ale vedela sa s nimi popasovať vstať a „bojovať“ ďalej. A verím, že ju to posunie ďalej nielen po športovej ale aj ľudskej stránke. Ďakujeme a gratulujeme Katkiným rodičom, ktorí ju vždy podporovali v športe a tiež v štúdiu, lebo to čo sa naučíte Vám už nikto nezoberie. Poďakovanie a gratulácia patrí aj jej prvým trénerom Mgr. J. Gálovi, Mgr. L. Tóthovi a terajším Mgr. N. Novikovej, Mgr. M. Pálovej a taktiež vedeniu školy a mestu Galanta, za vytváranie vhodných podmienok na tréning.

            A taktiež náš klub reprezentovala naša bývala žiačka Miška. G. v hode oštepom sa prebojovala do 8. miestneho finále a svojim osobným rekordom v hode oštepom 30,78m napokon získala 4.miesto na M SR, za čo jej ďakujeme a gratulujeme.


            V Galante, dňa 10.9.2023                                                         Mgr. Miroslava Pálová