• Veľká micro informatika



          • V prvom polroku školského roka 2021/2022 bol nadáciou Pontis vyhlásený 2. ročník grantovej výzvy ENTER pre školy, v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT. Digitálne zručnosti prinášajú lepšie príležitosti a sú predpokladom pre kvalitný život v modernom svete, preto sa do projektu zapojila aj  Základná škola Sídlisko SNP v Galante s úspešným projektom pod názvom: 

            "Veľká micro informatika" 

            Vypracovaním úspešného projektu sa podarilo pre školu získať až 26 základných sád BBC micro: bit a jednu sadu SMART home kit, ktoré žiaci využívali na hodinách informatiky.

            Vo videu sa môžete pozrieť ako sa nám na hodinách informatiky pri práci s microbitmi darilo.

          • eTwinning

          • Žiaci 9.B triedy ukončili ďalší úspešný eTwinning projekt s názvom Getting to know you! (Spoznajme sa!). Hlavnou témou projektu bolo priateľstvo a nadväzovanie nových priateľstiev na strednej škole po odchode zo základnej školy. S partnerskou školou z Rumunska žiaci pracovali na aktivitách s cieľom zlepšiť komunikačné, sociálne a digitálne zručnosti. Výstupom projektu sú školský časopis o priateľstve a leták s praktickým návodom ako prelomiť ľady pri nadväzovaní nového priateľstva v anglickom jazyku. ​​​​​​​