• Muzikál "Čarovná jabloň"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Muzikál "Čarovná jabloň".

            Dňa 10.marca 2023 žiaci školského klubu detí mali možnosť vidieť predstavenie muzikálu " Čarovná jabloň" v naštudovaní súboru Špunti pod vedením Anny Kivarottovej. Deti boli unesené do deja prostredníctvom detských amatérskych hercov a krásnej scény. Na podporu ďalšej tvorby súboru sme odovzdali sponzorský dar formou finančných prostriedkov vo výške 1 eura od každého rodiča detí. Deti dostali pochvalu za veľmi slušné správanie počas predstavenia a poďakovanie za príspevok. Tešíme sa na ďalšie predstavenie.

          • Čaro slova – školské kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čaro slova – školské kolo.


            Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných emócií, postojov a záujmov prostredníctvom literárnych textov. Svoje umelecké schopnosti previedli mladší žiaci, ale aj niekoľko starších žiakov.

                Dňa 8.3.2023 sa na škole v učebni Montessori uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Čaro slova. Porota, ktorá hodnotila výkony žiakov, pozostávala z pedagógov našej školy. Predsedníčkou poroty bola PaedDr. Silvia Pokorná, ďalšími členkami poroty boli Mgr. Mária Michalcová a

            Mgr. Darina Tiefenbach. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií:

            V I. kategórii súťažili žiaci 2. - 4. ročníka, v II. kategórii žiaci 5.- 6. ročníka a v III. kategórii súťažili žiaci 7.- 9. ročníka.

                Porota vybrala v každej kategórii najlepších recitátorov:

             

            Poézia

            I. kategória

            1. miesto: Ema A.
            2. miesto: Olívia J.
            3. miesto: Zoja B.

            II. kategória

            1. miesto: Alexandra P.
            2. miesto: Mia M.

            III. kategória

            1. miesto: Michaela M.

             

            Próza

            I. kategória

            1. miesto: Mia T.
            2. miesto: Erik D.
            3. miesto: Rebeka Ch.

            II. kategória

            1. miesto: Nela A.
            2. miesto: Teresa B.

            III. kategória

            1. miesto: Monika K.

              

                Recitátori predstavili zaujímavé literárne texty, ktoré spolu s vynikajúcim umeleckým prednesom obohatili naše popoludnie. Víťazom školského kola srdečne blahoželáme.

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nedaj sa, hovor o tom!.


            V stredu 8.3.2023 naši žiaci 2.stupňa boli súčasťou celoslovenského projektu Nedaj sa, hovor o tom! Tento projekt je zameraný na boj proti šikanovaniu pod záštitou Ministerstva školstva. Projekt spočíva v predstavení mladých hercov, ktorí prezentovali reálne scénky zo školského prostredia, kde sa zapojili aj naši žiaci. V rámci prezentácie sa predstavili aj influenceri, ktorí šikanovanie zažili na vlastnej koži. Šikanovanie má trestno-právny dopad na každého agresora a policajti z prevencie kriminalistiky žiakov oboznámili so sankciami, ktoré neminú žiadneho agresora. Ohlasy žiakov a učiteľov sú pozitívne a takáto forma prevencie je určite pre žiakov pútavá. Na záver sme ako škola dostali certifikát z Ministerstva školstva o účasti na tomto projekte. V Západoslovenskom kraji je iba 8 škôl, ktoré sa môžu pochváliť, že boli súčasťou takéhoto projektu, a my sme jedna z nich!

            Mgr.Danica Keppert

          • Halové Majstrovstvá Slovenskej republiky

          • Dňa 5.3.2023 sa v Bratislave v hale Elán konali Halové Majstrovstvá Slovenskej republiky staršieho žiactva.

             

            TJ Olympia Galanta pri ZŠ Sídl. SNP  reprezentovala žiačka športovej triedy 9.A, Katka Mičaniová. Na majstrovstvá SR sa nominovala doterajšími dosiahnutými výkonmi v behu cez prekážky 60m (9.76s) a skoku do diaľky(520cm).

             Katkine výsledky na H MSR:

            • 60m cez prekážky- obsadila 13.miesto (z 32 pretekárok) s výkonom 9.89s
            • Diaľka- obsadila 6.miesto (zo 16 pretekárok) s výkonom 507cm

            Katke gratulujeme k dosiahnutým výkonom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu a našej školy.

          • Lyžiarsky kurz Krahule 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz Krahule 2023.


            V dňoch 12.-17.2. 2023 sa 53 žiakov siedmeho ročníka našej školy zúčastnilo lyžiarskeho kurzu v krásnom prostredí strediska Krahule neďaleko Kremnice. Počasie nám doprialo slnečných lúčov a čo bolo hlavné, snehu bolo dosť. Deti sa učili prvé oblúčiky a treba povedať, že väčšine sa to aj darilo. Pod vedením šiestich pedagógov sa denne zlepšovali. Deň pred odchodom sa konali aj tradičné preteky v slalome. Medzi chlapcami bol najrýchlejší Daniel T. zo 7.B triedy. Iba o dve stotiny za ním zaostal Tomáš K. zo 7.C a tretí skončil Filip V. zo 7.B triedy. Medzi dievčatami bola prvá Nela H. zo 7.A pred deviatačkami Katkou M. a Lenkou M. Krásne gravírované medaily vyrobil a daroval otec nášho žiaka Tomáša Kyjaneka, za čo mu chceme aj touto cestou poďakovať. Pekné chvíle prežité v tomto zimnom stredisku budú deťom pripomínať aj pamätné diplomy, ktoré všetci obdržali. Veríme, že aj napriek vysokej chorobnosti, s ktorou sme museli celý týždeň bojovať, si deti odniesli pekné spomienky z lyžiarskeho výcviku.