• Jarný zber papiera- predĺžený do 15.6.2023
          • Jarný zber papiera- predĺžený do 15.6.2023

          • Termín:  od 17.4. do 15.6.2023

            - parkovisko školy

            - samostatne papier + samostatne kartóny

            - ráno od 7:15 do 8:00 h.

            - poobede od 14:30 do 16:30 h.

            Ďakujeme!

            + Papier je aj naďalej možné odovzdávať priamo  v stredisku ADA GROUP. Viac informácií: TU

          • Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) 2022/2023.


            V atletickej hale Elán v Bratislave prebehlo 19. apríla 2023 krajské kolo Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) 2022/2023. Podujatie prebehlo s podporou Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR a partnerov SOŠV, spoločností Tipos a Allianz. OLOV je zároveň zaradený do A- kategórie systému súťaží „Školský šport“. Na podujatí sa zúčastnili žiaci základných škôl Trnavského samosprávneho kraja.

            Trnavské kolo absolvovalo 104 žiakov z 13 škôl. To prebehlo aj s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja. Jeho zástupca a riaditeľ Odporu kultúry a športu Peter Kadlic pri tejto príležitosti povedal: „Trnavský samosprávny kraj sa s potešením pridal k aktivite SOŠV zameranej na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov základných škôl. Prostredníctvom Olympijského odznaku všestrannosti budujeme v žiakoch nielen fyzickú kondíciu, ale aj hrdosť na reprezentáciu svojej školy, obce, resp. mesta a kraja. Poďakovanie tiež patrí pedagógom, ktorí deti na súťaž pripravovali a motivovali k športovým výkonom v duchu olympizmu.“

            Výsledky za krajské kolo. Družstvo na prvom mieste z každého kraja postupuje do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v júni 2023 v x-bionic sphere v Šamoríne.

            Výsledky krajského kola OLOV 2022/2023 v Trnavskom samosprávnom kraji:

            1. miesto Základná škola Vajanského 2, Skalica (postup do celoslovenského finále)

            2. miesto Základná škola Štvrť SNP 1415/49, Galanta

            3. miesto Základná škola J. Bottu 27, Trnava

            Našu školu reprezentovali a podávali svoje maximálne výkony a družstvo tvorili títo žiaci: Nela A. a Michal J. zo 6.A, Nela H. a Matej N. zo 7.A, Melánia K. z 8.A a Jakub H. z 8.C, Laura B. a Patrik B. z 9.A.

            Mgr. Miroslava Pálová

          • Beseda so spisovateľkou Miroslavou Varáčkovou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Miroslavou Varáčkovou.

             

            Dňa 14.4.2023 sa žiaci 5.B a 6.C triedy zúčastnili besedy v galantskej knižnici so spisovateľkou Miroslavou Varáčkovou. Aj napriek daždivému počasiu sa žiaci na besedu nesmierne tešili. Pani spisovateľku srdečne privítala pani Bíroóvá a potom sa už slova ujala samotná Miroslava V. Porozprávala nám o svojej spisovateľskej práci, písaní, tvorbe kníh, inšpiráciách, ale aj o svojom súkromí či obľúbených filmoch. Rozprávala pútavo a humorne, takmer sme zabudli, že sa máme vrátiť na vyučovanie. Kládli sme jej množstvo otázok, na ktoré vždy pohotovo odpovedala. Beseda prebehla v príjemnej atmosfére, pani spisovateľka bola milo prekvapená našimi žiakmi. Na záver sme sa spoločne odfotili a poďakovali sa pani spisovateľke za milé predpoludnie s knihami.

            Mgr. D. Tiefenbach, Mgr. M. Michalcová

          • Zápis do 1. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1. ročníka.


            V dňoch 13. a 14. apríla 2023 od 8,00 do 18,00 hod. sa na našej škole uskutočnil zápis do 1. ročníka. Zápisu sa zúčastnili všetky p. učiteľky z 1. stupňa spoločne s dvomi školskými p. psychologičkami a jednou špeciálnou p. pedagogičkou. Účasť na zápise bola veľmi vysoká. Rodičia prejavili veľký záujem o vzdelávanie svojich detí na našej škole. Bolo zapísaných rekordných 114 detí. Z toho bude niekoľko odkladov povinnej školskej dochádzky. Všetkým zúčastneným pedagógom, ktorí sa podieľali na úspešnom zápise patrí veľká vďaka. Mgr. Nataša Albertová

          • Múzeum holokaustu Sereď- exkurzia žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Múzeum holokaustu Sereď- exkurzia žiakov.


            Dňa 4.4.2023 sa žiaci deviatych ročníkov a vybraní žiaci z 8.C,tak ako každý rok, zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi. Žiakov sprevádzali pedagógovia Mgr. Tiefenbach, Mgr. Adamčíková, Mgr. Plank,Mgr. Krúteková a pani asistentky- p.Petrovičová a Marková. Múzeum holokaustu vzniklo v autentických priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Súčasťou múzea je aj vzdelávacie stredisko, ktoré organizuje výchovno-vzdelávacie podujatia zamerané na oboznamovanie žiakov so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území.

            Preto bola exkurzia lektorovaná v dvoch častiach. Prvú časť tvorila prednáška vo vzdelávacom stredisku, kde múzejná pedagogička vysvetlila žiakom, kto a prečo rozhodol o likvidácii židovských a rómskych detí spolu s rodičmi, za Slovenského štátu. Druhá časť bola lektorom sprevádzaná prehliadka po jednotlivých expozíciách. ktoré sú rozdelené do 4 barákov. Žiaci si tak mali možnosť poznatky z hodín dejepisu konfrontovať s reálnymi fotografiami, spismi, rozkazmi, ktoré zmenili dejiny Európy v rozmedzí rokov 1939-1945.

          • Ceruzko a Farbička

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ceruzko a Farbička.


            Na pozvanie Galantskej knižnice dňa 05.04. 2023 sa žiaci z 1.A triedy zúčastnili interaktívneho vystúpenia kreatívnej dvojice Ceruzko a Farbička, ktoré deťom prinieslo formou muzikoterapie veľa zábavy. Spolu spievali, učili sa o miešaní farieb a v tvorivých dielničkách si mohli deti ozdobiť veľkonočné vajíčka.

          • Matematický klokan

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan.

            Matematický klokan je najväčšia žiacka matematická súťaž na svete. V 80. krajinách sveta sa do nej každoročne zapája niekoľko miliónov žiakov. Už tretí rok za sebou sa do tejto súťaže zapojili aj žiaci 1. stupňa našej školy. 27.marca 2023 riešilo úlohy rôznej obťažnosti 60 žiakov, z nich jedenásť prvákov. Hravé úlohy v kategóriách Klokanko 1 – 4 ukázali žiakom, že aj matematika môže byť zaujímavá. Okrem úloh rozvíjajúcich logické myslenie, sa žiaci naučili podať výkon v určenom čase a pracovať s odpoveďovými hárkami. Tieto skúsenosti neskôr využijú pri dôležitých testovaniach alebo na prijímacích skúškach. Výsledky súťaže sa súťažiaci dozvedia 18. apríla. Zúčastnených čaká účastnícky diplom, diplom úspešného riešiteľa a drobné vecné odmeny.

            Matematický klokan je najväčšia žiacka matematická súťaž na svete. V 80. krajinách sveta sa do nej každoročne zapája niekoľko miliónov žiakov. Už tretí rok za sebou sa do tejto súťaže zapojili aj žiaci 1. stupňa našej školy. 27.marca 2023 riešilo úlohy rôznej obťažnosti 60 žiakov, z nich jedenásť prvákov. Hravé úlohy v kategóriách Klokanko 1 – 4 ukázali žiakom, že aj matematika môže byť zaujímavá. Okrem úloh rozvíjajúcich logické myslenie, sa žiaci naučili podať výkon v určenom čase a pracovať s odpoveďovými hárkami. Tieto skúsenosti neskôr využijú pri dôležitých testovaniach alebo na prijímacích skúškach. Výsledky súťaže sa súťažiaci dozvedia 18. apríla. Zúčastnených čaká účastnícky diplom, diplom úspešného riešiteľa a drobné vecné odmeny.

          • Zahrajme si florbal v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zahrajme si florbal v škole.


            To je názov úžasného projektu Footballandia, o.z. , ktorého súčasťou boli všetky deti na 1. stupni. Florbal ako šport láka čoraz viac detí a mladých ľudí. Cieľom projektu bolo predovšetkým motivovať žiakov k športovej aktivite bez rozdielu sociálneho a zdravotného statusu. V rámci hodín telesnej výchovy mali možnosť bližšie sa zoznámiť s florbalom. Vyskúšali si aj samotnú hru a to pod vedením profesionálneho trénera Tibora Drozda, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Žiaci boli nadšení a ak sme aspoň u niektorých vzbudili záujem o pohyb a šport, tak to malo zmysel. Veď zábava a radosť z pohybu a športových aktivít je najlepšia prevencia pred chorobami.

        • Oznam- platby za obedy
          • Oznam- platby za obedy

          • Vážení rodičia,

            evidujeme technickú chybu v systéme platieb za obedy, na jej odstránení intenzívne pracujeme, za vzniknutý problém sa ospravedlňujeme.

            Mgr. Radka Vrabcová

          • Čaro slova – okresné kolo 2. a 3. kategória

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čaro slova – okresné kolo 2. a 3. kategória.


            V dňoch 29. a 30.3. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže Čaro slova, ktorá je postupovou súťažou v rámci Hviezdoslavovho Kubína.

            V 2. kategórii (5.-6. ročník) zabojovali v silnej konkurencii dve žiačky – v poézii Alexandra P.(5.A), ktorá získala 1.miesto, a tak nás bude reprezentovať na krajskom kole a v próze Nela A.(6.A), ktorá sa umiestnila na 3. mieste. Obom dievčatám gratulujeme, ďakujeme za podané výkony a držíme palce v ďalšom kole.

            V 3.kategórii, v ktorej sa stretli žiaci 7.-9. ročníka, sa recitačnej súťaže zúčastnili dve žiačky – v poézii Michaela M. (8.B) a v próze Monika M.(8.B). Skvele odrecitovali svoje texty, ale taktiež aj v tejto kategórii bola silná konkurencia. Domov si odniesli krásne pamätné listy.

          • Slovenský tím sa stal víťazom medzinárodného kvízu!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slovenský tím sa stal víťazom medzinárodného kvízu!.


            Tento školský rok žiaci 6.C triedy pracujú na ďalšom eTwinning projekte, pričom našimi partnerskými krajinami sú škola z Poľska, tri školy z Grécka a dve školy z Turecka. Témou projektu s názvom Fun with Flags! je poznávanie rôznych krajín sveta prostredníctvom ich národných vlajok. Dňa 5.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili na online stretnutí partnerských krajín a riešili kvízové úlohy, ktoré pripravili jednotlivé partnerské tímy. V úvode stretnutia jednotlivé tímy porozprávali o typických veľkonočných tradíciách svojej krajiny, keďže žiaci tureckých škôl Veľkú noc nepoznajú a neoslavujú a následne žiaci začali riešiť samotné kvízové otázky. Naši žiaci vynikajúco reprezentovali našu školu nielen svojou výbornou znalosťou angličtiny, ale i geografickými vedomosťami a všetky kvízové otázky ako jediný tím zodpovedali správne a stali sa tak víťazom celého kvízu! Žiakom blahoželáme a ďakujeme im za výbornú reprezentáciu našej školy na medzinárodnom podujatí.

            Pripravila: Mgr. K. Uhríková

          • Hľadanie veľkonočných vajíčok!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hľadanie veľkonočných vajíčok!.

            V rámci zoznamovania sa s kultúrou a tradíciami anglicky hovoriacich krajín, žiaci 5.B využili na hodine anglického jazyka školský areál a hľadali schované veľkonočné čokoládové vajíčka. Ide o tradíciu, ktorá je v anglicky hovoriacich krajinách známa ako “Egg hunt”. Žiakom sa podarilo nájsť všetky vajíčka, vrátane tzv. zlatého vajca. Tím učiteľov cudzích jazykov želá svojim žiakom a ich rodinným príslušníkom prežitie krásnych Veľkonočných sviatkov! Aktivitu pripravili: Mgr. D.Keppert, Mgr. K. Uhríková.

            V rámci zoznamovania sa s kultúrou a tradíciami anglicky hovoriacich krajín, žiaci 5.B využili na hodine anglického jazyka školský areál a hľadali schované veľkonočné čokoládové vajíčka. Ide o tradíciu, ktorá je v anglicky hovoriacich krajinách známa ako “Egg hunt”. Žiakom sa podarilo nájsť všetky vajíčka, vrátane tzv. zlatého vajca. Tím učiteľov cudzích jazykov želá svojim žiakom a ich rodinným príslušníkom prežitie krásnych Veľkonočných sviatkov!

            Aktivitu pripravili: Mgr. D.Keppert, Mgr. K. Uhríková.

          • Kritické myslenie v praxi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kritické myslenie v praxi.


            Na hodinách OBN sa učíme nielen dôležité informácie, ale najmä vedieme žiakov ku kritickému mysleniu. Všetko, čo sme sa naučili, sme dnes premietli do praxe. Trieda 8C sa rozdelila do skupín, kde každá skupina riešila svoj problém. Témy boli zo školského prostredia a žiaci sa na chvíľu stali rodičmi, učiteľmi a pani riaditeľkou. Úlohou žiakov bolo odprezentovať problém, viesť dialóg z pozície vedenia školy a rodičov. Na záver každá skupina ponúkla svoje riešenie. Atmosféra v triede bola výborná a bola som milo prekvapená, ako sa žiaci ujali svojich úloh. Viesť žiakov ku kritickému mysleniu prináša svoje ovocie, pretože žiaci vedeli argumentovať ale aj počúvať toho druhého. A to je veľmi dôležité pre každého z nás.

            Mgr.Danica Keppert

          • Netradičná hodina anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Netradičná hodina anglického jazyka.


            So žiakmi 4.C sme si precvičovali predložky miesta a budovy v meste hravou formou. Deti sa premenili na rôzne budovy v meste a používali predložky a správne vetné konštrukcie, aby vytvorili mesto, ktoré sme pomenovali Clevery ( keďže všetky deti v meste sú nesmierne šikovné). Veľmi sme si to užili.

            Mgr. Alexandra Polocíková

          • Noc s Andersenom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.


            Dňa 31.3.2023 sa konal na Slovensku 18.ročník "Noc s Andersenom". Žiaci 3.oddelenia školského klubu detí mali možnosť zúčastniť sa akcie, ktorú organizovala galantská knižnica. Najprv videli predstavenie v priestoroch bábkovej sály MsKS a to príbeh " O škaredom káčatku" a vzápätí na to zažili stretnutie s ilustrátorom detských kníh a časopisov Filipom Horníkom. Spolu s ním tvorili postavy z rozprávok H.Ch.Andersena. Príjemné popoludnie bol sprevádzané kreativitou a radosťou detí.

          • Exkurzia - Neogotický kaštieľ 2.B a 2.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Neogotický kaštieľ 2.B a 2.C.


            Žiaci 2.B a 2.C sa 23.3. vybrali za dejinami nášho mesta. Zúčastnili sa exkurzie jednej z najväčším historických pamiatok – Neogotického kaštieľa. Žiaci mali možnosť pozrieť si severné krídlo, kde nás čakala prehliadka dvoch pamätných izieb, ktoré sú venované osobnostiam mesta Galanta - Karolovi Duchoňovi a Zoltánovi Kodalyovi. Inšpirujúca bola aj výstava starých gramofónov. Prehliadka pokračovala v znovozrekonštuovanej časti južnej veže. Na začiatku prehliadky nás čakal krátky film o histórii mestu. Žiakom najviac utkvel v pamäti samotný výhľad z balkóna južnej veže.

            Mgr. Vladimíra Švitelová a Mgr. Andrea Gajdošová

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ.


            Dňa 30. 03. 2023 sa na našej škole – na 1. stupni uskutočnil „DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ“, ktorý bol určený pre rodičov budúcich prvákov a ich deti, aby sme sa prezentovali pred verejnosťou a ukázali pedagogické majstrovstvo našich p. učiteliek. Krásne a veľmi zaujímavé hodiny si pripravili p. učiteľky z 1. A, 1. B a 1. C triedy. Prvú hodinu začala p. uč. Mgr. Vizváriová, druhou hodinou pokračovala p. uč. PaedDr. Hirková a tretia hodina patrila p. uč. Mgr. Frivaldskej. Hodiny boli koncipované tak, aby sa do jednotlivých činností mohli zapojiť aj budúci prváčikovia. Popoludní pokračoval DOD v ŠKD – „VEĽKONOČNÝMI TVORIVÝMI DIELŇAMI.“ Záver DOD bol zakončený spokojnosťou prítomných rodičov, detí, ale aj všetkých zainteresovaných pedagógov.

            Mgr. Nataša Albertová

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne.


            Dňa 30.3.2023 sa v školskom klube detí konali veľkonočné tvorivé dielne. V každom oddelení deti tvorili v spolupráci so svojimi rodičmi rôzne veľkonočné dekorácie, ktoré budú skrášľovať ich príbytky počas sviatkov . Medzi deťmi a ich rodičmi vládla tvorivá atmosféra sprevádzaná radosťou a úsmevom.