• Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Dovoľujeme si Vám oznámiť, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5.septembra 2022 (pondelok) od 8:00 hod.– 8:45 hod. vo svojich triedach.

            ŠKD a školská jedáleň sú v prevádzke až od 6.9.2022.

            Škola postupuje v súlade s novým dokumentom MŠVVaŠ SR: ZELENÁ OTVORENÝM ŠKOLÁM

            Bezpríznakovosť - písomné vyhlásenie: TU: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti / Edupage (Návod ako podať prehlásenie elektronicky)

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa/žiaka rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú). V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“), a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

        • Oznam- školská jedáleň
          • Oznam- školská jedáleň

          • Milí rodičia,

            zápisný lístok na obedy v školskom roku 2022/2023 si môžete stiahnuť na našej stránke TU
            a odovzdať ho triednemu učiteľovi v pondelok 5.septembra 2022. Ak ich nebudú mať, triedni učitelia
            žiakom / stravníkom / rozdajú zápisné lístky. Varí sa od utorka 6. septembra. V utorok žiaci odovzdajú vedúcej Školskej jedálne vyplnené zápisné lístky a následne im budú vystavené šeky, na ktorých budú mať odrátané, resp. prirátané preplatky a nedoplatky za minulý školský rok. Samozrejme, že na obedy sa môžu prihlásiť
            aj staronoví a noví stravníci počas celého roka.
            Tešíme sa na všetkých stravníkov a dúfam, že im bude chutiť.

            Vedúca šk. jedálne. 

        • Zmena v poskytovaní dotácií na stravu od 01.09.2022
          • Zmena v poskytovaní dotácií na stravu od 01.09.2022

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že je zmena v poskytovaní dotácií na stravu od 01.09.2022.

            Dotácia na stravovanie sa týka aj ukrajinských detí.

            Oznam nájdete v sekcii Každodenné záležitosti - Školská jedáleň - Oznamy.