• Školský letný tábor, prvý turnus

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský letný tábor, prvý turnus.


            Deň prvý: Deti sa rozdelili do šiestich tímov: Draci, Dragons, Tigri, Veľká 5, 6 báb, Fialky. V týchto tímoch pracovali a súťažili celý týždeň. Aj prvý deň si otestovali svoje zručnosti pri hrách a súťažiach. Doobeda k nám prišla včelárka Rita Novosadová, ktorá deťom porozprávala o včielkach. Deti svoje vedomosti zhodnotili v kvíze, ktorý dopadol na 1☆. Každé dieťa dostalo med, na ktorý si vyrobilo originálnu etiketu.

            Deň druhý: doobedie sme strávili vo Vlastivednom múzeu. Deti sa dozvedeli mnohé o ornamentoch, vyskúšali si vytvoriť aj vlastný ornament. Počas prehliadky múzea si vyrobili nápoj života, ochutnali sladkosť svojich starých rodičov a vyrábali si vlastné modely zo stavebnice Merkúr. Poobedie sme strávili vyrábaním darčeka pre našu pani riaditeľku, ktorá nás chodila pravidelne navštevovali, a tiež sme súťažili a zabávali sa.

            Deň tretí: Doobeda sme mali poriadny tréning s Icon Speed Fitness. Tréneri deťom porozprávali o dôležitosti pohybu pre zdravie. Deti si zatrénovali a dozvedeli sa zaujímavé informácie o pretekoch Spartan, z ktorých si aj poťažkali medaile. Poobedie sme venovali tvorivosti. Deti si z kriedy vytvorili vlastne pozadia, do ktorých sa uložili, a tým vytvorili fantastické obrazy.

            Deň štvrtý: Doobedie sme strávili v Kaštieli Esterházy v Galante, kde sme boli na prehliadke veže, v severnom krídle sme si pozreli výstavy diel umelcov, nazreli sme aj do pamätných izieb a aj do útrob kaštieľa. Poobedie sme venovali rôznym hrám a súťažiam a samozrejme aj vyhodnoteniu celého týždňa. Všetky deti dostali ceny za snahu, kreativitu, fair play. Víťazom sa stal tím Dragons, ale bodové rozdiely medzi jednotlivými tímami boli minimálne.

            Verím, že sme si to všetci užili.

          • Cyrilo-Metodské palacinky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyrilo-Metodské palacinky.

            Počas sviatku sv. Cyrila a Metoda sa sídliskom Sever šírila nezameniteľná vôňa palaciniek. V miestnej pizzérii sa konala súťaž v pečení palaciniek. Cyrilo – Metodské pečenie palaciniek sa nieslo v charitatívnom duchu. Palacinky sa predávali za symbolické 1€ a výťažok z predaja bol venovaný Materskej škole na sídlisku Sever. Keďže veľmi dobre vieme, aké je náročné financovanie školstva, rozhodli sme sa aj my podporiť takýmto spôsobom materskú školu a vytvorili sme súťažný tím v zložení: poverená p. riaditeľka Mgr. R. Vrabcová, p. učiteľka Mgr. D. Keppert, p. učiteľka Mgr. S. Michelszová a pani sekretárka K. Orelová. Počas poobedia sa nášmu tímu pod názvom The best teachers podarilo upiecť vyše 200 kusov palaciniek. Ako nováčikovia v tejto súťaži sme sa umiestnili na krásnom 3. mieste. Čo nás ale teší ešte viac, je nami vyzbieraná suma, ktorá predstavovala sumu 250€, čím sme získali 2. miesto z pohľadu najvyššej vyzbieranej sumy. Celková vyzbieraná suma sa vyšplhala na neuveriteľné číslo 1 322€. Atmosféra celého podujatia bola neopísateľná, plná radosti, smiechu a dobrého pocitu. Poďakovanie patrí všetkým organizátorom, priaznivcom palaciniek a v neposlednom rade všetkým tým, ktorí nás prišli podporiť. Veríme, že na takomto podujatí sa čoskoro uvidíme znova. Ďakujeme!

            Mgr. S. Michelszová

          • PRÁZDNINOVÉ PRIANIE

          • Milé kolegyne, milí kolegovia, nepedagogickí zamestnanci, milí naši žiaci a priatelia školy!

            Začínajú vytúžené prázdniny a my všetci máme za sebou kus dobrej práce, veľa skvelých zážitkov
            a dobrý pocit, že sme to spolu zvládli! Boli dni, kedy sme odpočítavali dni do prázdnin, kedy sa nám nič nechcelo... Ale nakoniec môžeme povedať, že tých dní bolo málo a väčšiu časť dní sme sa tešili do školy.
            Radi by sme vám všetkým poďakovali za výbornú spoluprácu, podporu a za dobrú atmosféru pri práci.

            Prajeme vám krásne slnečné prázdniny, veľa oddychu a pozitívnej energie.

            Kolektív ZŠ

          • Lúčenie 9.C so školou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lúčenie 9.C so školou.


            Dni 29.6.2023 a 30.6.2023 si žiaci 9.C hlboko vryjú do srdca. Rozlúčili sa s učiteľmi, ktorí ich sprevádzali, učili a vychovávali počas 5 rokov na 2.stupni základnej školy. Každému z nich sa jeden zo žiakov poďakoval a učitelia sa im prihovorili krásnymi slovami, ktoré mnohých dojali. Ďakujem mojim žiakom, že sme spolu zvládli 5 rokov, počas ktorých z nich vyrástli skvelí mladí ľudia, ktorí vykročia z brány našej školy. Prajeme im všetci, nech nájdu správny smer svojho života. Verím, že budú na základnú školu spomínať len v dobrom. Mgr. Slavka Adamčíková

          • Výlet - 2.A, 2.B, 2.C, 4.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet - 2.A, 2.B, 2.C, 4.B.


            Ekopark Relax Sládkovičovo je ideálnym miestom na zábavu a oddych. Práve tam sa pár dní pred koncom školského roka, 26.júna, vybrali žiaci 2.A, 2.B, 2.C a 4.B triedy na výlet. V rozsiahlom areáli sa na veľkej ploche plnej zelene, žiaci dosýta vyšantili. Chlapci využili futbalové ihrisko, dievčatá si zahrali bedmintom a loptové hry. V príjemnom tieni, na dekách pod stromami, nechýbali ani rôzne spoločenské hry. Deti zaujala aj Zvernička, v ktorej žije asi 40 druhov rôznych zvierat. Pobyt v prírode, v príjemnom prostredí pri brehoch Malého Dunaja, bol vítaným spestrením ubúdajúcich dní v škole.