• Školský letný tábor – druhý turnus

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský letný tábor – druhý turnus.

            x

            Deň prvý – ráno nás privítalo mimoriadne horúce počasie. Tak ako v prvom turnuse, deti sa rozdelili do tímov (Fialka, Hviezdy, Hráči, Real Madrid, Zajačiky a Energy Dragons), v ktorých súťažili počas celého týždňa. Po rozdelení sme s deťmi navštívili vnútorné ihrisko v Galante, kde sa deti poriadne vyšantili, boli sme aj na zmrzline. Poobede sme si troška oddýchli pri rozprávke a nasledovali rôzne súťaže.

            Deň druhý – opäť veľmi horúci deň, takže sme doobedie strávili v kine, kde sme si pri pukancoch a džúsiku vychutnali rozprávku Elementy, bola superskááááá. Poobede nás opäť čakali rôzne súťaže. Aby som nezabudla, na ceste do kina sme sa osviežili zmrzlinou.

            Deň tretí – doobedie sme strávili vo Vlastivednom múzeu v Galante, kde sa deti dozvedeli veľa zaujímavého a tiež si zasúťažili v súťaži Hľadanie pokladu o sladké odmeny. Poobede sme si opäť zasúťažili a zbierali sme body do „celotáborovej hry“.

            Deň štvrtý – doobeda sme navštívili Neogotický kaštieľ v Galante, kde sme si vychutnali úžasný výhľad z Južnej veže a tiež sme si pozreli výstavu a stále expozície v Severnom krídle. Na ceste do školy sme sa schladili sladkou zmrzlinou. Poobede nás opäť čakali rôzne bodované súťaže.

            Deň piaty – doobeda nás navštívila včelárka Rita Novosadová, ktorá deťom porozprávala mnoho zaujímavého o včielkach, deti mohli ochutnať peľové guličky, obliecť si včelársky klobúk, tiež si overila, čo si deti zapamätali a každé dieťa dostalo sladký medík. Po obede sme si vyhodnotili „celotáborovú hru“, všetky tímy získali vysoké počty bodov a zaslúžili si odmenu, víťazným tímom sa stal tím Hviezdy. Poobede deti súťažili už každé samo za seba – pľuli sa žuvačky a strieľalo sa vodnými pištoľami.

            Napriek extrémne vysokým teplotám sme celý týždeň zvládli a užili sme si tooooooooooo.

             

            Mgr. A. Polocíková

        • List prváčikom
          • List prváčikom

          • Milý prváčik, prváčka!

            Prázdniny sa končia, blíži sa september a Ty sa určite už nevieš dočkať, kedy pôjdeš prvý raz do školy. Teším sa aj ja. Kto som a prečo Ti píšem? Som Tvoja triedna pani učiteľka, triedny pán učiteľ.

            Sedím za stolom v nachystanej, vyzdobenej triede a čakám Ťa...

            Šlabikár na stole šuchoce od nedočkavosti, kedy ho po prvýkrát otvoríš a spoznáme spolu prvé písmenká. Tabuľa pyšne stojí a čaká, v ktorej lavici Ťa uvidí.. Zvieratká a kvietky z učebnice prvouky nedočkavo vykúkajú. Matematika s angličtinou sa hádajú o tom, ktorý predmet si viac obľúbiš...

            A čo ty? Máš už pripravenú aktovku? Vystrúhané ceruzky a farbičky v peračníku? Môžeš nimi nakresliť pekný obrázok už teraz, cez prázdniny.

            Aj na dverách Tvojej triedy Ťa bude čakať obrázok zvieratka.

            1.A bude sprevádzať VČIELKA,

            1.B ŽABKA,

            1.C SOVIČKA 

            a 1.D MRAVČEK.

            Medaila so zvieratkom Ťa bude sprevádzať aj počas prvých dní v škole. Keď si ju zavesíš na krk, ľahko sa v prvých školských dňoch spoznáme. Budú ho mať aj Tvoji spolužiaci. Takto spolu všetci vykročíme na našu spoločnú cestu písmen, čísel, pohybu, spevu, kreslenia a spoznávania sveta.

            Dovidenia v septembri, teší sa na TEBA!

            Tvoja triedna pani učiteľka, pán učiteľ

            P.S. Ďakujem tomu, kto Ti tento list prečítal.

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Prázdniny sa už blížia k svojmu koncu a Vy, milí žiaci, po prázdninách plných dobrodružstiev si opäť zasadnete do školských lavíc.

            A preto Vás, milí žiaci, v mene všetkých zamestnancov pozývame na Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční v pondelok 4. septembra o 8.00 hod. na bežeckej dráhe.

            Po skončení slávnostného otvorenia školského roka sa žiaci presunú so svojimi vyučujúcimi do tried. Žiaci 1. ročníka a ich rodičia pôjdu so svojimi triednymi učiteľmi do tried, kde rodičom budú poskytnuté všetky potrebné informácie.

            Kolektív ZŠ SNP Galanta

          • K PARK- multifunkčné ihrisko

          • Milí naši žiaci, rodičia, pedagógovia a zamestnanci našej školy!

            Je tu 3.ročník súťaže o multifunkčné ihrisko pre naše deti, ktoré čoraz viacej času trávia vo virtuálnom svete a prajeme si, aby žili reálny život v krásnom prostredí nášho moderného mesta Galanta. Športová aktivita je skvelým relaxom pre nás všetkých a chýba tu miesto, kde by sa mohli stretnúť malí aj veľkí. Poďme spolu  zahlasovať o K PARK- multifunkčné ihrisko s umiestnením na sídlisku Sever Majte svoj K Park na skok! | Kaufland (kauflandpark.sk)

            Nedajme sa zahanbiť a hlasujme!

            Hlasujeme od 17.8. do 20.9.2023.

          • Letné sústredenie žiakov športových tried

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Letné sústredenie žiakov športových tried.


            Ako každý rok, tak aj tento rok sa na našej ZŠ Sídl. SNP v Galante, v dňoch 14. – 18.8.2023 v dopoludňajších hodinách, konalo letné sústredenie pre žiakov športových tried pod vedením učiteľov TEV ZŠ a trénerov atletického klubu TJ Olympia Galanta (Mgr. L. Tóth, Mgr. E. Kerďová, Mgr. N. Novikova, Mgr. M. Pálová). Letné sústredenie bolo zamerané na všeobecnú a atletickú prípravu pre pokračujúcu letnú sezónu 2023 v súťaži žiactva v kategóriách najmladšieho, mladšieho a staršieho žiactva. Súťaže pokračujú už koncom augusta a ukončia sa začiatkom novembra 2023. Žiaci sa po letnej pauze a prázdninách zapojili s radosťou a odhodlanosťou do športovej prípravy, ktorá obsahovala zameranie na rozvoj rýchlostných, vytrvalostných, gymnastických a silových schopností. Okrem toho sa každý deň žiaci uvoľnili a zahrali si loptové hry, ako volejbal, prehadzovanú a vybíjanú. Verím, že žiaci okrem radosti zo športu si odniesli aj pekné zážitky a posilnili kamarátske vzťahy. Ďakujeme vedeniu školy za vytvorené podmienky a za podporu. A taktiež učiteľom TEV a trénerom našej školy za odborne vedené tréningové jednotky a profesionálny prístup k žiakom.

            V Galante, 20.8.2023 Mgr. Miroslava Pálová

          • Galantské trhy a naša škola

          • Každý rok sa mesto Galanta teší na augustové trhy, ktoré majú svoju tradíciu a občania mesta si nikdy nenechajú ujsť túto udalosť. Zahájenie trhov je veľkolepé každý rok, no predsa len, 37.ročník bol výnimočný : mesto Galanta udelilo čestné občianstvo kniežaťu z rodu Esterházy. Antal Esterházy de Galantha sa hrdo viezol so svojou pani manželkou v koči počas úvodného sprievodu. Snáď ešte ani jeden rok nebola účasť v sprievode taká obrovská a rozmanitá. Samozrejme, nemohla chýbať ani naša škola. So vztýčenou hlavou naši žiaci niesli transparent TJ Olympia. Všetkým, ktorí sa zapojili do sprievodu a prišli svojou prítomnosťou podporiť našu školu, ďakujeme!

            Mgr. Danica Keppert