• Čarokrásna slovenčina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čarokrásna slovenčina.

             

            Aj tento rok sa mnoho nádejných rozprávačov príbehov odvážilo predviesť svoj talent v školskom kole recitačnej súťaže „Čaro slova“. Dňa 27. 2. 2024 bolo naše popoludnie obohatené o úžasný kultúrny zážitok plný pútavých prednesov a dychberúcich textov. Porota mala veľmi náročnú úlohu vybrať víťazov daných kategórií. Žiaci našej školy nám opäť potvrdili, že ich šikovnosť, odhodlanie a tvrdá práca prináša ovocie.

             

            I. kategória – Poézia

            1. Ema A.

            2. Zoja B.

            3. Simona B.

            I. kategória – Próza

            1. Dominika T.

            2. Karolína K.

            3. Nina S.

             

            II. kategória – Poézia

            1. Teresa B.

            2. Alžbeta K.

            3. Katarína P.

            II. kategória – Próza

            1. Lucia B.

            2. Rebeka K.

            3. Dorota Ch.

             

            III. kategória – Poézia

            1. Michaela M.

            2. Melánia K.

            III. kategória – Próza

            1. Nela A.

            2. Laura A.

             

            Všetkým žiakom patrí veľké ďakujem a víťazom držíme palce na okresnom kole.

             

            Mgr. Kamila Hubináková

            Mgr. Mária Michalcová

            PaedDr. Silvia Pokorná

             

          • Šaliansky Maťko – okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko – okresné kolo.

             

            Dňa 26.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže prednesu slovenskej povesti Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského v Matici slovenskej v Galante. Za školu nás reprezentovali za 1.kategóriu Sabinka G., za 2.kategóriu Olívia J. a Nela A. za 3.kategóriu. Každá mala 10 až 15 súperov, teda konkurencia bola silná nielen v počte, ale aj v kvalite prednesu, ako to uznala aj odborná porota.

            Napriek tomu si naša škola odniesla dve pekné umiestnenia – Sabinka G. 2.miesto a Nela A. 3.miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme!

            Mgr. Slavka Adamčíková

          • HALOVÉ MAJSTROVSTVÁ SR VO VIACBOJI MLADŠIEHO ŽIACTVA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album HALOVÉ MAJSTROVSTVÁ SR VO VIACBOJI MLADŠIEHO ŽIACTVA.

             

            Dňa 24.2.2024 v hale Elán Bratislava sa konala atletická súťaž – Halové Majstrovstvá Slovenska vo viacboji (5 boj) mladšieho žiactva. Reprezentovať boli náš klub TJ Olympia Galanta pri ZŠ sídl. SNP 2 pretekári: Sofia Cs., a Richard Š. Pretekári súťažili v  5 disciplínach: beh na 60m cez prekážky, hladká 60m, skok do diaľky, vrh guľou a beh na 600m.

            Sofia Cs. skončila s 2072 bodmi na 34 mieste zo 64 pretekárok. Spravila osobné rekordy v skoku do diaľky (428 cm) a vo vrhu guľou (725cm).

            Pretekárom ďakujeme za podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu nášho atletického klubu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta.  Za prípravu počas školského roka, sprevádzanie a podporu na súťaži ďakujem trénerkám Mgr. M. Pálovej a Mgr. N. Novikovej.

            Ďakujeme vedeniu školy ZŠ SNP Galanta a Mestu Galanta za vytváranie vhodných podmienok na športovú prípravu.

            Mgr. Nina Novikova

          • Šachový turnaj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šachový turnaj .

             

            Dňa  22.2.2024 sa na našej škole uskutočnil šachový turnaj  medzi žiakmi II. stupňa. Turnaja sa zúčastnilo 21 žiakov.

            Odhodlane si prišli zmerať sily s ostatnými hráčmi, boli plní očakávania a napätia.

            Turnaj prebiehal v priateľskej atmosfére, sily boli vyrovnané a žiaci sa navzájom povzbudzovali.

            O prvenstvo bojovali chlapci a šťastie sa právom usmialo na žiaka z 9.B triedy. Výherca si odniesol krásnu trofej a pre každého zúčastneného žiaka bola pripravená malá odmena v podobe sladkosti a diplomu.

            Veríme, že onedlho si šachový turnaj zopakujeme a budeme tak pokračovať v tradícii, ktorú na našej škole založil pán učiteľ L.Tóth.

          • Exkurzia do Vlastivedného múzea v Hlohovci a workshop s názvom „Vznešený pôvab šperku jabloneckej a svetovej bižutérie“

          • Dňa 20.2.2024 sa žiaci 5.A a 5.B zo Základnej školy Sídlisko SNP zúčastnili exkurzie do Vlastivedného múzea v Hlohovci. Exkurzia bola rozdelená na dva okruhy. Prvé kroky prehliadky viedli do Vlastivedného múzea vo františkánskom kláštore a začali sme prehliadkou obradnej miestnosti. Patrí k najpozoruhodnejšej časti, pretože má doteraz zachovaný meštiansky strop, steny zdobia obrazy šľachtický rodov Hlohovca, medzi najcennejšie sú portréty príslušníkov rodiny Erdödyovcov. Sieň doozdobuje dobový nábytok so zachovanou skriňou Márie Terézie, ktorú si dala priviesť, keď navštívila Hlohovec. Ďalšou zaujímavosťou je zrkadlo, do ktorého podľa legendy keď sa ľudia pozreli boli večne krásny. Expozícia pokračovala výstavou sviečok, krojov, vykopávok a prírodovedných expozícií, ktoré  obohatili vedomosti žiakov z hodín dejepisu, biológie a geografie.

            Expozíciou žiakov sprevádzal Mgr. Braňo Varga, ktorý je odborníkom na chránené druhy živočíchov, vtákov, motýľov a chrobákov Hlohovca a povodia Váhu. Podrobne deťom vysvetľoval jedinečnosť rôznych živočíchov a niekoľkokrát zopakoval, že ich deti s najväčšou pravdepodobnosť tieto druhy v prírode už neuvidia. To dalo priestor na nekonečné množstvo zaujímavých otázok od detí.

            Druhá časť exkurzie bola v Robotníckom dome Hlohovec, kde prebieha výstava šperkov zo zbierky pani Jany Fuernkranz-Fulierovej. Tá pozostáva z pôvabnej jabloneckej a svetovej bižutérie, ktorá sa u nich dedí od roku 1920. Táto zbierka očarí rôznorodosťou a pestrosťou, čo našich žiakov veľmi nadchlo.

            Teta Ľubka, ktorá žiakov sprevádzala celou výstavou nakoniec pútavou formou porozprávala príbeh zbierky, ukázala zázračný šuplík svietiacich šperkov, ako správne zistiť pravosť perál, a ktoré kúsky patria k jej najmilším. Dievčatá boli očarené maličkými flakónmi parfumov s pôvodnou náplňou z roku 1920.

            Nepochybne najväčším zážitkom z prehliadky boli tvorivé dielne (worhshop), kde si mohol každý vyrobiť svoj originálny náramok, náhrdelník či prstienok úplne sám. Malá pomoc sa však hodila pri finálnych úpravách krásnych výrobkov, ktorú nám poskytli pani sprievodkyne. Deti nezabudli ani na učiteľov školy, a tak vyrobili pár handmade náramkov, ktorými obdarovali triednych učiteľov, pani zástupkyňu Mgr. Danicu Keppert a samozrejme pani riaditeľku Mgr. Radku Vrabcovu. Vyrobené darčeky sme krásne zabalili, a už len odovzdať.

            Znova sa nám potvrdilo, že kreativita našich žiakov nemá hraníc a dokáže milo prekvapiť.

            Exkurzia u žiakov zožala veľký úspech a vyhodnotili ju za najlepšiu a nezabudnuteľnú :-).

             

            Mgr. Janka Krúteková

            Mgr. Kamila Hubináková

          • Divadelné predstavenie Danka a Janka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Danka a Janka.


            Kde bolo, tam bolo...

            ...Danka a Janka sú sestričky dvojčence a sú celkom rovnaké. Danka je ako Janka a Janka ako Danka. Sú také rovnaké, že keď sa Janka pozrie do zrkadla, nie je si istá, či vidí seba alebo sestru Danku. A keď sa Danka pozrie na Janku, nevie naisto, či vidí sestru alebo seba v zrkadle. Okrem toho sú ako ostatné deti a zo všetkého najradšej majú rozprávky...Tak ako aj deti z našej školy...a aj práve preto spišskonovoveské Divadlo na predmestí, ktoré hosťovalo v MsKS Galanta svojím interaktívnym činoherným predstavením Danka a Janka zabavilo žiakov prvého stupňa našej základnej školy.

            Veselými  melódiami, spevom a tancom obohatená  rozprávka vtiahla malého diváka do deja rozprávky. Danka a Janka so svojím bračekom Miškom sa prebudili do daždivého rána, no Janke sa nechcelo vstávať a tak potajme zobrala ručičky z budíka a dala ich nášmu prvákovi Marekovi z 1. C. Danka s bratom Miškom si však mysleli, že ručičky z budíka vzala zlá Gevenducha. Aby Janka zachránila situáciu  šikovne nahradila ručičky z budíka  svojimi farebnými podkolienkami. Avšak náš šikovný prvák Marek z 1. C opravil ručičky na budíku, z čoho mali Danka, Janka a ich braček Miško veľkú  radosť. Janka od radosti zavolala deti, aby s nimi išli oslavovať tancom to, že budík konečne opäť funguje... 😊

             

            PaedDr. Silvia Pokorná

          • Valentínsky ples

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínsky ples.


            Minulý piatok sa celá škola odela do červenej farby pri príležitosti konania valentínskeho plesu. Valentínsky ples bol tentokrát obohatený o fotostenu pripravenú žiačkami 9.B triedy. O zábavu sa nám počas celého večera staral pán učiteľ Mgr. M. Hačko. Atmosféra bola skvelá, žiaci sa výborne bavili a pretancovali celý večer. Pre všetkých žiakov sme mali pripravené sladké a slané občerstvenie a nápoje. Už teraz sa tešíme na ten ďalší 😊.

            Mgr. Sabína Michelszová Mgr. Matej Hačko

          • Karneval ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval ŠKD.


            Šašo, Spiderman, princezné, Harry Potter, kúzelník, Elsa a Anna, Červená čiapočka, Ninja korytnačka , Batman, čerti, zvieratká a mnoho ďalších rozprávkových postáv sa stretli na tradičnom karnevale. Tanec, zábava, súťaže, radosť a úsmev na tvári detí rozjasnili celý karneval. Tradíciu fašiangovej zábavy sme si opäť pripomenuli zábavou v maskách a sladkou odmenou za masky plné kreativity v krásnych farbách.

          • Valentínska krížovková súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska krížovková súťaž.


            Dňa 16.2.2024 sa na prvom stupni, v ročníkoch 2.-4. uskutočnila Valentínska krížovková súťaž. Všetky deti, ktoré sa súťaže zúčastnili si odniesli diplom a sladkú odmenu. Prvé tri miesta v každom ročníku boli odmenené peknými cenami. Deti, aj my učitelia ( Mgr. Navrátilová a Mgr. Polocíková) sme si to užili.

          • Beseda na tému : "Extrémizmus"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda na tému : "Extrémizmus" .

             

                 Beseda EXTRÉMIZMUS (preventívna aktivita) je súčasťou plánu práce školy, prevencie šikanovania a drogovej prevencie v spolupráci s Políciou SR.

            Témou pre šiestakov boli slová a ako im rozumejú - čo je predsudok, diskriminácia, rasizmus a extrémizmus.
            Od začiatku tieto témy vzbudili záujem, deti boli veľmi aktívne a reagovali na otázky pani  policajtky odpoveďami zo svojho života či zážitkov. Ako sama pani policajtka povedala, je veľmi dôležité pýtať sa: „Prečo je ten spolužiak smutný? Prečo sa chová v triede agresívne? Viete, čo to môže spôsobovať? Spýtali ste sa niekedy svojho spolužiaka, prečo je stále zlý a čo ho vlastne trápi? Čo ak doma túto agresiu zažíva a v škole ju takýmto spôsobom len zo seba dostáva von....?“

                 Pani policajtka upozornila deti, že záujem o spolužiakov a vzájomné poznanie sa v triede medzi sebou, vytvára dobré vzťahy. K tomu sa vedia spolužiaci dopracovať len vzájomnými rozhovormi, toleranciou, pochopením, prípadne vzájomnou pomocou, ale aj ochotou počúvať sa a tomu sa musíme všetci spolu učiť. Najdôležitejšie je nabrať odvahu zveriť sa s problémom.
            Pani policajtka spolu so žiakmi postupne vypĺňala hárok, doplnili do textu slová, ktoré v predošlom rozhovore rozoberali a hľadala k nim vysvetlenie. Výsledkom bolo slovo TOLERANCIA. Deti spoločne dospeli k názoru, že na jednu a tú istú vec môžu mať ľudia rôzne názory. Pravdu môžu mať všetci, ale aby sme vedeli prijať názor iných, musíme sa sústavne učiť tolerancii.
            Škola má byť bezpečné miesto, kde sa žiaci chodia prioritne učiť. Ak dieťa  nenájde pochopenie medzi spolužiakmi, začne sa pridávať do spolkov na sociálnych sieťach, kde sa postupne radikalizuje a preberá myšlienky agresívnej skupiny, stotožní  sa s nimi a časom prejde do útoku- vzniká extrémizmus.

                 Formou  prezentácie pani policajtka upozornila deti na naoko nevinné symboly. Je potrebné, skôr, ako nejaký symbol či gesto použijú, aby sa najskôr oboznámili, čo presne symbolizuje a znamená. Napríklad bežne používané meme obrázky, hra minecraft, kde sa v pozadí útočí na ciele, ktoré sú kostoly, mešity...cez túto hru sa šíri náboženský extrémizmus. Pri týchto hrách sa využíva aj psychická manipulácia. Tiež často používaný symbol 666 - satanistický znak, ale znak boha Thóra.

                  Záverom vyzvala žiakov, aby si dávali pozor k čomu sa na sociálnych sieťach vyjadrujú, čo zdieľajú. Pretože všetky tieto veci, ktoré raz zverejnili a časom zmažú, zostávajú navždy uložené v histórii internetu. To je to miesto, kde sa dá pre prípadného agresora získať množstvo informácii o rodine dieťaťa, o dieťati aj o tom, čo ho napríklad trápi, zaujíma a stáva sa ľahkým alebo "mäkkým" zraniteľným cieľom, ktorý si pre svoj zámer vyhliadne.

                  Hodina prebehla veľmi rýchlo, deti prednáška zaujímala a boli zvedavé, či sa pani policajtka ešte niekedy vráti.

                 Tieto podnetné besedy deťom pomáhajú vo svojej psychike odkrývať práve tie okolnosti, ktoré si možno pre nízky vek nevedia vo svojej mysli upratať alebo si myslia, že veci okolo sú v poriadku, že to tak má byť a sami si pritom neuvedomujú, že treba o tom nahlas hovoriť. Nebáť sa veci pomenovať a hľadať pomoc, ak im je akokoľvek ubližované.

            Nemlč, hovor o tom....

                                                                                                                 Mgr. Janka Krúteková

          • Suvereno zavítal k nám na školu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Suvereno zavítal k nám na školu .


            Známy raper zažil negatívnu skúsenosť - kyberšikanu. Táto udalosť ho veľmi ovplyvnila a zmenila. Prešiel veľkou vnútornou premenou a pochopil, že problematika kyberšikany sa dotýka aj detí, žiakov na školách. V rámci osvety, boja proti kyberšikane, sa rozhodol, že so svojím projektom spojí príjemné s užitočným. A tak vznikol projekt, kde sa žiaci na školách zoznámia s jeho tvorbou, no zároveň majú možnosť byť súčasťou besedy, kde sám Suvereno rozpráva o svojej skúsenosti s kyberšikanou. Projekt má veľký úspech na Slovensku, ale aj Čechách. V rámci okresu sme jediná škola, ktorá využila možnosť zúčastniť sa takejto akcie. Vo štvrtok prišiel Suvereno k nám, na našu školu a hneď si získal pozornosť našich žiakov, nielen svojimi pesničkami, ale aj pozitívnou energiou a dobrou náladou. Program bol veľmi zaujímavý, hudobný koncert a rozprávanie o kyberšikane, sprostredkovali žiakom nielen kultúrny zážitok, ale v prvom rade osvetu : ako bojovať s kyberšikanou. Žiaci sa aktívne zapájali nielen do besedy, ale mali aj možnosť ukázať svoj talent v speve a tanci. Za svoj výkon dostali CD, tričko a na konci programu bola autogramiáda. Nálada bola skvelá, všetci sme si to užili a veríme, že si takéto stretnutie zopakujeme.

            Mgr. D. Keppert

          • Valentínska pošta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska pošta.


            Po úspešnej pošte z decembra sme sa rozhodli zorganizovať v mesiaci február Valentínsku poštu. Počas štyroch dní mali žiaci možnosť vhodiť svoju valentínku do pripravenej krabice, ktorú vyrobil člen žiackeho parlamentu Tomáš Lauro. Krabicu žiaci viackrát naplnili svojimi listami, takže môžeme povedať, že pošty bolo skutočne neúrekom. Listy a pozdravy dňa 14.02. rozdávali členovia žiackeho parlamentu. Valentínska pošta potešila mnoho žiakov. Žiaci nezabudli ani na svoje panie učiteľky a pánov učiteľov, ktorým darovali milé pozdravy.  Ďakujeme členom žiackeho parlamentu, že sa takto aktívne zapojili nielen do triedenia pošty, ale aj do jej rozdávania.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

             

          • Červený deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Červený deň.


            Akcia s názvom Červený deň sa na našej škole konala po prvýkrát. Nečakali sme, že zožne takýto úspech, zapojilo sa do nej celkovo až 420 žiakov, ktorí sa obliekli do červeného oblečenia. Okrem nich sa do červenej obliekli aj naše panie učiteľky a páni učitelia.

            Vyhodnotenie akcie na 1. stupni ZŠ:

            1. miesto = trieda 4.A

            2. miesto = trieda 2.B

            3. miesto = trieda 4.B

            Pre víťazné triedy 1. stupňa sme si pripravili sladkú odmenu vo forme balíčkov.

            Vyhodnotenie akcie na 2. stupni ZŠ:

            1. miesto = trieda 7.A

            2. miesto = trieda 5.A

            3. miesto = trieda 5.C

            Víťazná trieda získa jeden deň bez skúšania.

            Výhercom srdečne gratulujeme!

            Ďakujeme všetkým zapojeným a čoskoro sa môžete tešiť na ďalší tematický deň.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

          • Zumbovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zumbovanie.


            14. február 2024 sa niesol v znamení ČERVENEJ FARBY. Na prvom stupni našej základnej školy sa v znamení červenej niesla aj Zumba, ktorou pani učiteľka Mgr. Kristína Klempová roztancovala všetkých žiakov. Pohyb, radosť, zábava a veselosť patrili k tomuto predjarnému dňu.

          • 🕺 Valentínsky žiacky ples💃

          • Nahoď sa do červenej, pridaj sa k nám a uži si skvelý večer plný zábavy a dobrej hudby 🎼🎤

            Už tento piatok!

            Predaj vstupeniek už od zajtra (14.2.-15.2).  

            Tešíme sa na Vašu účasť 🎈🥰🕺

          • Beseda v ŠKD so spisovateľkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda v ŠKD so spisovateľkou.


            Vzťah ku knihám si deti budujú od útleho veku. Aj naša škola sa snaží, aby sa tento vzťah neustále prehlboval. Veľkej obľube sa tešia besedy so spisovateľmi.

            Dňa 12.2.2024 sa v priestoroch školskej knižnice konala beseda so spisovateľkou a vydavateľkou Danušou Dragulovou – Faktorovou, ktorej sa zúčastnili deti z ŠKD z 5. oddelenia.

            Deti sa dozvedeli o ceste, ktorú musí knižka absolvovať od momentu napísania, až po chvíľu, kým sa im dostane do rúk. Pani spisovateľka deti oboznámila so svojou rozmanitou tvorbou, poéziou i prózou. Svoje práce uverejňuje knižne aj v detských časopisoch. Deti si vypočuli i ukážky z jej diel – Škriatkovia a malinová zmrzlina; Príhody uja Hrmotku. Najviac zaujali veselé básničky a hádanky z knižiek Na chvoste šarkana a Z leta vanie cestovanie.

            Ďakujeme za pekné chvíle a veríme, že sa opäť po čase stretneme.

          • Červený deň na škole!

          • Pridaj sa k nám, príď oblečený v červenom a pomôž svojej triede vyhrať:

            1. stupeň – sladká odmena

            2. stupeň – deň bez skúšania

            Kedy? Už túto stredu, 14.02.2024

          • Lyžiarsky výcvik na Králikoch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik na Králikoch.



            V dňoch od 28.1. - 2.2.2024 žiaci našej školy zo siedmeho ročníka a doplnený počet z ôsmeho a deviateho ročníka (v celkovom počte 52 žiakov) sa zúčastnili lyžiarskeho výcvikového kurzu, pod dohľadom 5 inštruktorov lyžovania. Kurz sa vykonával v stredisku Ski Králiky, kde počasie prialo, a bolo dostatok snehu.  Ubytovaní sme boli v penzióne Horec, ktorý sa nachádza v blízkosti zjazdovky, takže prístup bol rovno v lyžiarkach a na lyžiach z chaty na svah.

            Pred penziónom je veľká plocha, kde sa každé ráno pred výcvikom konala rozcvička. A smerom k svahu malý zjazd kde prvé “kroky” a zjazdy na lyžiach absolvovali nelyžiari. A po dvoch dňoch už aj nelyžiari - začiatočníci sa dostali na veľký svah a vlek-pomu kde sa naučili pluhom zjazdiť svah. Lyžiari si prešli cvičeniami na svahu na lyžiach a zdokonaľovali sa v technike. Vo štvrtok doobeda lyžiari a odvážni začiatočníci absolvovali slalom. Na tretí deň poobede sa konal povinný aktívny oddych -prechádzka do okolitej prírody, kde sa nachádzajú bežkárske trate, a kedysi  funkčné Skokanské mostíky Dukla. Počas prechádzky nechýbala guľovačka a “šmýkanie” sa dolu kopcom.

            Žiaci počas kurzu lyžovali doobeda cca 3 hodiny a poobede dve hodiny. Strava bola pestrá a chutná. Vo večerných hodinách sa každý večer konalo vyhodnotenie dňa, program s rôznymi hrami a nakoniec diskotéka. Nechýbalo počas týždňa každodenné hodnotenie poriadku v izbách a nakoniec aj ich vyhodnotenie.

            Posledný večer sme ocenili diplomami a vecnými darmi úspešných slalomárov. Ceny venovali rodičia, za čo im ďakujeme! Všetkým žiakom sme poďakovali a pochválili  ich za prístup a snahu sa naučiť lyžovať a taktiež zlepšovať v lyžovaní. Každý žiak získal účastnícky diplom a sladkosti, ktorými zasponzorovali rodičia. Inštruktori boli hrdí na žiakov. Žiaľ nie všetci dokončili kurz nakoľko chorobnosť zasiahla aj nás a piati žiaci kvôli teplotám nedokončili kurz. V stredisku sme sa stretli aj s Olympijskými osobnosťami ako úspešnými trénermi dvojnásobnej olympijskej víťazky vo vodnom slalome Eleny Kaliskej Petrom Mrázom a Jurajom Ontkom a päťnásobnou olympioničkou ZOH v biatlone Martinou Halinárovou-Jašicovou.

             

            Ďakujeme všetkým žiakom za ich vzorné správanie a snahu sa naučiť lyžovať a všetkým inštruktorom, zdravotníkovi za trpezlivosť a starostlivosť o žiakov počas celého kurzu. Veríme, že žiaci si odniesli pekné spomienky a zážitky.

             

            Mgr. M. Pálová