• Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 27. október 2022 (štvrtok)

            Termín prázdnin: 28. október – 31. október 2022

            1.november 2022: Sviatok všetkých svätých - deň pracovného pokoja

            Začiatok vyučovania po prázdninách: 2. november 2022 (streda)

          • Hudobná výchova v historickom tóne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hudobná výchova v historickom tóne.


            Dnešný deň 27.10.2022 sa hodina hudobnej výchovy niesla v historickom tóne. Do 5.B prišiel náš bývalý žiak Bc. Ľubomír Haršány a priniesol žiakom ukázať netradičné hudobné nástroje, ktoré svojou históriou siahajú až do čias Vikingov a renesancie. Predviedol žiakom ukážky na nástrojoch, zaspieval hrdelným spevom severskú baladu. Žiaci mali pekný zážitok, pýtali sa, čo ich zaujímalo a na záver bol potlesk ako poďakovanie za netradičnú hodinu.

            Mgr. Danica Keppert

          • Tekvičková slávnosť- 3. oddelenie ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvičková slávnosť 3. oddelenie.


            V školskom klube detí sa tradične v mesiaci október konala veselá oslava tekvíc. Jej súčasťou je pripomenutie sviatkov halloween. S ním sa spája tradícia „trick or treat“, čo v preklade znamená “nejako ma okabáť alebo ma niečim odmeň. Aj deti z 3.oddelenia dostali odmenu za krásne vyzdobené tekvice. Vyzdobená trieda, maľovanie tekvíc, koláčiky a pohostenie od šikovných mamičiek, veselá hudba a tanec a záverom odmena od pani vychovávateľky spestrili tekvičkovú slávnosť žiakov 2.C a 4.C triedy.

          • Tekvičková slávnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvičková slávnosť .


            Dňa 21.10. 2022 sme prežili v 1. a 2. oddelení nádherné popoludnie v duchu Halloweenu deti boli veľmi šikovné, ozdobovali svoje tekvice a vychutnávali si spoločné chvíle v kruhu svojich spolužiakov. Pri majstrovaní svojich tekvíc si mohli vybrať rôzne druhy občerstvenia a ochutnať rozličné jedlá ako pizza, dezerty, muffiny, koláče atď. Veríme že sa všetci stretneme spolu o rok.

            S pozdravom p. vychovávateľka Izabela Szabová

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov .

             

            Dňa 26.09.2022 sme na hodinách cudzích jazykov rôznymi aktivitami oslávili Európsky deň jazykov a žiaci dostali príležitosť dozvedieť sa veľa zaujímavých informácií o krajinách a jazykoch Európskej únie. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa cudzích jazykov, osláviť viacjazyčnosť a podporiť rozvoj jazykovej a kultúrnej rozmanitosti. V nadväznosti na tieto aktivity učitelia cudzích jazykov pripravili na nástenke na 1. poschodí kvíz o Európskej únii a v piatok (14.10.2022) si žiaci mohli overiť svoje vedomosti o základných faktoch EÚ. Úspešným riešiteľom blahoželáme a ako bolo vopred avizované budú odmenení za aktivitu z geografie i z anglického jazyka, keďže samotný kvíz bol zostavený v anglickom jazyku.

          • Tóny hudby v 5.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tóny hudby v 5.B.


            V 5.B dňa 20.10. 2022 zneli tóny hudby. Žiačky Laura Jablončíková a Alexandra Petrovičová priniesli svoje hudobné nástroje, husle a gitaru. Zahrali nám krásne melódie, predstavili nám svoje hudobné nástroje a žiaci v triede mali veľký zážitok z takejto netradičnej hodiny hudobnej výchovy.

            Mgr.Danica Keppert

          • Ocenenia žiakov 8.B vo fotografickej súťaži

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ocenenia žiakov 8.B vo fotografickej súťaži.

             

            Dňa 17.10.2022 priamo v škole boli ocenení žiaci z 8.B, ktorí sa zapojili do fotografickej súťaže vyhlásenej MO MS Galanta.Témou súťaže bolo fotografiami vyjadriť zážitky z Exkurzie po stopách Štúrovcov.

            Cenu odovzdal Ing. Ľubomír Kmeť, predsed výboru MO MS Galanta, Ing.Lehotský. Komisia udelila 3.miesto Jakubovi Nagymu a za kvalitné zábery bola ocenena G.Horváthová a Viktória Fraňová.

          • Exkurzia Nitra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Nitra.


            Dňa 14.10.2022 sme sa so žiakmi siedmeho ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie, ktorá nadväzovala na preberané učivo o predkoch Slovákov v Karpatskej kotline.

            Navštívili sme Nitru, kde sme sa stretli s p. sprievodkyňou. Previedla nás históriou Nitrianskeho hradiska a dejinami Veľkomoravskej ríše. Absolvovali sme najskôr prehliadku Nitrianskeho Horného mesta, najmä Pribinovho námestia. Dozvedeli sme sa veľa predovšetkým o Veľkej Morave a jej panovníkoch. Potom sme si prehliadli vybrané časti hradného areálu, najmä Katedrály sv. Emeráma. Tu sa výklad zameral na umenie a dôležité osobnosti svätých spojených s Nitrou. Exkurziu sme ukončili prehliadkou Diecézneho múzea. Hovorilo sa o živote a diele sv. Konštantína – Cyrila a Metoda.

            Po celý čas sa žiaci aktívne zapájali a boli vťahovaní do výkladu nielen slovne, ale písomne, pretože sme dostali ilustrovanú brožúrku, v ktorej boli úlohy nadväzujúce na výklad p. sprievodkyne. Obsahovala tajničky a doplňovačky.

            Odmenou za pozornosť a aktivitu bol nájdený poklad– balíček so sladkosťami a ovocím. Nachádzal sa v podzemí múzea v zamknutej truhlici, ku ktorej si museli spomenúť na jeden rok, ktorý bol zároveň kódom k otvoreniu.

            Počasie nám vyšlo a boli sme všetci veľmi spokojní, že sme sa mohli dotknúť toho, o čom sa v učebnici písalo.

            Mgr. Slavka Adamčíková Mgr. Mária Michalcová

          • Európsky týždeň športu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň športu.


            "Šport a pohyb spája" bolo mottom športového dňa, ktoré sa uskutočnilo pri príležitosti Európskeho týždňa športu. Vo štvrtok dňa 6. októbra 2022 si všetci žiaci 1. stupňa priniesli namiesto školskej tašky športové oblečenie. Pri krásnom slnečnom počasí si mohli žiaci vyskúšať rôzne športové disciplíny zamerané na rozvoj pohybových zručností. Cieľom dňa nebolo zvíťaziť ale zúčastniť sa a hlavne urobiť niečo pre svoje telo a pre svoje zdravie. Žiaci mali možnosť presvedčiť sa, že aj šport a pohyb dokáže spájať a pomáha nadväzovať priateľstvá.