• Lampiónový sprievod

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

            dovoľte mi, aby som Vás srdečne pozvala na lampiónový sprievod, ktorý dňa 11.11.2023 organizuje mesto Galanta. Budeme radi, ak sa do sprievodu pridáte k nám. Stretnutie pred školou bude o 16:45, odkiaľ sa spoločne vyberieme do parku. Od 17:30 bude pokračovať sprievod mestom na Mierové námestie.

            Pri tejto akcii škola nezodpovedá za žiakov.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

             

             Mgr. Sabína Michelszová

            koordinátorka žiackeho parlamentu

             

            „Kráčať tmou s priateľom je lepšie, než kráčať svetlom sám“

          • Cesta odvahy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cesta odvahy.


            Mal to byť večer plný zábavy, bol to však aj večer plný dobrodružstva, odhodlania a zážitkov. Žiaci 3. – 8. ročníka si v piatok večer obliekli svoje masky a vydali sa na Cestu odvahy. Počas nočnou cestou školy ich čakali rôzne dobrodružstvá, nástrahy a tajomné bytosti. Žiaci mali za úlohu nájsť 12 stanovíšť a vyriešiť jednotlivé úlohy. Za každú správne splnenú úlohu získali indíciu, ktorá im mala pomôcť pri poslednej úlohe – tvorbe citátu. Cesta odvahy bola nielen cesta, pri ktorej žiaci zdolávali rôzne nástrahy, ale bola to aj cesta, ktorá upevnila ich skupinovú prácu, priateľstvá a spoluprácu. Žiaci si odniesli domov plno zážitkov, skúseností a veríme, že aj nové priateľstvá.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Halloweenska zumba a Hallowensky športový maratón

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloweenska zumba a Hallowensky športový maratón.


            Hýb sa a tancuj! To bolo hlavné heslo našej Halloweenskej zumby pod vedením pani učiteľky Mgr. K. Klempovej, ktorú zorganizovala pre dievčatá 1. a 2. ročníka. Dievčatá si vyskúšali prvky zumby, zdokonalili svoje tanečné schopnosti. Atmosféra bola vynikajúca. K tancovaniu sa pripojili aj niektoré pani učiteľky. Dievčatá odchádzali plné energie a pozitívne naladené.

            A aby chlapcom nebolo smutno, pán učiteľ Mgr. T. Švitel si pre chlapcov 1. a 2. ročníka pripravil športový maratón, ktorý pozostával z rôznych športových disciplín, ktoré chlapci museli plniť. Súťažili ako jednotlivci, ale aj ako skupiny.

            Základná myšlienka celej športovej akcie, ktorá spočívala v radosti z pohybu bola naplnená, keďže z telocvične sa ozýval detský smiech a výskot. Žiaci odchádzali domov s úsmevom na tvári.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Polemic na škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Polemic na škole.


            Hudba, tanec a skvelá nálada. Aj tak sa nieslo naše doobedie v piatok, 03.11.2023, kedy nás prišla navštíviť jedna z najznámejších slovenských skupín Polemic. Žiaci 5. – 8. ročníka si užili hodinu skvelého koncertu, pri ktorom odzneli najznámejšie piesne ako Komplikovaná, Ona je taká a pod. Skupina roztancovala nielen žiakov, ale aj pedagógov, ktorí si koncert užili tiež. Členovia skupiny žiakom porozprávali nielen o svojej tvorbe, ale prezradili aj niečo zo svojho súkromia.

            Poďakovanie patrí pani Gabriele Lauro Osztenyi, ktorá nám celý koncert sprostredkovala, ale aj členom kapely, ktorí si našli čas a takýmto spôsobom nám spríjemnili deň.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Nábor zástupcov stredných škôl

          • Dňa 3.11. k nám opäť zavítali zástupcovia SŠ, ktorí prišli žiakom deviatych ročníkov odprezentovať školy, o ktoré je posledné roky veľký záujem. Keďže sa v súčasnej dobe kladie veľký dôraz na štúdium cudzích jazykov, zástupca (študent 5. ročníka) zo Súkromného bilingválneho gymnázia zasvätil našich žiakov do tajov štúdia na tejto škole. Výchovná poradkyňa z SOŠ obchodu a služieb v GA predstavila ponuku odborov a podmienky prijatia na školu a možnosti štúdia. Pevne veríme, že žiakom tieto vzácne návštevy pomôžu k správnemu výberu ich strednej školy.

            Mgr. L. Líšková 

             

             

             

          • Exkurzia - Hlohovec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Hlohovec.


            Dňa 25.10. 2023 sa žiaci 4.B, 4.C zúčastnili exkurzie v Hlohovci. Prvou zastávkou bola  návšteva planetária.  V programe pre deti „Kamilka na potulkách vesmírom“ si upevnili a rozšírili svoje vedomosti o vesmíre, vesmírnych telesách. Najviac ich upútalo prostredie a technika planetária. Mali možnosť virtuálne sledovať zimnú a letnú oblohu, súhvezdia, ktoré boli premietané jednotlivými obrazcami. Niektoré vedomosti im boli už známe z vyučovacích hodín prírodovedy. Počasie nám prialo, preto mohli v pozorovateľni cez ďalekohľad sledovať Slnko a slnečné škvrny.

            Druhou zastávkou bola návšteva vlastivedného múzea, kde sa žiaci oboznámili s minulosťou regiónu, dozvedeli sa ako ľudia kedysi žili, aké tradície a zvyky u nich prevládali. Mali možnosť pozrieť si zvieratká od tých najmenších ako sú vtáčiky, hlodavce až po voľne žijúce zvieratá v našich lesoch ako sú jelene, či diviaky.

            Žiaci odchádzali z exkurzie v Hlohovci s príjemnými zážitkami a dojmami.

             

            A na záver:

            Žiaci zo 4.C spestrili vyučovacie hodiny prírodovedy prezentáciami svojich projektov na tému Vesmír. Tieto domáce - prevažne priestorové projekty boli veľmi zaujímavé a nápadité, niektoré dokonca svietili. Veď posúďte sami.  Projekty sme zverejnili v priestoroch našej školy.

            Mgr. Janka Hagonyová

          • Tekvičková slávnosť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvičková slávnosť .

             

            Dňa 27.10.2023 sa deti z ŠKD chopili štetcov, nálepiek, plyšových drôtikov i rôzneho prírodného materiálu, ako sú šípky, paličky, listy a vytvárali dekorácie z tekvičiek. Zdobenie tekvičiek patrí medzi najzábavnejšie akcie jesenných aktivít. Je to akcia, ktorá necháva deťom veľa priestoru pre ich fantáziu a kreativitu.

            Pri práci deťom pomáhali aj žiaci 2. stupňa, ktorí im boli veľmi nápomocní. Aj vďaka tejto spolupráci vznikli úžasné výtvory, ktoré si deti s hrdosťou niesli domov.

            D. Horňáková