• Čaro Vianoc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná výzdoba, Čaro Vianoc.


            Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je typická vianočná výzdoba, ktorá dotvára čaro najkrajších sviatkov roka. Spoločne s deťmi, pani učiteľkami a vychovávateľkami sme sa pokúsili preniesť túto vianočnú atmosféru aj do priestorov školy. Osvetlenie, vianočné ozdoby, dekorácie a žiacke práce vytvorili krásne dielko, ktoré spríjemní a skrášli školské prostredie a navodí radostnú vianočnú atmosféru.

          • Vianočné mestečko s JOJkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné mestečko s JOJkou.


            Dnešné vystúpenie žiakov našej školy na vianočných trhoch v meste Galanta sa nieslo v znamení hudby, tanca a dobrej nálady. Vystúpenie otvorila žiačka Sofia Č. z 9. ročníka, ktorá svojím spevom učarovala publiku; ďalej nasledovali žiaci 3.A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. E. Dankovej a pani vychovávateľky Mgr. E. Halupkovej, ktorí si pripravili piesne, básne a krátke scénky so zimnou tematikou. Cele vystúpenie ukončil žiak 8.C triedy Tomáš K. svojím excelentným klavírnym vystúpením. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli podporiť našich žiakov. Poďakovanie patrí aj Mgr. E. Dankovej a Mgr. E. Halupkovej za ich čas venovaný príprave vystúpenia a pani vychovávateľke G. Flaškárovej za prípravu kostýmov.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Večierok žiackeho parlamentu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Večierok žiackeho parlamentu.


            Za každú usilovnú prácu príde časom zaslúžená odmena. Týmto heslom sa riadil žiacky parlament, ktorého členovia si počas predvianočného obdobia usporiadali večierok.

            Zástupcovia prvého stupňa a všetkých ročníkov druhého stupňa sa spolu zišli na príjemnom programe, ktorý pozostával z ozdobovania medovníčkov, počúvania vianočnej hudby, horúcej čokolády a „tajného Santu.“ Každý z členov parlamentu si vyžreboval meno niekoho, koho by mal obdarovať drobným milým darčekom. Keďže sa niektorí žiaci dôverne nepoznali, vybrať darček bolo miestami veľmi náročné. Napriek tomu sa každému podarilo vyčariť úsmev na tvári toho druhého a vniesť mu do očí radosť a šťastie. Žiaci, ale aj učitelia, sa svojim darčekom veľmi potešili. Išlo o veľmi príjemné prekvapenie, ktoré by sme veľmi radi premenili na tradíciu nášho parlamentu.

            Mgr. Matej Hačko

          • Vianočná pošta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pošta.


            Vianočná pošta je každoročnou tradíciou na našej škole. Tento rok sme ju, samozrejme, nemohli vynechať. Žiaci posielali svoje pozdravy svojim spolužiakom, kamarátom alebo učiteľom, ktorým chceli popriať šťastné a veselé sviatky. Často boli spojené s peknou kresbou či milým darčekom.

            Svoje zabalené priania vložené do obálky žiaci vhadzovali do nádoby na vianočnú poštu počas celého minulého týždňa. Musíme konštatovať, že pozdravov bolo naozaj veľa. Počas jej triedenia mali členovia žiackeho parlamentu čo robiť, pretože tohtoročná nádielka pošty bola skutočne veľká. Ďalej bolo na rade rozdávanie pošty po triedach.

            Žiaci všetkých ročníkov boli veľmi šťastní, keď dostali listy od svojich kamarátov. Veríme, že každý jeden list ich potešil. Pre prváčikov bola vianočná pošta niečo nové, takýmto spôsobom sa však stali súčasťou našej dlhoročnej tradície. Nezabudlo sa ani na pani učiteľky a pánov učiteľov, pani sekretárku, pani vedúcu školskej jedálne a panie kuchárky, panie upratovačky a ostatných zamestnancov školy.

            Počas vianočného obdobia ide o veľmi peknú akciu, počas ktorej vieme takýmto milým pozdravom spríjemniť deň ostatným, na ktorých nám veľmi záleží.

            Mgr. Matej Hačko

          • Úspešní v projekte

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspešný v projekte.

            Modernizujeme sa. Naša škola sa zapojila do projektu NP-ediT – digitálne vybavenie pre SŠ a ZŠ 2.st. a v rámci toho sme získali pre každého vyučujúceho notebook a pre žiakov 38 ks tabletov.

          • Krabičky lásky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krabičky lásky.


            Obdobie adventu prináša v školách okrem iného aj príležitosť pozdraviť seniorov, ktorí trávia jeseň svojho života v domovoch dôchodcov. Naša škola tak robí už viacero rokov prostredníctvom balíčkov v rámci akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Tento rok bol výnimočný tým, že zbierka našej školy mala presného adresáta – Domov dôchodcov PATRIA v Galante. Z drobností, ktoré deti priniesli do školy, žiaci v žiackom parlamente pripravili vyše 140 krabíc. 19. decembra darčeky putovali do PATRIE spolu s perníčkami, ktoré nezištne upiekla naša p. kuchárka zo školskej jedálne Alžbeta Vargová a s anjelikmi, ktoré pre seniorov pripravili pani vychovávateľky. Milé posedenie spestrilo kultúrnym programom 21 žiakov 3.A triedy, ku ktorým sa pridali žiačky Monika K. z 9.B triedy a Sofia Č. z 9.C triedy. Záverečná pieseň Lístoček z brezy v podaní Sofii Č. rozospievala aj seniorov v hľadisku. Príjemnú atmosféru umocnilo rozdávanie „krabičiek lásky“. Tejto úlohy sa zhostili veľmi dobre tretiaci, ktorí tak mali príležitosť nadviazať krátky kontakt s obyvateľmi domova. Vydarenej akcie sa ako hostia zúčastnili aj p. M. Bajrami a p. M. Lénárt Juhoš– z RC Bambuľkovo, za vedenie školy p. riaditeľka Mgr. R. Vrabcová a p. zástupkyňa Mgr. S. Michelszová. Kultúrny program zastrešovali Mgr. E. Danková a Mgr. E. Halupková.

          • PRIATEĽSKÝ VIANOČNÝ VOLEJBAL

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PRIATEĽSKÝ VIANOČNÝ VOLEJBAL.


            Dňa 19.12.2023 sa konal priateľský vianočný volejbalový zápas ZŠ Sídl. SNP - Gymnázium Z. Kodálya s VMJ. Družstvo sa skladalo z: Alex M., Sebastián M., Sebastián L., Filip P., Timotej Ch., Alexandra R., Nela P., Ada A., Melania K., Sofia B. Naši žiaci z 9.A triedy výborné zahrali, aj napriek tesnej prehre (2:1). Zápas prebehol v prijemnej atmosfére. Každý z účastníkov dostal diplom a sladkosť.

            Ďakujeme vedeniu školy za podporu tejto krásnej akcie.

            Mgr. N. Novikova

          • Detský vianočný míting – Detská atletika

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský vianočný míting – Detská atletika.


            Dňa 17.12.2023 sa žiaci z našej školy z krúžku detskej atletiky, športovej triedy 5.A a 6.A zúčastnili atletickej súťaže Detský vianočný míting v hale Elán v Bratislave. Spolu za našu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta súťažilo 40 detí v dvoch disciplínach zo štyroch, a to: skok do diaľky z miesta, hod plnou loptou 1kg, beh na 30m s obrátkou a beh na 40m cez prekážky. Každý účastník dostal diplom a medailu. Súťaže sa zúčastnilo vyše 500 detí. Ďakujeme našim žiakom za vzornú reprezentáciu nášho klubu, základnej školy a mesta Galanta. Deti sa zabavili s maskotom detskej atletiky a medzi sebou, niektorí aj ponachádzali darčeky, skryté pod kužeľmi a prekážkami. Ďakujem učiteľkám a trénerkám Mgr. A. Gajdošovej, Mgr. N. Novikovej s Mgr. M. Pálovej za prípravu a sprevádzanie na súťaži.

            Ďakujeme vedeniu školy ZŠ Sídl. SNP za podporu a vytváranie vhodných podmienok na športovú prípravu.

            V Galante, dňa 19.12.2023                                                             Mgr. Miroslava Pálová

        • Dôležitý oznam- pozor zmena!
          • Dôležitý oznam- pozor zmena!

          • Riaditeľské voľno

            Riaditeľstvo Základnej školy Sídl. SNP 1415/49 v Galante oznamuje, že na základe zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5, dňa 22.12.2023 v piatok udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. – 9. ročníka z prevádzkových dôvodov. V prevádzke nebude ŠKD ani ŠJ.

             

            Skrátené vyučovanie – 21.12.2023 štvrtok

            Dňa 21.12.2023 bude skrátené vyučovanie nasledovne:

            • 1. stupeň – 4. vyučovacie hodiny
            • 2. stupeň – 4. vyučovacie hodiny
            • poobedňajšie vyučovanie zrušené
            • ŠKD v prevádzke do 13:00

            Žiadame rodičov, aby v prípade, že sa dieťa vo štvrtok nebude stravovať v školskej jedálni, aby svoje dieťa odhlásili najneskôr v stredu  20.12.2023.

          • DOD na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante.


            Dňa 19.12. 2023 sa záujemcovia o štúdium na Súkromnom bilingválnom gymnáziu v Galante zúčastnili spolu s výchovnou poradkyňou, Mgr. Luciou Líškovou, DOD.Okrem možnosti nahliadnuť do priestorov školy, si mohli záujemcovia vypočuť výhody štúdia na tejto škole, benefity, ktoré škola poskytuje a byť súčasťou otvorených hodín. Keďže samotná škola pôsobí rodinným dojmom, žiaci odchádzali nadšení a pripravení zabojovať o to, aby boli v budúcom školskom roku jej súčasťou.

            Mgr. Lucia Líšková

          • Vianočný večierok 5.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný večierok 5.C.


            Atmosféru blížiacich sa  vianočných sviatkov sme si umocnili na vianočnom večierku v piatok 15.12. 2023 v triede 5.C. Hlavným bodom programu bolo odovzdávanie darčekov. Žiaci si asi týždeň pred večierkom vylosovali meno spolužiaka, pre ktorého pripravili malý darček. Bolo milé zistiť, od koho darček dostali, lebo to bolo dovtedy tajomstvom.

            Deti si priniesli rôzne dobroty, ktoré im pripravili rodičia. Nechýbala diskotéka a stoličkový  tanec. Zopár dievčat si pripravilo pre spolužiakov zaujímavý kvíz. Všetci mali dobrú náladu a dobre sa zabávali.

            Verím, že takéto spoločné chvíle utužia vzťahy a priateľstvá v triede , a taktiež, že na tieto momenty budú raz v dobrom spomínať.

            Mgr. Slavka Adamčíková

             

          • Volejbal na škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Volejbal na škole .


            V piatok 15.12.2023 sa v telocvičniach našej školy ozývalo silné skandovanie. Učitelia si zmerali svoje sily vo volejbale a stolnom tenise. Vyzvali žiakov na priateľský turnaj. Volejbalové družstvo učiteľov tvorili pani učiteľky Mgr. A. Gajdošová, Mgr. S. Michelszová, Mgr. N. Novikova, Mgr. M. Pálová, Mgr. M. Michalcová a pridala sa aj pani ekonómka E. Vargová. Pani učiteľky hrali proti žiakom 8. a 9. ročníka. Rozhodkyňu vo veľmi vyrovnaných zápasoch nám robila pani učiteľka Mgr. E. Kerďová. V malej telocvični sme zase mohli vidieť turnaj v stolnom tenise, na ktorom sa zúčastnili pani učiteľky Mgr. Klempová, Mgr. S. Michelszová a pán učiteľ Mgr. R. Baša. Atmosféra celých turnajov bola neopísateľná, obe telocvične boli nabité pozitívnou energiou. Na záver môžeme skonštatovať, že víťazom turnajov sme sa stali všetci zúčastnení, pretože nebolo dôležité vyhrať, ale aj takýmto spôsobom upevniť vzťahy a dobre sa zabaviť, čo sa nám určite aj podarilo. Každý účastník dostal diplom a sladkú odmenu za ich úsilie a odvahu.

            Veríme, že priateľské zápasy sa stanú tradíciou na našej škole.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Vianočné tvorivé dielne v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorivé dielne v ŠKD.


            Dňa 14. decembra 2023 sa uskutočnili vianočné tvorivé dielne spojené aj s predajom výrobkov. Predvianočnú atmosféru navnadil krátky kultúrny program a všadeprítomná vianočná hudba. Deti si tvorili v triedach a zároveň si mohli zakúpiť výrobky v predajnom stánku. Rodičia mohli vidieť svoje deti v tvorivom zápale a všetci odchádzali spokojným úsmevom na tvári.

          • Vianočný čas

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný čas.


            Aké by to boli Vianoce, keby sa v našich domovoch nešírila lahodná vôňa tradičných ručne zdobených medovníkov?  Aj žiaci 2.A triedy si pripomenuli tieto krásne sviatky zdobením medovníčkov. Zúčastnili sa medovníčkového workschopu, ktorý sponzorsky podporila rodina Janka Horvátha, za čo im touto cestou ďakujem. Stromčeky, snehuliaci, srdiečka, vianočné čižmy, to všetko  zaujalo, pobavilo a  potešilo. Vianočné pochutiny si deti nakoniec odniesli domov.

            Všetkým želám krásne prežitie vianočných sviatkov.

            Mgr.Vizváriová

          • Aktívne prestávky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktívne prestávky.



            Prestávky v škole môžu byť zábavné. O tom sa presviedčame na našej škole, kde v rámci projektu Aktívny škola sme spustili v priebehu novembra aj Aktívne prestávky. Žiaci na prvom stupni nemusia cez prestávky svoj čas tráviť v triede, ale majú možnosť vyjsť na chodbu a zahrať sa rôzne hry. Pre žiakov máme každý deň pripravené rôzne formy pohybu – hod na cieľ, detský basketbal, hula hoop, anglickú pohybovú abecedu, skákanie cez gumu, žiakmi obľúbenú zumbu, kolky, či hru na včielky. Cez veľkú prestávku majú žiaci možnosť podľa harmonogramu stráviť v telocvični a hýbať sa. Samozrejme nezabudli sme ani na starších žiakov, ktorí si cez prestávku môžu zahrať stolný tenis, stolný futbal, šach, či rôzne iné pohybové aktivity. Taktiež majú možnosť stráviť veľkú prestávku v telocvični, kde hrajú loptové hry, ako sú volejbal, prehadzovaná alebo vybíjaná. Aktívne prestávky sa stali u žiakov veľmi obľúbené svojou výnimočnosťou a spestrením vo vyučovacom procese.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s pracovníčkami ÚPSVaR.


            Dňa 11.12. 2023 sa uskutočnila v triedach 9. ročníkov beseda s pracovníčkami ÚPSVaR, ktoré informovali žiakov o situácii na trhu práce, mieru evidovanej nezamestnanosti v okrese Galanta, ako aj o obsadenosti pracovných pozícií na trhu práce, požiadaviek od zamestnávateľov a všetko, čo s trhom práce súvisí. Besedou sa im rozšírili obzory a väčšia predstavivosť pri posúdení a správnom výbere svojej budúcej strednej školy.

            Mgr. Lucia Líšková

          • Exkurzia - Atletický tréning v športovej hale Elán v Bratislave

          • Exkurzia - Atletický tréning v športovej hale Elán v Bratislave, dňa 11.12.2023. Školskej akcie sa zúčastnili vybraní žiaci zo športových tried z 5.A, 6.A a 7.A v celkovom počte 15 žiakov.  Atletický tréning bol pod vedením pedagogického dozoru Mgr. N. Novikovou a Mgr. M. Pálovou a bol zameraný na technické disciplíny - beh cez prekážky a skok do výšky. Slovenský atletický zväz má prenajaté priestory v hale a umožnil našim žiakom športových tried zameraným na atletiku v zimnom období využiť podmienky na tréning a prípravu na súťaže, ktoré sa uskutočnia v decembri 2023 a v januári 2024. Žiaci sa počas cesty a tréningového procesu správali vzorne, tréning si užili, nabrali a zažili nové skúsenosti a  spoločné zážitky.

            Mgr. M. Pálová

          • Vianočná Bratislava a Múzeum dopravy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná Bratislava a Múzeum dopravy.

             

            So žiakmi 5. ročníka Základnej školy SNP sme naplánovali úžasnú akciu spojenú s históriu a vianočnou atmosférou. Každý rok sa tešíme na Vianoce a čas, kedy si pripomíname, čo je v našich životoch najdôležitejšie.

            Naše kroky viedli najprv do Múzea dopravy v Bratislave, kde sme sa dozvedeli zaujímavosti o vývoji dopravy na území nášho krásneho Slovenska. Žiakov najviac upútala rozsiahla zbierka dopravných prostriedkov od vozidiel ťahaných koňmi a prvých motorových samohybov cez motocykle a trojkolky, až po osobné a nákladné automobily medzivojnového obdobia. Vystavené sú historické bicykle a velocipédy, vrátane unikátneho dreveného bicykla z roku 1922, historické koče a sane, pozoruhodná hasičská technika z konca 19. storočia, ako aj motorové dopravné prostriedky domácich i zahraničných značiek, medzi ktoré patria automobily Tatra, Praga, Škoda, Mercedes-Benz či americký Buick, motocykle Böhmerland, Ogar, Indian, Harley-Davidson a ďalšie. Návštevnícky oceňovaným unikátom je jeden z najväčších a najdrahších automobilov československej medzivojnovej výroby – šesťvalcová Praga Golden z roku 1937. Žiaci zhodnotili návštevu tohto múzea ako najlepší deň ich života.

            Cesta za zážitkami pokračovala ďalej a smerovala na Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí, kde to priam praskalo návalom turistov, Bratislavčanmi a deťmi, ale najmä nezabudnuteľnou sviatočnou atmosférou plnou vôní, dobrôt, ozdobami a hudbou. Všetko podčiarka zima, proti ktorej sme zabojovali horúcim čajom a ochutnávkou lahodných pochúťok. Pre žiakov tento deň znamenal len jedno – za chvíľku tu máme Vianoce…..

            Mgr. S. Adamčíková

            Mgr. K. Hubináková

          • Mikulášska zumba a športové hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulášska zumba a športové hry .


            Pohyb, smiech a radosť z tanca a športu - to všetko sme opäť zažili pri tanci a športových hrách v piatok 8. decembra 2023, keď sme sa rozhodli predĺžiť si mikulášske oslavy a zároveň urobiť opäť niečo pre svoje zdravie. Zorganizovali sme Mikulášsku zumbu pre dievčatá a Mikulášske športové hry pre chlapcov 1. až 4. ročníka našej školy. Naša škola sa snaží všemožne podporovať u detí zdravý životný štýl a motivovať deti k aktivite a pohybu rôznorodými pohybovými a športovými aktivitami. Žiačky 1. stupňa si pod vedením pani učiteľky Mgr. Kristíny Klempovej precvičili jednotlivé kroky a pohybové variácie, ktoré tvoria základ zumby. Začali sme už počas veľkej prestávky, kde zumba už neodmysliteľne patrí a prináša deťom úsmev a radosť na tvári. Počas dvoch vyučovacích hodín nás hudba a dobrá nálada neopúšťala a prilákala do tanca dokonca aj niektoré pani učiteľky, či pani zástupkyňu. Z vedľajšej telocvične sa ozýval smiech a radosť z úspechov zo zvládnutých stanovíšť a disciplín , ktoré absolvovali chlapci 1. až 4. ročníka pod vedením pani učiteľky Mgr. Andrei Gajdošovej. Našou hlavnou myšlienkou nebola dokonalosť jednotlivých tanečných krokov, či víťazstvo v športových hrách, ale radosť zo spoločne stráveného času. Veríme, že aj takto vieme u žiakov naštartovať chuť k športu a k aktívnemu oddychu.

            Mgr. K. Klempová