• Darujem Ti úsmev

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Darujem Ti úsmev .

             

            Asi každý z nás pozná ten pocit, kedy sa cíti smutný, napätý a vystresovaný. Október je mesiac, kedy si pripomíname Svetový deň duševného zdravia. Naše duševné zdravie ovplyvňuje to, ako myslíme, cítime a konáme. Pri tejto príležitosti si žiacky parlament pripravil krásnu aktivitu pre žiakov našej školy. Každý žiak pri vstupe dostal kartičku so smajlíkom, ktorú mal počas dňa darovať človeku, ktorému chcel vyčarovať úsmev na tvári, spríjemniť mu deň alebo mu urobiť radosť.

            V rámci tohto dňa sme navštívili aj mestský úrad v Galante, kde sme takýmto spôsobom spríjemnili deň pánovi primátorovi Mgr. P. Kolekovi, pánovi viceprimátorovi P. Závodskému a ostatným zamestnancom úradu. Zamestnanci prejavili radosť, mnohí z nich boli veľmi milo prekvapení. Myšlienka našej akcie ich nadchla a jej podstata sa im veľmi páčila.

            Akciu považujeme za veľmi podarenú, nakoľko sme takýmto spôsobom spríjemnili mnohým ľuďom deň a vyčarovali úsmev na ich tvárach. Práve tieto úsmevy nám potvrdili, že takéto akcie majú svoje opodstatnenie a význam.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Mesiac úcty k starším

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mesiac úcty k starším.


            Mesiac október je  už tradične venovaný všetkým starkým. Úcta k starším ľuďom by mala byť prirodzenou súčasťou nášho života. Starší ľudia si ju zaslúžia, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú nám, mladším.

            Pri tejto príležitosti sme navštívili domov dôchodcov Patriu v Galante. Žiaci 2.,3. a 4. ročníka si pre seniorov pripravili pekný kultúrny program, ktorý moderovala žiačka 4. ročníka Miška. V programe nechýbal spev, ľudový či moderný tanec. Žiaci potešili seniorov aj recitáciou básní. Azda najväčšími prekvapeniami pre seniorov boli darčeky, ktoré sme so sebou priniesli. Pani vychovávateľky zo školského klubu detí vyrobili pre každého krásnu sovičku, ako znak múdrosti. Pani kuchárky zase pre starkých napiekli ovocnú bublaninu, ktorou sme seniorov na mieste ponúkli. Kultúrny program pripravili pani učiteľky Mgr. V. Švitelová, Mgr. Z. Frivaldská a Mgr. S. Michelszová.

            Kultúrny program mal u seniorov veľký úspech, mnohí z nich boli nielen nadšení, ale aj dojatí. Veríme, že sa čoskoro na podobnom podujatí uvidíme znova.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Zber papiera

          • Vážení rodičia!

            V tomto šk. roku 2023/2024 sa zber papiera opäť uskutoční v spolupráci s ADA GROUP s.r.o, a preto Vám ponúkame možnosť odovzdávať nazbieraný papier a kartón priamo  v stredisku ADA GROUP spracovania druhotných surovín - Bratislavská cesta 1611/74, v termíne: 09.10.2023 - 14.06.2023

            Otváracie hod.: PO-PIA: 07:00-17:00, SO:08:00-12:00

             

            Na vážnici nahláste presné meno, školu a triedu, potvrdenia odovzdávajte priebežne triednym učiteľom.

            Zapojte sa a vyhrajte skvelé ceny:

            1. cena: Pobyt v ADA chalúpka

            2. cena - Laptop 

            3. cena - mobil 

            Ďakujeme Vám, že chránite životné prostredie a pomáhate aj našej škole!

          • Po stopách rodiny Esterházy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Po stopách rodiny Esterházy.


            Stalo sa už tradíciou, že mesto Galanta zorganizuje žiakom zo ZŠ SNP Galanta, ktorá má viesť k poznaniu regionálnej histórii a poskytuje zároveň spôsob zážitkového učenia.

            V histórii Galanty zohral rod Esterháziovcov významnú úlohu. Časť mesta nadobudli už v roku 1421 a postavili tu niekoľko významných stavieb.

            V meste Galanta máme renesančný kaštieľ, ktorý bol postavený okolo roku 1600. Františkovi Esterházimu a Žofii Illésháziovej sa tu narodilo 13 detí, medzi nimi aj bratia Daniel a Pavol, ktorí neskôr vybudovali Neogotický kaštieľ. Pôvodný renesančný kaštieľ získal dnešnú podobu okolo roku 1860 a veža sa stala súčasťou mestského erbu. Ich najvýznamnejší brat, Mikuláš Esterházy, odišiel do Rakúska, kde zastával funkciu palatína a neskôr jeho syn Pavol I. V roku 1622 dostal panstvo Forchtenstein a mesto Eisenstadt (oboje v dnešnom Burgenlande) a tak sa stal zakladateľom tzv. fraknóovskej vetvy Esterháziovcov.

            So žiakmi sme sa teda vybrali po stopách Mikuláša Esterháziho na hrad Forchtenstein, ktorý je jedným z najvýznamnejších symbolov Burgenladnu.Hrad bol vybudovaný okolo roku 1300 a počas tureckých nájazdov slúžil ako ochranná bašta západu. Esterháziovci ju vlastnia od 17.stor. Dodnes slúži ako rodinný trezor, pre vzácne zbierky rodiny.

            Prehliadka hradu pozostávala z návštevy galérie, bohatej zbrojnice a obhliadky historickej hradnej kuchyne.

            Zámok Esterházy v Eisenstadte zdobí rodinná zbierka cenností rodiny Esterházy. Nahliadli sme do apartmánov kňažien, ktoré prezentujú ich veľkolepý štýl, prehliadli sme si pôsobivé maľby, najstarší jedálenský servis, historický nábytok a objekty z histórie života cisárovnej Sisi.

            Súčasťou tejto výstavy bola prehliadka Haydnovej sály, ktorá je svojimi barokovými freskami a nástennými maľbami dodnes jednou z najkrajších a najlepších koncertných sál sveta.

            Na záver sme mali možnosť nahliadnuť do novootvoreného hotela Galántha, ktorý nesie meno nášho mesta.

          • Ako nám chutí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako nám chutí.


            Pamätáte si tie časy, kedy obedy v školskej jedálni boli nočnou morou? Keď tanier polievky bol cestou odvahy a ryža s mäsom na šťave životnou výzvou? Určite áno! Ale na našej škole sú takéto spomienky minulosťou. A sme za to vďační. Nielen jedáleň má svoj nový šat, ale aj samotná kuchyňa a vybavenie v nej sa modernizuje. No a to sa hneď varí s väčšou radosťou a nasadením. A je to cítiť! V jedálni pred obedom zrazu cítiť vôňu, ktorá si podmaní každého stravníka a chuťové bunky sa štartujú. Pre nás už je samozrejmosťou, že nás čaká skvelý obed. Polievky sú veľmi chutné, rozmanité a vždy správne skombinované s druhým chodom. Moderná gastronómia, ale aj stará dobrá klasika, sú pod taktovkou našich kuchárok a výsledkom je, že nikto z nás neodchádza hladný. Porcie sú naozaj také, aké majú byť a šalátový pult láka aj tých, ktorí doteraz odmietali akúkoľvek zeleninu. Ťažko povedať, čo je naj jedlo, pretože každý z nás máme iné chuťové bunky, no isté je, že sme veľmi hrdí na našu jedáleň a že s úsmevom si každý deň poprajeme : Dobrú chuť!

          • Hovorme o jedle

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle.


            Dňa 4.10. sa vybraní žiaci 9.ročníkov zúčastnili podujatia pod názvom “Hovorme o jedle”, ktorú organizovala SOŠ obchodu a služieb v Galante. Žiaci mohli nahliadnuť do priestorov školy, zúčastnili sa prednášky o zdravých potravinách. Presunuli sa do odborných učební, kde pripravovali pokrmy, na ktorých si všetci spoločne pochutili, a tak strávili príjemné dopoludnie.

            Mgr. L. Líšková

          • Poďakovanie

          • Zbierka na pomoc mačičkám a psíkom sa nám pomaly rozrastá. Sme veľmi šťastní, že sa zapájajú naše deti, ale aj rodičia. Je pekné sledovať, ako rodičia vedú svoje deti láske k zvieratkám a pomáhajú spolu s nami. Dnes nás oslovil pán Martin Hanes, ktorý sa ponúkol, že vie okamžite zakúpiť väčšie množstvo potrebného krmiva a čistiacich prostriedkov do Labky záchrany v Galante. S hrdosťou sme odovzdali tento úžasný sponzorský dar útulku. No pri pohľade na tie krásne stvorenia sa mi tlačili slzy do očí. Verím, že dnešným dňom sme odštartovali začiatok našej cesty.

            Veľké ĎAKUJEME patrí MARTINOVI HANESOVI za promptnú pomoc a ochotu takto podporiť našu zbierku!

            Mgr. Danica Keppert 

          • Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva

          • Dňa 1.10.2023 na štadióne v Piešťanoch sa konala atletická súťaž – Majstrovstvá ZsAZ jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva. Žiaci našej školy získali 7 medailí:

            Kristian K. - 1.miesto v chôdzi na 1km (člen detskej atletiky)

            Teresa B. – 1.miesto vo vrhu guľou (žiačka športovej triedy 6.A)

            Nátan I. -2.miesto v skoku do výšky (žiak športovej triedy 7.A)

            Patrik Andrej M. – 2.miesto v behu na 600m (žiak športovej triedy 6.A)

            Mia M. – 3.miesto vo vrhu guľou (žiačka športovej triedy 6.A)

            Sofia Cs. – 3.miesto v behu na 60 m (žiačka športovej triedy 6.A)

            Štafeta 4x60 – 3. miesto v zložení: Jakub G., Matúš N., Richard Š., Lukáš G. (žiaci športovej triedy 7. a 8. A)

            4. miesto získali: Nátan I. v hode kriketkou a vrhu guľou, Sofi Cs. V behu na 60m.pr.,Filip P. v hode kriketkou (člen detskej atletiky).

            Ďalej našu školu reprezentovali:  Vivien O.,   Diana P.,   Naďa A.,   Matúš V.,   Veronika R.  (žiaci športových tried).   

             

            link na podrobné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65378/0/2

             

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu nášho atletického klubu TJ Olympia Galanta pri ZŠ SNP Galanta. Ďakujeme za sprevádzanie a podporu na súťaži trénerom Mgr. J. Gál, Mgr. L. Tóth a za celoročnú prípravu Mgr. N. Novikova, Mgr. M. Pálová.  Vedeniu školy a mestu Galanta ďakujeme za vytváranie vhodných podmienok na prípravu.

              

            Mgr. Nina Novikova

             

             

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov .


            Každého z nás motivuje k učeniu sa cudzieho jazyka niečo iné – práca, škola, cestovanie alebo láska k danej krajine či jej kultúre. Cudzie jazyky sú veľmi dôležité pre náš sociálny aj intelektuálny rozvoj, ponúkajú nám nové možnosti a rozširujú naše obzory. Práve preto sme si počas minulého týždňa pripomenuli na našej škole Európsky deň jazykov v rámci angličtiny, nemčiny a ruštiny.

            Na hodinách nemeckého jazyka prebiehalo vyučovanie formou stanovíšť, kde žiaci riešili rôzne zaujímavé rébusy a vypracovávali kvízy zamerané na poznávanie európskych jazykov, krajín a ich symbolov. Navyše, pracovali aj na interaktívnej tabuli.

            Hodiny ruského jazyka boli počas dňa jazykov obohatené o zaujímavé aktivity. Spoločne po vypočutí zvukovej nahrávky hádali, o aké jazyky išlo. Následne pracovali s fotografiami ulíc a budov, kde na základe nápisov zisťovali, v akej krajine by sa mohli nachádzať. Ďalšou aktivitou bolo spájanie ruských názvov krajín s ich vlajkami na interaktívnej tabuli.

            V rámci výučby anglického jazyka sa žiaci prvého aj druhého stupňa zoznámili s cudzími krajinami a ich jazykmi. Žiaci vymenovali krajiny, ktoré poznajú a jazyky, ktorými sa v nich hovorí. Učitelia im predstavili rôzne zaujímavosti a slovné hračky typické pre dané jazyky a žiaci mali možnosť zahrať si rôzne hry s vlajkami štátov. V niektorých triedach sa žiaci počas prezentácie dozvedeli nové informácie o španielskej kultúre, jazyku a o tradičnej španielskej kuchyni.

            Žiaci si počas Európskeho dňa jazykov uvedomili, že aj napriek tomu, že sa v celej Európe vieme dohovoriť anglicky, nemecky či rusky, je veľmi dôležité a zaujímavé spoznávať iné kultúry, krajiny a jazyky.

            Vyučovacie hodiny a aktivity sa žiakom veľmi páčili. Už teraz sa mnohí z nich tešia na nasledujúci Európsky deň jazykov.

          • Medzinárodný deň stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň stromov .


            Medzinárodný deň stromov /20.10./, sme trochu v predstihu dňa 28.9.2023 oslávili exkurziou zameranou práve na túto tematiku.

            Žiaci 5. ročníka navštívili Lesnú školu v Leviciach, kde na báze hmatovej a vizuálnej ukážky rôznych povrchov alebo vzoriek prvkov mohli spoznávať les, zver, jej autentické životné prostredie. Navštívili kresliareňtvorivú dielňu umožňujúcu prácu s prírodným materiálom, zameranej na rozvoj estetického vnímania, či využívania dreva. Okrem lesnej školy sa žiaci oboznámili aj s dejinami v Tekovskom múzeu, prezreli si unikátne skalné obydlia v Brhlovciach, ktoré dokumentujú zvláštnu formu ľudového staviteľstva a bývania od konca 19. storočia po 50. roky 20. storočia. Exkurziu po celý deň sprevádzalo krásne počasie a dobrá nálada, ktorá trvala až do návratu.   

            Za ochotu a pomoc chcem poďakovať svojim kolegyniam: Mgr. Nedeczkej a Mgr. Adamčíkovej  

                                                                                                                                                  

            Mgr. Kerďová                    

          • Už štyri roky sme na 1. stupni „BE ACTIVE“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Už štyri roky sme na 1. stupni „BE ACTIVE“.


            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa!

            Vo štvrtok 28.9.2023 sa všetky deti na 1. stupni rozhýbali na športovom dopoludní s názvom HÝB SA, kde si mohli preveriť svoju pohybovú zručnosť a športovú zdatnosť. Žiaci si vyskúšali rôzne atletické ale aj iné zábavné pohybové aktivity. Najdôležitejšia bola zábava a pohyb. Na záver si každá trieda odbehla jeden okruh na našej atletickej dráhe. Najrýchlejší chlapec a dievča z každej triedy získali drobnú odmenu. Posledný beh dňa patril pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, ktorí sa tiež zapojili a svojim behom podporili deti k pohybu. Pevne veríme, že si deti tento deň užili a, že sme ich motivovali k pohybu a športu.

            Poďakovanie patrí nielen všetkým pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, ale aj pani vedúcej školskej jedálne a dodávateľovi, ktorý pre všetky deti na 1. stupni zabezpečil jablká a džús.

            Mgr. Andrea Gajdošová

          • Časopis Pod lupou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Časopis Pod lupou.


            Dňa 27.septembra 2023 sa uskutočnilo slávnostné uvedenie nového čísla časopisu Pod lupou, ktorý vychádza pod krídlami Galantskej knižnice. Už 15.ročník je spojením literárneho a výtvarného umenia. Obsahuje šestnásť básní a sedem próz žiakov základných škôl galantského okresu, ktoré sú doplnené ilustráciami žiakov výtvarného odboru Základnej umeleckej školy v Galante.

            Ako každoročne, tak aj tento rok sa v časopise nachádzajú príspevky našich šikovných žiakov, ktorí položili svoje myšlienky na papier – Jakub Jozef Vrabec (8.B), Karin Mia Bíliková ( 6.A), Alexandra Belková ( 8.B), Rebeka Kabátová ( 5.C), Dorotka Chovancová (5.A), Paula Šuľanová ( 7.B), Mia Zsuzskovičová (7.B).

            Počas slávnostného uvedenia p. riaditeľka zhodnotila časopis, jeho históriu a súčasné číslo.  Prítomná bola aj Petra Lukovicsová, ilustrátorka viacerých detských časopisov, ktorá sa postarala o grafickú úpravu časopisu.  Atmosféra programu bola umocnená prednesom niektorých príspevkov Nelky Adamčíkovej v slovenskom jazyku a v maďarskom jazyku Lancz Dorka a Gál Natali

            Ďakujeme našim žiakom za to, že rozvíjajú svoj talent v literárnej tvorbe a zároveň za peknú reprezentáciu našej školy.

                                                                                                 Mgr. Slavka Adamčíková

          • Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike

          • V dňoch 20.9.-24.9.2923 sa v Chorvátskom meste Novalja konali Majstrovstvá sveta v akrobatickej gymnastike. Žiačky našej školy reprezentovali Slovensko a dosiahli krásne výsledky.   

             

            Žiačka 5.A triedy Naďa A. získala 1.miesto - Majsterka Sveta v kategórii Fit kids.

                   https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3A6Cp492UoBCELrOzCLjiIukt0l88oD2aIBCsYm5CPBrs6Nv6BLbr6ydyWrcfJisY4             https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AcHuY40roVJM3Ak0ri%2BI%2B9KiHZ7JCV4u7pJppINmwoKqqeVGKepASC6Aw20TdlD9g

             

            Žiačka 5.A triedy Rebeka H. - 3. miesto v kategórii Fit Kids B sólo.

            https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AehA34bFX1NJd5N8jslBf8d1iwBxzZPgRmezebkJnCsFbaYJYUwQOfSFfiIOoglCS            https://zssnpga.edupage.org/elearning/ruqjzfpvimg?z%3AGFmGwT0S9jVBI7lU7hwQcSRp6tOaEwUZEHRtN%2BrmlztWWs%2F3snLARxT4J0IpGnyr

             

            Žiačka 9.A triedy Melánia K. – 1. miesto, Majsterka Sveta v modernej gymnastike vo svojej kategórii.

                                

             

            Žiačka 7.A triedy Nela A.- 4.miesto.

                   Dievčatám gratulujeme a ďakujem za reprezentáciu Slovenska.

        • Školské ovocie
          • Školské ovocie

          • Naša škola sa tento rok úspešne zapojila do Školského programu: „školské ovocie a zelenina“ pre školský rok 2023/2024.

            Na programe spolupracujeme s poľnohospodárskym družstvom Hrušov.

            Školský program „školské ovocie a zelenina“ má za úlohu pravidelné zabezpečovanie čerstvého ovocia a zeleniny do škôl. Bol vytvorený Európskou úniou s cieľom zvýšiť informovanosť o zdravej výžive a zmeniť stravovacie návyky detí.

            Program pomáha predchádzať nadváhe a obezite a vedie deti k zdravému stravovaniu. Vďaka tomuto programu deti môžu konzumovať čerstvé ovocie a zeleninu vypestované v našich podmienkach.

            Ovocie a zelenina obsahujú dôležité látky, ktoré zlepšujú našu kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú zdrojom prírodnej energie.

            Ďakujeme Európskej únií a poľnohospodárskemu družstvu Hrušov za spoluprácu.

          • Po stopách národných osobností - 160 rokov Matice slovenskej

          •      V spolupráci s MOMS Galanta sa žiaci 8.ročníkov ZŠ SNP dňa 22.9.2023 zúčastnili vzdelávacej exkurzie spolu s Mgr. Jankou Krútekovou, ktorej  cieľom bolo priblížiť formovanie slovenskej identity.

                 Naša cesta sa začala vo Veselom, kde sa nachádza rodný dom prvého slovenského biskupa Štefana Moyzesa. Tam sa žiaci dozvedeli, že práve on ešte ako študent, neskôr profesor filozofie, pomohol presvedčiť J.Kollára, aby upustil od myšlienky spoločného štátu Slovanov v rámci monarchie a predniesol návrh vytvoriť samostatný štát Čechov a Slovákov. Túto myšlienku podporil aj Štúr  spolu s Moyzesom, Hodžom, Hattalom a spoločnými silami sformulovali Memorandum národa Slovenského.

                Pokračovali sme na miesto, kde sú pochovaní slovenský dobrovoľníci, ktorí sa zorganizovali na Myjave a bojovali v revolúcii 1848.

                 Ďalším bodom v našom programe bola návšteva Mohyly v Brezovej pod Bradlom, kde je pochovaný M. Rastislav Šefánik. Okrem pietneho aktu pri Mohyle sa žiaci vo vzdelávacej miestnosti bližšie zoznámili i s jeho životom a dlhou cestou k naplneniu svojich snov. Vďaka interaktívnej forme prednášky žiaci začali vášnivo diskutovať o svojich veľkých životných snoch.

            Záverečná časť našej exkurzie smerovala do  Múzea SNR na Myjave, kde nám pani lektorka zaujímavo a pútavo prerozprávala o dobrovoľníckych výpravách. Bolo to presne v dome p. Anny Kolényovej, ktorý je súčasťou múzejnej expozície.

            Na všetkých štyroch miestach sme vzdali poctu položením pietnych vencov. Exkurzia žiakom dala autentické poznanie, ktoré im pomôže lepšie pochopiť učebnú látku z občianskej náuky alebo dejepisu.

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nedaj sa, hovor o tom!.

             

            Strach dokáže ovládnuť dospelákov, ale aj deti. My dospelí si vieme poradiť, alebo aspoň vieme, kde hľadať pomoc. Ale čo deti? Zo všetkých strán samé reklamy, oznamy,...samé informácie plné strachu. Sociálne siete sú plné násilia, verbálnych útokov, klamstiev. Ako sa v tom všetkom vedia zorientovať práve naše deti? Ťažko! Škola ma byť priestor na vzdelávanie, no musí to byť aj priestor plný bezpečia. A presne o to sa snažíme. Práve preto sme dnes pokračovali v projekte Nedaj sa, hovor o tom!, ktorý v predchádzajúcom školskom roku naštartoval povedomie našich žiakov v problematike šikanovania. Tento rok sa projekt zameral na kyberšikanu pre 2. stupeň našej školy a šikanu pre 1. stupeň. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa nielen so slovíčkami šikana a kybešikana, ale dostali možnosť účinkovať aj reálnych scénkach, ktoré boli súčasťou interaktívneho predstavenia. Projekt mal veľký úspech, žiaci 3. a 4. ročníka zažili toto predstavenie prvýkrát a naši žiaci z 2. stupňa prežívali scénky s hercami naplno. Aj tento rok sme získali certifikát, ktorý nás pasuje na školu s odhodlaním bojovať proti šikane.

            Projekt je realizovaný pod záštitou Ministerstva školstva, športu a výskumu.

            Ďakujeme všetkým žiakom, ale aj pedagógom za spoluprácu!

            Mgr. Danica Keppert

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY.


            Žiakov našej školy sa snažíme viesť k ochrane životného prostredia, a práve preto sme prijali pozvanie od mesta Galanta zúčastniť sa dňa 20.09.2023 kampane EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY, ktorá má podporiť myšlienku ekologickejšej dopravy. A tak naši žiaci vytiahli bicykle a kolobežky, s ktorými predviedli svoje jazdecké umenie na Mierovom námestí v Galante. Akcia mala výchovno- športový charakter. Pre žiakov bol pripravený športový program v slalome kolobežiek a bicyklov. Naša škola prišla s najpočetnejšou skupinou súťažiacich, čo sa naplno prejavilo v počte získaných medailí. V príjemnom počasí a dobrej atmosfére podujatie splnilo účel. Aby sme podujatie trošku spestrili, súťaže sa zúčastnili aj naši pedagógovia, pani učiteľka Mgr. Andrea Gajdošová a pán učiteľ Mgr. Tomáš Švitel, ktorí si dali priateľské preteky v slalome na kolobežke. Poďakovanie patrí všetkým žiakom za reprezentáciu školy a taktiež pedagogickému dozoru, Mgr. S. Michelszovej, Mgr. A. Gajdošovej, Mgr. V. Švitelovej, Mgr. E Halupkovej, Mgr. T. Hujovej, Mgr. T. Švitelovi, ktorí sa aktívne zúčastnili Európskeho týždňa mobility. V neposlednom rade ďakujeme mestu Galanta za pozvanie na akciu a pevne veríme, že sa na takýchto akciách budeme stretávať pravidelne. Gratulujeme všetkým víťazom.

            Mgr. Tomáš Švitel

          • Beseda so spisovateľkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou.


            Rozvoj čitateľskej gramotnosti je jedným zo základných poslaní školy. Preto sa snažíme pre žiakov našej školy pravidelne pripravovať besedy so spisovateľmi. Tentokrát k nám, do vynovených priestorov našej školskej knižnici, zavítala spisovateľka a ilustrátorka Danica Pauličková. Besedu otvorila riaditeľka galantskej knižnice Mgr. Lívia Koleková, ktorá privítala pani spisovateľku ako aj žiakov 2. a 4. oddelenia ŠKD a všetkých prítomných. Pani spisovateľka rozprávala žiakom o svojom bohatom spisovateľskom živote. Deťom opísala proces tvorby vlastných literárnych diel. Porozprávala, čo ju inšpiruje a motivuje k tejto nádhernej, hodnotnej a zmysluplnej práci. Na záver odpovedala žiakom na otázky, ktoré si pre ňu pripravili.

            Poďakovanie patrí pani spisovateľke za príjemnú besedu, ktorú viedla, pani riaditeľke galantskej knižnice a jej zamestnancom a v neposlednom rade všetkým zúčastneným.

            Veľmi sa tešíme, že pani spisovateľka prijala naše pozvanie. Pevne veríme, že nás rada opäť navštívi.