• Exkurzia do Modry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Modry.

             

            Dňa 24.5.2022 sa žiaci z tried 8.A,8.B a 8.C spolu s pani učiteľkami Mgr. M. Michalcovou, p. D. Markovou a Mgr. S. Adamčíkovou zúčastnili exkurzie do Modry. Jej cieľom bola návšteva Múzea Ľudovíta Štúra v Modre, jeho pamätná izba a miesto posledného odpočinku na Modranskom cintoríne. Žiaci si v múzeu vypočuli prierez dejinami moderného slovenského národa, utvrdili si vedomosti z dejepisu aj zo slovenského jazyka. Počas výkladu boli žiaci aktívni, zapájali sa do témy, vedeli odpovedať na otázky pani lektorky. Výklad, ktorý trval viac ako hodinu vnímali a počúvali, veľmi sa im to páčilo. Po krátkom rozchode v meste sme sa presunuli do miestneho cintorína, kde sme vzdali úctu našim národovcom minútou ticha pri pomníku so sochou symbolizujúcou Slovenskú jar. Žiak 8.C triedy Ivan Šutto predniesol úryvok z básne Rozlúčenie od Ľudovíta Štúra a Emma Baranovičová (8.C) položila za nás všetkých kyticu k hrobu Ľ. Štúra. Pán autobusár nás šťastne doviezol domov a my sme boli radi, že sa exkurzia vydarila a odniesli sme si nové zážitky aj vedomosti.

            Mgr. Slavka Adamčíková

          • Učenie prostredníctvom jedinečných zážitkov a spomienok!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Učenie prostredníctvom jedinečných zážitkov a spomienok!.


            Žiaci 4.A a 4.C triedy navštívili zábavno – náučné centrum Atlantis v Leviciach. Zážitkovým spôsobom si mohli vyskúšať fyzikálne a chemické zákony, princípy očných klamov, matematické hlavolamy.     

                Prostredníctvom dvoch interaktívnych voliteľných programov využili možnosť preniesť sa do čarodejníckej školy  Harryho Pottera v Rokforde  alebo sa dozvedeli aký je život v kozme.

            Na záver exkurzie sa preniesli do sveta bublín.

               V tento deň si vyskúšali   učenie prostredníctvom jedinečných zážitkov, zasúťažili si a mali nezabudnuteľné zážitky.

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi.


            Dňa 12.5.2022 sa žiaci deviatich ročníkov zúčastnili vzdelávacej exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi. Múzeum vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Súčasťou múzea je vzdelávacie stredisko, kde nám Mgr. Peter Vaňko priblížil okolnosti prijatia Židovského kódexu 1944 na Slovensku a jeho dopad na židovské obyvateľstvo. Žiakov sprevádzali panie učiteľky Mgr.Vrabcová, Mgr.Keppert,Mgr.Adamčíková a Mgr. Krúteková.

        • Oznam-riaditeľské voľno 6.-9. roč.
          • Oznam-riaditeľské voľno 6.-9. roč.

          •  

            Riaditeľka školy udeľuje, v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) § 150 odst. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, žiakom 6. až 9. ročníka riaditeľské voľno dňa 18. mája 2022 z organizačných dôvodov – testovanie piatakov – T5. Žiaci 6.-9.r. budú z obedov odhlásení. Piataci sa z obedov odhlasujú individuálne.

          • Výberové testovanie do športovej triedy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výberové testovanie do športovej triedy.


            Výberové testovanie do športovej triedy so zameraním na atletiku sa uskutočnilo 6. mája 2022 pre žiakov 4. ročníka. Adepti pod vedením trénerov našej školy Mgr. Ladislava Tótha, Mgr. Miroslavy Pálovej a Mgr. Rastislava Bašu absolvovali testovanie pohybovej výkonnosti v disciplínach:

            - skok do diaľky z miesta

            - hod plnou loptou 1 kg

            - beh na 50 m - beh na 300 m.

             

            Žiaci svoje výkony predviedli vo výbornej atmosfére kvalitne pripraveného podujatia a dúfame, že svoje zručnosti budú tí najlepší zlepšovať od budúceho školského roka v novoutvorenej športovej triede.

          • Rovesnícke vyučovanie s micro: bitom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rovesnícke vyučovanie s micro: bitom .


            Naši ôsmaci, si najprv sami skúšali prácu s micro: bitmi na hodinách informatiky, potom sa dievčatá zhostili úlohy učiteliek v rámci rovesníckeho vyučovania a vysvetľovali žiačkam štvrtého ročníka ako majú pracovať s micro: bitmi a čo vlastne micro: bity dokážu. V rámci rovesníckeho vyučovania si pre žiačky pripravili súťaž, vytvorenie menovky a programovanie LED pásika. Cieľom tohto rovesníckeho vyučovania bolo zvýšiť záujem dievčat o informatiku a motivovať k aktívnej práci tak, aby mali pocit, že sa stávajú spolutvorcami vyučovacieho procesu.

          • Stavanie mája

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie mája.


            Stavanie mája je tradičným podujatím, ktoré každoročne organizuje Mestský úrad. Na podujatie, ktoré sa uskutočnilo 29. apríla sa pripravovali aj žiaci našej školy. Pod vedením p. učiteľky Švitelovej nacvičili prváci hodnotný kultúrny program. Obecenstvo potešili ľudovými piesňami a tancami. Prekvapením bol bonusový tanček venovaný mamičkám, pri príležitosti blížiaceho sa Dňa matiek. Ruku k dielu priložili aj žiaci šiesteho a  siedmeho ročníka. Predstavili sa moderným tancom, ktorého nácvik koordinovala p. vychovávateľka Huttová. Ruku k dielu priložila aj p. učiteľka Danková. Vďaka všetkým účinkujúcim.

        • BEH GALANTOU
          • BEH GALANTOU

          • Bežci sa môžu registrovať vopred https://registrace.sportsoft.cz/main.aspx?e=2291&lng=sk, alebo v deň pretekov. 

            Na Beh Galantou sa môžu bežci prihlásiť aj na mieste.

            Musia sa však zmestiť do limitu súťažiacich, ktorý je pre hlavnú kategóriu (10 km) 220 bežcov, Bez zdravia - Samsung Run (2,5 km) 320 bežcov, pre štafetu 20 tímov po 4. Prezentácie bude o 8:45 v MsKS, najneskôr 20 min. pred štartom svojej kategórie.

            Štartovné poplatky sú 5 eur pre Beh zdravia – Samsung Run, 10 eur pre Beh Galantou – Beh oslobodenia a pre štafetu 16 eur.

            Traťový rekord držia Keňania - v mužskej kategórii Chirutich Nelson Kipkogei (31:50 min) a v ženskej kategórii Caroline Jebet Korir (34:49 min).

          • Beseda s 1. slovenským kozmonautom Ivanom Bellom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s 1. slovenským kozmonautom Ivanom Bellom.


            "Malý krok pre človeka, obrovský krok pre ľudstvo", takto znelo posolstvo Neila Armstronga po pristátí na povrchu Mesiaca v roku 20. júla 1969. Kúsok vesmíru a osobné skúsenosti z letu do kozmu priblížil našim žiakom 6. a 7.ročníka prvý slovenský kozmonaut, stíhací pilot a brigádny generál vo výslužbe Ing. Ivan Bella. Dňa 29.4.2022 sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Galante uskutočnila beseda s touto významnou osobnosťou slovenskej armády. Množstvom odovzdaných informácií, súvisiacich s jeho letom 20.februára 1999, upútal pozornosť žiakov a im zároveň spestril dnešný vyučovací deň. Na konci besedy mali žiaci možnosť klásť p. I. Bellovi otázky, na ktoré s radosťou odpovedal. Úplnú bodku predstavovala záverečná autogramiáda.

          • Zdravý životný štýl v 7.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravý životný štýl v 7.A.


            V rámci triednickej hodiny, kde sme so žiakmi 7.A triedy rozoberali zdravý životný štýl, sme sa s dievčenským osadenstvom triedy rozhodli nielen o zdravej životospráve rozprávať, ale si aj vyskúšať tradičné domáce recepty. Dievčatá v poobedňajších hodinách pripravili 4 druhy zdravých a chutných nátierok : tuniakovú, vajíčkovú, tvarohovú a avokádovú a zároveň ukázali svoje zručnosti v kuchyni. Svojimi kulinárskymi výtvormi ponúkli aj našu p.riaditeľku. Mladé slečny predviedli svoje zručnosti a za odmenu si pochutnali na vynikajúcich pomazánkach.