• Divadelné predstavenie Stroj času

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Stroj času.

             

            Mestské divadlo ACTORES Rožňava zavítalo do mesta Galanta, kde v MsKS odohralo divadelné predstavenie Stroj času. Na predstavení nechýbali ani žiaci 1. stupňa. Vtipný príbeh o dobrodruhovi Leonardovi, ktorý zostrojuje stroj času a stretáva bytosti zo sveta fantázie zaujal žiakov nielen vtipnými hláškami, ale aj dejom popretkávaným nečakanými zápletkami. Stroj času nás zobral na výlet do rôznych historických období. Jack Sparrow, Barón Prášil či Čarodejník z krajiny OZ predstavili žiakom zábavné situácie obohatené prvkami hudby.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

        • 1. kolo družstiev ZsAZ ml. žiactva a dorastu
          • 1. kolo družstiev ZsAZ ml. žiactva a dorastu

          • Dňa 21.4.2023 na štadióne v Trnave sa konala atletická súťaž - 1. kolo družstiev ZsAZ mladšieho žiactva a dorastu.

             

            Družstvo mladších žiakov skončilo po prvom kole na 4. mieste so 62 bodmi z 13-tich družstiev, v  zložení:

            Richard Š. 17 bodov ( 1. miesto - vrh guľou, 4.miesto - v behu na 60m), Alex K. 11 bodov ( 3. miesto- skok do výšky, 8.miesto - skok do diaľky), Oliver G. 8 bodov (3.miesto-2000m chôdza), Patrik P. 6 bodov (5.miesto - skok do diaľky), Kristian K. 6 bodov (5.miesto - vrh guľou), Filip P. 3 bodov (hod kriketovou loptičkou), David B. 3 body (8.miesto - beh na 60m cez prekážky), Pavol S. 2 body (9.miesto - vrh guľou).  6 bodov chlapci získali v štafete 4x60m v zložení: Patrik P., David B., Filip P., Mathias P.  Družstvo ďalej tvorili Konrad K. a Gregor Š.

             

            Družstvo mladších žiačok  skončilo na 9. mieste z 18-tich družstiev, v  zložení: Sofia Cs. 14 bodov (4.miesto - beh na 60m cez prekážky, 5.miesto - skok do diaľky, 10.miesto - hod kriketovou loptičkou), Mia M. 6 bodov (5.miesto - vrh guľou), Nina W. 5 bodov (6.miesto - beh na 1500m), Teresa B. 5 bodov (6.miesto - vrh guľou), Simona G. 4 body (7.miesto - skok do výšky), Diana P. 2 body (9.miesto - 1500m).  Družstvo ďalej tvorili: Szabina B., Nela A., Vivien O., Eliška P., Dominika V., Veronika R., Karin B., Sofia D., Karolína M., Aurélia P., Emma G., Dorota Ch., Rebeka K. a Lara M..  

             

            Dorastenky reprezentovali 2 žiačky z 9.A triedy: Ada A. a Melania K.

             

            link na podrobné výsledky:  https://statistika.atletika.sk/vysledky/76212/0/2 

            Všetkým zúčastneným žiakom/atlétom ďakujeme za ich podané maximálne výkony a vzornú reprezentáciu našej ZŠ Sídl. SNP Galanta, atletického klubu TJ Olympia Galanta ako aj mesta Galanta.  

             

            Dňa 23.4.2024                                                                         

            Mgr. Nina Novikova

             

          • Zelený deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zelený deň.

             

            Pri príležitosti Svetového dňa Zeme sme na škole zorganizovali Zelený deň. Chceli sme takýmto spôsobom žiakom priblížiť dôležitosť a význam tohto dňa. Zelený deň sa ako všetky tematické dni niesli v súťažnom duchu. Ako to už u nás býva, do tejto „zelenej“ výzvy sa nezapojili iba žiaci, ale aj náš pedagogický zbor. Víťazná trieda na 1. stupni sa stala 3.A, ktorej žiaci si odniesli domov sladký balíček. Na druhom stupni bola najúspešnejšia trieda 6.A, ktorá ako odmenu získala jeden deň bez skúšania. Triedam srdečne gratulujeme. Veríme, že tento deň nebol iba o zelenom oblečení, ale aj o tom, aby sme priblížili žiakom potrebu starať sa o našu planétu.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

             

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

             

            V rámci Svetového dňa Zeme sme sa rozhodli urobiť niečo prospešné pre našu planétu. Na školskom dvore sme vysadili javor – pri výsadbe pomáhali členovia žiackeho parlamentu Teresa B., Ema G. a Roman V. Celá výsadba prebiehala v spolupráci s Technickými službami mesta Galanta, ktorým srdečne ďakujeme za pomoc. Tento deň bol plný dobrých skutkov, a preto sa žiaci 4. ročníka Oliver M. Zoltán N. a siedmaci Tomáš V., Matúš N. a Lukáš M. rozhodli priložiť ruku k dielu – z lavičiek odstránili starú farbu a premaľovali ich. Lavičkám, ktoré sa nachádzajú na Sídl. SNP, tak vdýchli nový život. Obnova lavičiek sa realizovala v spolupráci s OZ Templars Slovakia. Týmito aktivitami sa snažíme dostávať do povedomia fakt, že je potrebné sa o naše prostredie, v ktorom žijeme, starať a chrániť ho.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

          • Deň Zeme na hodinách angličtiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme na hodinách angličtiny.

             

            Deň Zeme sme si so žiakmi prvého a druhého stupňa pripomenuli aj ma hodinách anglického jazyka. Žiaci vytvorili nádherné projekty, pozreli si poučné videá o tom, ako možu aj oni priložiť ruku k ochrane našej krásnej planéty. Porozprávali sme sa, čo by sme mali a nemali robiť, aby Zem ostala stále našim nádherným domovom.

            Mgr. Navrátilová, Mgr. Polocíková

          • Časová kapsula

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Časová kapsula.

             

            S 8.B sme sa na hodine anglického jazyka rozhodli vytvoriť časovú kapsulu. Každý žiak, vrátane pani učiteľky vložil do kapsuly niečo, čo ho charakterizuje. Dohodli sme sa, že sa stretneme o 10 rokov, 14.2.2034 a kapsulu spolu otvoríme. Už teraz sa nevieme dočkať.

            Mgr.Polocíková

          • Parlament mládeže mesta Galanta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Parlament mládeže mesta Galanta.

             

            Pre školu tento rok urobili naozaj veľa, za čo sme im veľmi vďační. Nastal čas, kedy môžu využiť svoje skúsenosti a urobiť niečo dobré pre mesto. V piatok si Sofia, Elianne a Monika, žiačky 9. ročníka, z rúk primátora mesta, Mgr. Petra Koleka, prevzali dekréty o menovaní do parlamentu mládeže mesta Galanta. Ich úlohou bude nielen navrhovať, ale aj organizovať akcie, ktoré by mali byť mládeži blízke. Žiačky už majú mnoho skúseností, keďže sa veľmi aktívne podieľajú na chode žiackeho parlamentu, ktorý pôsobí na škole. Veríme, že tieto skúsenosti im pomôžu a posunú ich vpred.

            Dievčatám budeme držať palce, nech sa im darí.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

             

          • Súťaž Medzníky 2. svetovej vojny-1. miesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž Medzníky 2.svetovej vojny-1.miesto.

             

            Dňa 19.4.2024 sa v Dome Matice slovenskej uskutočnil tretí ročník okresného kola súťaže "Medzníky II. svetovej vojny". Vyhlasovateľom súťaže je Slovenský zväz protifašistických bojovníkov. Organizátorom súťaže je Oblastná organizácia SZ PB v Galante. Na príprave a vykonaní okresného kola sa podieľajú: mesto Galanta, Komisia pre prácu s učiteľmi, ženami a mládežou; Komisia historicko-dokumentačná SZPB v Galante.

            Poslaním súťaže MEDZNÍKY 2. SVETOVEJ VOJNY je prehlbovať, rozširovať a upevňovať v povedomí vedomosti z dejín; pripomenúť si výročie Slovenského národného povstania a výročie ukončenia druhej svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom, budovať úctu mladej generácie voči obetiam fašizmu v II. svetovej vojne, pestovať hrdosť na národnooslobodzovacie tradície nášho ľudu, prispievať k odhaľovaniu neľudskosti fašizmu a neofašistických ideí, učiť sa rozumieť iným ľuďom a byť voči ním tolerantní, vychovávať žiakov k poznaniu odlišností ľudí, národov a národností, rás, kultúr a náboženstiev, prispievať k porozumeniu a výchove k mieru a k právam dieťaťa.

            Na našej škole školské kolo absolvovali všetci žiaci deviateho ročníka. Zúčastniť sa však mohli iba traja najúspešnejší. ZŠ SNP zastupovali žiaci: Monika K., Filip K. z 9.B a Elianne J. z 9.C. V súťaži získali najväčší počet bodov, čím sa stali víťazmi III. ročníka a zároveň postupujú na celoslovenské kolo do Senice, ktoré bude v mesiaci jún. Víťazom blahoželáme a v celoslovenskom kole prajeme čo najlepšie umiestnenie.

            Mgr. Janka Krúteková

          • Dopravné ihrisko na škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravné ihrisko na škole.

             

            Dopravná výchova je súčasťou výchovy a vzdelávania na škole. Jej úlohou je postupne pripraviť žiakov na samotný pohyb v cestnej premávke. Keďže žiaci sa už aj teraz stávajú účastníkmi cestnej premávky ako chodci, cyklisti, kolobežkári, pripravili sme si pre celý 1. stupeň hodinu dopravnej výchovy, ktorá sa konala v telocvični. Žiaci spoznali dopravné značky, naučili sa niektoré pravidlá cestnej premávky. Túto teoretickú časť si mohli vyskúšať aj prakticky na dopravnom ihrisku s kolobežkou. Žiakov hodina nesmierne zaujala. Okrem toho, že sa niečo nové naučili, bola to hodina plná zábavy a radosti.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

             

          • Pyžamový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pyžamový deň .

             

            👕🩳 Na návrh žiackeho parlamentu sa v stredu 17.04. konal na škole prvý ročník pyžamového dňa. Žiaci mali možnosť v tento deň prísť oblečení vo svojich pyžamách a stráviť v ňom celé vyučovanie. Do tohto dňa sa nezapojili len žiaci, ale deň mal veľký úspech aj v radoch pedagogického zboru. Deň sme si užili v pyžamách, zabavili sme sa a odľahčili sme vyučovanie zaujímavými "outfitmi". Všetkým žiakom a učiteľom, ktorí našli odvahu a prišli v pyžame, a tak prispeli k zábave a spríjemneniu tohto dňa, ďakujeme.

             

            Mgr. Sabína Michelszová

            Mgr. Matej Hačko

          • VEDOMOSTNÝ KVÍZ MLADÝ EINSTEIN

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VEDOMOSTNÝ KVÍZ MLADÝ EINSTEIN.

             

            Dňa 16. apríla 2024 sa na našej škole uskutočnil prvý ročník vedomostného kvízu Mladý Einstein. Kvíz pozostával zo 100 otázok s ponukou odpovedí. Otázky boli veľmi pestré a okrem základných vedomostí, ktoré sa žiaci na škole učia, obsahovali aj zaujímavosti zo sveta športu, hudby či filmu. Každú triedu na 2. stupni reprezentovali dvaja žiaci. 30 žiakov bolo rozdelených do skupín tak, že v každom družstve bol zastúpený žiak z každého ročníka. Cieľom kvízu bolo hlavne rozšíriť si obzor vedomostí, naučiť sa spolupracovať v skupine a samozrejme zabaviť sa. Každý účastník obdržal na pamiatku sošku sovy (symbol múdrosti) s názvom kvízu a výherné družstvo aj diplomy. V rámci otvorenia prvého ročníka kvízu mali žiaci pripravené aj sladké pohostenie, o ktoré sa postarala p. uč. Borsányiová, za čo jej patrí veľké poďakovanie. V prvom ročníku kvízu Mladý Einstein zvíťazilo družstvo pozostávajúce zo žiakov: Martin M. (9.B), Filip V. (8.B), Viktória K. (7.B), Laura B. (6.C) a Lucia B. (5.C). Gratulujeme víťazom. Ostatným žiakom ďakujeme za účasť, hoci niektorým uniklo víťazstvo len o vlások. Veríme, že sa žiakom vedomostný kvíz páčil a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

            Mgr. Robert Lehoczký

          • NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE.

             

            Dňa 15. 4. 2024 trieda 1. B navštívila Galantskú knižnicu. Deti sa zoznámili s priestormi knižnice, vypočuli si, ako sa treba pri návšteve knižnice správať, na čo nám slúži, a ako by sme si mali vážiť tie poklady, ktoré knižnica ukrýva. Po prehliadke knižnice si deti vypočuli krásny a veľmi zaujímavý príbeh o zvieratkách. Pevne verím, že návšteva knižnice v deťoch vzbudila ešte väčší záujem a motiváciu k čítaniu ako doteraz.

            Tr. učiteľka Mgr. Švitelová Vladimíra

          • Beh Galantou - Beh Oslobodenia 40.ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh Galantou - Beh Oslobodenia 40.ročník.

             

            Dňa 13.4.2024 sa konalo podujatie: Beh Galantou - Beh Oslobodenia 40. ročník. Tejto krásnej akcie sa zúčastnil veľký počet žiakov našej školy ZŠ Sídl. SNP Galanta  a klubu TJ Olympia Galanta. Účastníci získali pamätné medaily. Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu a umiestneným gratulujeme!

            V kategórii žiačky 2011-2013 získala 3.miesto – Manay D.R. (6.A) a v kategórii žiaci 2009-2010  1.miesto -  Tomáš Š. (9.C.). Žiaci zabehli okrem svojej kategórie aj 2,5 km a 10 km.

            Vďaku vyjadrujeme aj žiakom našej školy, ktorí pomáhali pri organizácii tejto akcie.

        • Štvrté v kraji
          • Štvrté v kraji

          • Dňa 12.4.2024 sa v Dunajskej Strede za účasti siedmych víťazov okresov konali majstrovstvá Trnavského kraja vo florbale dievčat. Po dvoch víťazstvách a jednej porážke sa naše dievčatá prebojovali z druhého miesta v švorčlennej skupine do boja o najcennejšie umiestnenia. Po heroických výkonoch sme skončili na štvrtom mieste, tesne za medajlami. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Mgr. Jaroslav Poboček a Mgr. Rastislav Baša

          • Zápis do 1. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1. ročníka.

             

            V dňoch 11.-12. apríla 2024 sa na škole uskutočnil zápis do 1. ročníka. Zápisu sa zúčastnili pani učiteľky 1. stupňa, školské psychologičky a školský špeciálny pedagóg. Deti, ktoré prichádzali na zápis, museli splniť rôzne úlohy, ktoré im dala pani učiteľka. Boli veľmi snaživé, nebojácne a usilovné. Za ich šikovnosť boli odmenené pamätným listom, záložkou, medailou a malým darčekom, ktoré pripravili pani vychovávateľky. Spomienkou na tento vzácny deň bola aj fotografia pred fotostenou, ktorú pre deti zabezpečil pán Matonog.

            Záujem o zápis bol veľmi veľký. Ďakujeme každému, kto sa rozhodol zapísať svoje dieťa k nám do školy. Ďakujeme pani učiteľkám a všetkým pedagógom, ktorí sa podieľali na zápise.

            Mgr. Sabína Michelszová

          • Netradičná beseda o hadoch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Netradičná beseda o hadoch.

             

            Dňa 12.4.2024 sa v ŠKD konala netradičná beseda o hadoch. Deti sa dozvedeli, že nie len psa, mačku, zajaca môžeme chovať ako domácich miláčikov, ale i hadov. Prednášajúca, Frederika Poláková, informovala deti, aké hady môžeme nájsť na Slovensku, ako rozlišujeme užovku od vretenice a ako sa poskytuje prvá pomoc pri uhryznutí vretenicou.

            Na záver, každé dieťa malo možnosť odfotiť sa s hadom.

            Ďakujeme za zážitok.

          • Hodina prvouky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina prvouky.

             

            Hodiny v 2.A pod vedením pani učiteľky Mgr. Z. Vizváriovej boli vedené hravou a zážitkovou formou. Žiaci tvorili projekty na tému spoločenstvo včiel a mravcov🐝🐜. Pri ich výrobe využívali kritické myslenie, medzipredmetové vzťahy a určite sa aj dobre zabavili. U žiakov aj takýmto spôsobom posilňujeme vzťah k prírode🌱🌿.

          • PHX dance studio

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PHX dance studio.

             

            Tanečná skupina PHX dance studio z Pezinka, dňa 8.4.2024 na našej škole začala s projektom workshopov na školách. A bola úspešná tak ako u žiakov tak aj u učiteľov. Workshop bol zameraný aj pre úplných začiatočníkov a aj pokročilých. Prezentovali sa žiakom a žiačkam počas prvej hodiny zo 6.-7. ročníka a počas druhej hodiny zo 8.-9. ročníka. Porozprávali o vzniku tanečnej skupiny a tanečníčky predviedli ich choreografiu a samozrejme zapojili aj našich žiakov a žiačky do tancovania a naučili ich základy z ich choreografie. 

            Veríme, že si naši žiaci a žiačky workshop s tancovaním užili a načerpali pozitívnu energiu do ďalších školských povinností.